Tuesday, October 26, 2010

Cengkaman Setan

Berang mendengar syarahan agar bertaubat daripada minum arak,seorang lelaki berusia 22 tahun mendukung dan cuba mencampakkan ibu kandungnya dari tingkat 14 sebuah flat,malam kelmarin.

Bagaimanapun ibu yang berusia 47 tahun itu terselamat apabila sempat meronta dan melarikan diri sebelum membuat laporan polis selepas tidak tahan dengan sikap liar anak lelakinya itu.

Nauzubillah...kalau dah syaitan menguasai diri mcm ni la jadinya..masalahnya baru berusia 22 tahun dah mcm tu..dah pandai minum arak...ibu yang melahirkan hanya bagi nasihat sanggup dia nak bunuh...apa nak jadi la dengan anak2 sekarang..jauh2kanlah dari terjadi dikalangan keluarga dan saudara mara Lisa..x sanggup rasanya...

Bagimanapun suspek yang bekerja sebagai penjual tiket wayang,dibebaskan pada hari yang sama kerana ibunya x sampai hati dan menarik semula laporan yang dibuat..
see..ibu mana yang sanggup nak masukkan anak ke dalam penjara? kalau mcm tu pun x sedar2 lagi dan masih ulang tabiat tu....x tau la nak ckp mcm mana....

Tak tahulah apa reaksi rakyat Malaysia kan..apa x nya..satu malaysia baca kisah di muka depan Harian Metro hari ni...x mustahil ramai yang keji si anak...x mustahil jugak ramai yang salahkan ibubapa sebab tidak memantau anak2...apapun..semoga si anak menyesal dengan perbuatannya dan semoga si ibu tabah menghadapi dugaan...

5 comments:

  1. ya allah.apa nak jadi dunia skrg nie..
    anak kurangajar ngn ibubapa..harap tak terjadi pada kita..amin

    ReplyDelete
  2. lor....jahat giler, anak setan namanya ni, dh la minum aikencing setan

    ReplyDelete
  3. salam...

    amy follow sini, dunia di akhir zaman..

    ReplyDelete
  4. dalam blog akakkan dah cakap, ibu boleh menerima dan memaafkan anaknya walau dalam keadaan apa sekalipun.oleh itu sayangilah ibu.hello brother, kalau nak mabuk pun janganlah nak jadi badang.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah