Thursday, December 30, 2010

Cubalah Untuk Setia..

Alamak apa kes ngan taju entry ni...
ada satu kes..ada orang tu..telah berpaling tadah..
dari seorang suami/isteri yang begitu baik
telah berpaling tadah..
telah tak setia
bila dah tak sayang..
terus kata tak bahagia...
kalau tak bahagia kenapa ada anak 2?
kenapa dah kahwin lama baru announce tak bahagia?
sebab dah jumpa perempuan/lelaki yang cantik/handsome dimata?
terus isteri/ suami sendiri dah kurang di pandangan mata
pada perempuan itu..
kenapa suami orang..dah xde orang bujang di dunia ni ker?
kepada suami..kenapa?
dah tak sayang anak dan rumahtangga yang dibina ke?
FIKIR2 LA..
Pangkat dan wang bertimbun x menjamin bahagia...
kesian kat anak yang dahagakan kasih ibu bapa...
**jangan terasa...ini dah lumrah dunia...

Majlis Bacaan Yassin Rumah Baru

Khamis last week (giler lambat update), family Lisa buat majlis bacaan yassin utk rumah baru..memang abah pilih hari khamis mlm jumaat ambil berkat malam jumaat katanya..ramai sungguh orang2 surau yang datang..sedara mara pun ramai..kat bawah ni la gambar2 yang ada..dari makanan sampai la jemputan..rumah pun x complete lagi..banyak barang lom sampai..curtain pun x tempah lagi..















Chef oh the day adalah Paksu Lisa..dan2 dia dapat pujian lauk eh sodap...siap dah ada orang booked dia pun...senyum lebar sampai ke pipi laie...gambar dio xde..x sompek nak ambik...
Bulan 2 2011 along Lisa nak buat House Warming
sekali ngan Majlis bertunang Ateh..kita nantikan la plak House Warming..

Tahniah Malaysia...Esok Cuti...Yahuuuuuu.....

Sana sini dlm blog kawan2..semua citer yang sama..Lisa pun x nak ketinggallan..tahniah Malaysia...Harimau Malaya the best!!!paling best adalah penjaga gol negara Khairul Fahmi Che Mat yang sentiasa cekap menjaga kubunya...dan yang paling paling dan paling best...ESOK CUTIII!!!terima kasih PM...i love u la...hahahahah...bab cuti jer i love u kan...

berita muka depan Metro..
Bangga kan...mana tak bangga..ini kali pertama Malaysia menjulang piala AFF.

Lagi berita DISINI

Wednesday, December 29, 2010

The Chapati Maker > Kagum ooh..

Series kagum tgok video ni...x pernah jumpa lagi kat Malaysia...kak ina mail pun tak leh buat mcm dia kot..apatah lagi Mat Gebu...

video

ada sapa2 leh buat camni? hahahaha....


Aryan Yang Comel..Aryan Yang Gataiiii....

Comel tak budak kecik ni?nama eh Aryan..anak kakak sepupu Lisa,Aju...umur baru nak masuk 8 Bulan, tapi lasak nauzubillah...Aryan ni suka kat perempuan jer..kalau dukung dia akan terus jadi gatal..meraba sana sini especially tempat x sepatutnya....gataiii sungguh

Aryan dan Acu..tengok tangan kat mana

Aryan dgn mama..behave sikit..mama garang..tatut...

Aryan dan kakak Dania...cubaab bergambar dengan betul..

dia buat muka lak kat situ..Dania dah ready dah

gagal jugak tarik perhatian dia..hmm...Aryan...Aryan...


Tuesday, December 28, 2010

Happy Birthday Mak!!!!

28 Disember 2010
Allah selamatkan kamu...allah selamatkan kamu...allah selamatkan kamu wahai ibuku...allah selamatkan kan kamu...
Hari ni genap usia Mak Lisa 54 tahun...
Happy Birthday Mak..Semoga panjang umur dan murah rezeki..
Lisa call pagi ni..dia leh tanya..
"eh..hari ni ke? ari ni berapa haribulan?"
Sabar ajerlah mak Lisa nih....

Monday, December 27, 2010

Sleeping Beauty

Budak ni kan...masuk keta jer lolap..masuk keta jer lolap..tau la membesar dalam keta..perasan x gigi baru dia yang masih segan silu nak tumbuh..baru sekerat jer...kesian tul..dah berbulan2 dah..baru nak muncul gigi depan yang kekal..badan makin mengembang kan? apa taknya makan satu hari 4 kali...dia sendiri yang mintak makan...cuti sekolah kan..almaklum la xde buat apa2..makan jer la kerjanya..ni dah tinggal sorang semula..sepupu dan mak sedar kecik dia dah balik..minggu depan sesi persekolahan baru akan bermula kan?

Kembali Bersiaran

Salam u olls...
Setelah lama Lisa bercuti..MC..kini kembali bekerja..teruk betul demam Lisa..ni pun x berapa nak kebah lagi..tekak masih belum mampu menerima makanan dengan kuantiti yang banyak..dapat makan sikit2 jer..org mengandung berat badan naik..Lisa lak makin menurun..asyik sakit kepala..hanya mampu baring ajer...banyak cerita yang tertunda sebenarnya..slow2 la Lisa publish yer..harap u olls faham andai citer yang Lisa nak publish tu agak lama sikit...keadaan memang tak mengizinkan...x boleh elak dah...ikutkan nak MC lagi..tapi rasa macam x adil pulak pada kengkawan opis yang lain...asyik Lisa jer MC...kerja dah la menimbun..apa pun pada yang mendoakan Lisa..terima kasih banyak2..amat Lisa hargai doa kalian...kalau x banyak kerja nanti Lisa BW kat rumah korang yer....

Thursday, December 23, 2010

Lisa Demam

Salam u olls..Lisa demam teruk ni....batuk..selsema..suara pun dah hilang...macam2 la sekarang...kejap2 demam..kejap2 demam..lemah betul antibodi..nak makan ubat takut pulak..kejap lagi nak pergi klinik la..x larat rasanya..harap2 doktor boleh kasi ubat yang ok untuk preggy woman mcm Lisa...
Doakan semua ok yer..
bulan ni jer ntah berapa kali
MC

Wednesday, December 22, 2010

Indahnya Seindah CiptaanMu..

Cantiknya..alhamdulillah..Lisa diberi ketenangan yang amat sangat apabila melihat mentari terbenam macam ni.....sejuk jer hati..hilang mabuk seketika..betul kata orang..andai kita dalam tekanan..andai melihat bulan dan bintang..alam dan lautan..insyallah..jiwa kita tenang...lihatlah kebesaran allah...lautan nan tenang...asyikkkk sangat....


matahari dalam perjalanan utk terbenam..tukar shift dengan sang bulan..

semoga kedamaian ini kekal ya allah...

agungnya ciptaan mu..tidak tertanding...

suka gambar ni.....
you olls yang rasa tertekan tu..stress sepanjang masa...kunjungi la pantai di waktu ini..insyaallah..jiwa anda tenang....
tidur malam pun lena...sebab dah hirup udara segar...


Leher Tergeliat..Salah Bantal..

Weh...seksanya hari ni..rasa teleng dah kepala ni ha..Lisa salah bantal la kot malam tadi....
nak buat cane ni?
ada petua tak?
rasa sengal teleng sangat2 leher ni ha....
ciss!!nak salah kan sapo ni?

Tuesday, December 21, 2010

Eh...Dating Kat Mana Nih?

Ahad hari tu hubby Lisa bawak jalan2...x nak melayan mabuk nih....tapi terpaksa la jalan macam siput Vavavavava...*ii...huhu...kejap2 jalan...kejap2 berhenti....x bayak gambar sebabnya acik ni lotih dah...ngan panas...siap beli topi bagai..tapi yang penting dalam Malaysia yer u olls...

melepaskan lelah sambil posing2...budget cun la tu....

hepp!!!!terendap2 ayg eh...amboi....

ha..u olls...agak2 apa dialog paling sesuai utk gambar last tu...xde hadiah eh...saja suka2..
huhu...nampak sangat takde idea...

Sebulan Layan GRO

Bekas Suami Daphne Iking mengaku jalin hubungan ketika isteri hamil



KUALA LUMPUR - Bekas suami model dan pengacara TV Daphne Eleanor Iking semalam mengaku menjalinkan hubungan dengan GRO dari China ketika selebriti itu sedang mengandung.Ryan Chong Ying Tih,32 berkata hubungan itu berlangsung sebulan dan beliau meminta maaf kepada Daphne pada Julai 2007 kerana beranggapan ia sesuatu yang salah.Katanya GRO itu bernama Serena dan mereka bertemu di kelab karaoke. Chong seorang ahli perniaagaan dan Daphne berkahwin pada 27 Januari di Bali Indonesia dan pasangan itu dikurniakan anak perempuan sebelum bercerai pada 2009.

Lagi berita Sila KLIK

** boleh plak buat hal time isteri mengandung..x pasal2 kena cerai dek Daphne..

Anak Dara Zaman Sekarang

Ni la 3 orang anak dara yang ada kat rumah mak Lisa sekarang..3 orang ni dia punya riuh dah macam 10 orang...esok2 anak Lisa keluar..campur anak Angah Lisa pulak lagi....bertambahlah riuh...cepat betul diorang ni membesar....

dari kiri sapa x kenal kan...Dania (nak masuk darjah 1),Nabila (Nak masuk darjah 2) dan Intan (nak masuk darah 3)

bab bergambar memang kegemaran

Lebih kurang jer muka masing2..

Dania dan intan adalah sepupu maka Nabila plak mak sedara diorang dimana Nabila adalah sepupu Lisa...kecik jer mak sedara kan?

cuti sekolah ni..main jer la kerja diorang..ntah apa yang seronok 3 orang ni pun x tau...main masak2,main game..main anak patung barbie..x reti nak duk diam2..siang x mo tido sampai ke malam..dah pukul 11 baru nak lelap..Dania lagi best..x kisah pun nak ikut mama balik KL ke tak...seronok sangat agaknya..pas tu kalau masa tu mcm x terisi agaknya x lengkap...sabar jer la...semoga menjadi anak2 yang baik yer budak2...


Monday, December 20, 2010

Tahniah Razif dan Alia Juara Mari Menari

Mari Menari berakhir selepas 10 minggu pesertanya berhempas pulas bagi merbut gelaran juara. Piala kemenagan milik mutlak pasangan Raziff Abd Rahman dan isterinya Alia Nadira Ahmad Zubir sekaligus memenangi hadiah utaman pertandingan ini iaitu sebuah kondominium bernilai RM350,000 terletak di Ipoh Perak..selain itu mereka juga memenangi percutian ke Hard Rock Bali Indonesia disamping menjayakan rancangan Trek Selebriti.
Bukan main gah hadiahnya kan...bertuah betul diorang ni..baru je 7 bulan menjalani kehidupan berumahtangga..dah dapat hadiah lumayan...segala cabaran dan dugaan yang mereka lalui cukup berbaloi walaupun mereka dihujani desa desus mengatakan mereka juga akan mengalami badi Sehati Berdansa dimana kebanyakkan peserta rancangan tersebut BERCERAI.

Lagi berita DISINI

** Apapun Tahniah buat Raziff dan Alia..Allah bersama2 orang yang sabar..aminn...

Manja Si Isteri

Sejak akhir2 ni Lisa memang manja dengan suami Lisa...ha...jangan ada yang menyampah lak ye...tapi memang la dugaan preggy ni macam2...dengan mengalami muntah2...kehilangan berat badan..pergi klinik..check berat asyi kurang aje...padahal baby membesar...x tahu nak buat mcm mana...makan jer muntah....lepas muntah makan....muntah semula...penat tau....adakalanya sampai menitis airmata Lisa...nasib baik Lisa dapat suami memahami....dia sabar aje melayan karenah Lisa..huhu...thanks abang...i love you so much...

Nampak tak perut Lisa tu makin besar....tapi Lisa kurang makan...

Kalau duduk kat sofa mesti nak tido kat riba suami...tiap2 malam dia akan urut kaki Lisa mcm dah besar sangat usia kandungan...memang letih la...tapi Lisa harap dikurniakan ketabahan yang tebal dalam mengharungi ujian allah ini....sakit di ari2 Lisa makin terasa..MIL Lisa cakap baby nak membesar..sebab tu sakit....

U olls yang pernah preggy memang akan sakit ke kat bahagian ari2?

Saturday, December 18, 2010

Tag Dari Deqlis

Wahhh!!!ceriakah saya? huhu...dah orang kata ceria..alhamdulillah...terima kasih deqlis diatas award nih....merah mak ngah blog awak eh...para readers..ni kawan readers Lisa yang terbaru..suker tgok gambar dia..cumell...

so kena jawab soalan macam biasa..

> 3 haiwan kesukaan dan 3 sebab2nya...
  • Kucing > sebab comel..dan pandai mengikut kata...
  • Ikan Emas > cantik menarik...kilauan emas pada kulitnya seolah2 hadirnya dalam balang ikan amatlah bermakna dan menjadi perhatian (ada makna tersirat tu..cuba teka)
  • Hamster > comel sgt2 dan senang nak jaga

Deqlis kata boleh lebih..tapi biasalah..kemalasan melanda kan....deqlis..awak dah follow kita ke? Lisa dah follow awak...huhu..

Lisa nak tag semua readers Lisa...sapa2 rajin sila ambil tag eh...tiada paksaan tau....


Terjah Petua 6

KETAM PENYELAMAT DEMAM DENGGI
ye u olls..kalau terkena demam denggi sila hirup sup ketam..kalau dapat demam panas pun boleh guna petua ni sebab kita tak tahu demam tu sebab denggi atau tak yer
sejauh mana petua ini berkesan Lisa tak tau sebab
petua ni dari kawan cina abah Lisa..dia kata kalau anak kena demam denggi kasi makan sup ketam sekali dengan isi2nya..lagi afdal kalau sup ketam itu x diletak bahan perasa seperti ajinomoto..
satu lagi petua..minum air rebusan pucuk betik..pahit?
pahit tu la ubat..kalau x pahit namanya gula2..
kan?

Friday, December 17, 2010

Apa Itu Demam Denggi?

Demam denggi adalah disebabkan oleh virus denggi dan ia merebak melalui gigitan nyamuk Aedes. Dianggarkan terdapat lebih 100 juta kes denggi di serata dunia setiap tahun.

Tanda dan gejala

Pesakit akan mengalami tanda2 dan gejala selepas 5 - 6 hari gigitan nyamuk seperti :-
  • Demam panas dan sakit kepala

  • sakit tulang belakang dan sakit sendi2

  • Loya dan muntah2

  • sakit biji mata

  • ruam

Komplikasi

  • Mudah lebam

  • Pendarahan di bawah kulit, hidung dan gusi

  • diikuti pendarahan seluruh badan dan boleh membawa maut

Apakah rawatan untuk demam denggi?

Masih tiada rawatan khas untuk demam denggi.pesakit mengalami tanda2 menunjukkan gejala demam denggi hendaklah mendapatkan rawatan segera. Pesakit akandiberikan ubat demam dan dinasihatkan utk berehat dan digalakkan banyak minum air.


Pencegahan


Terdapat pelbagai cara untuk mencegah demam denggi

  • Memastikan tiada tempat pembiakkan nyamuk

  • menggunakan semburan serangga

  • mengambil langkah2 melindungi diri untuk mengelakkan gigitan nyamuk

  • menjaga kebersihan

Pastikan keluarga kita dilindungi dari gejala Denggi!!

JOM...GANYANG DENGGI DURJANA


Susulan Budak Terlampau Butterworth

Hukuman berat bakal dikenakan kepada sesiapa yang didapati terbabit dengan perbuatan aniaya dan eksploitasi kanak2 termasuk ibubapa. mereka akan dikenakan hukuman berat dan denda serta penjara sehingga 10 tahun.
Jurucakap bahagian Kanak2, Jabatan Kebajikan Masyarakat berkata kesalahan itu seperti eksploitasi dari segi seksual boleh disabitkan bawak seksyen 31 Akta Kanak- Kanak 2001.
"Mereka yang didapati bersalah mengeksploitasi kanak kanak boleh dikenakan hukuman denda tidak melebihi RM20,00 atau penjara tidak lebih dari 10 tahun.
Harian Metro semalam melaporkan DISINI penyebaran rakaman aksi seks sepasang budak lelaki dan perempuan di dalam lingkungan usia 11 - 14 tahun dan dipercayai adik beradik.aksi berahi yang dirakamkan melalui telefon bimbit menggemparkan penduduk sekitar Butterworth.
Jurucakap JKM berkata ,JKM berasa sangat dukacita dan menentang keras perbuatan sedemikian kerana kanak2 sepatutnya dilindungi da di berikan pendidikan terpuji bukannya di babitkan dengan perbuatan tidak bermoral.
Siasatan perlu dilakukan dengan terperinci sebelum dapat merumuskan aksi keji itu.

** rejam jer dalang yang terbabit dalam hal ni sebab macam mana budak boleh berada di hotel tanpa pengawasan ibubapa atau org dewasa.

Berita Sedih


Semalam kami sekeluarga dapat berita menyedihkan...Mak Teh Lisa yang duk kat kedah tu accident satu family dalam perjalanan nak ke Klang..semua keluarga injured tapi x membimbangkan..paling teruk Kak Yang ( yang pakai baju vietnam tu), dengarnya dada terhentak dan ada complikasi pada hatinya..ya allah...harapnya semua dalam keadaan baik...terkedu Lisa dengar citer ni...

Salam Jumaat...Nakal Eh Korang!!!


Amboi2 korang readers....seronok eh google pasal video terlampau budak kecik butterworth tu..semua keywords Lisa dari semalam ke hari ni...penuh dengan carian video tuh..nakal yer...mana la Lisa tau pasal video tuh..kalau tau pun xde makna nak letak kat blog...nak mati....apa pun thanks pada korang sebab manaikkan trafik Lisa...x pernah semalam capai 1000++...terkojot den...

nak cut copy paste tak reti...jadik ko duduk sana dendiam Lisa..huhu...pagi ni terima perkhabaran sedih...pasal apa? kita tungguuuuuu............

Thursday, December 16, 2010

Terjah Petua 5

Dah lama x terjah petua kan?

MENGHILANGKAN KOTORAN PADA KERANG/SIPUT (LUMPUR)
semasa nak basuh kerang/siput ambil dahan pokong pisang dan racik2 selepas itu gaulkan bersama kerang /siput dengan air yang banyak..basuh berulang kali sehingga kotoran hilang..
boleh juga gunakan hampas kelapa dan mengikut cara basuhan yang sama
insyallah kerang/ siput menjadi bersih dan tidak berbau..
sumber > Petua ibundaku

Seksi Giler Lol!!!...Proton SAGA FL 1.3

Huiiyoooo...sangat cantik kaler dia....sangat anggun menawan,menarik tertarik ko memang idaman la...cantik woooo...sapa kata keta Malaysia x cantik?sapa lagi nak sokong barangan buatan Malaysia kan?kalau pandai jaga tahan la keta tu...
Seksi...
menggiurkan

macam mata naga jer....
Proton Holdings Berhad memperkenalkan model berwajah baru Saga FL 1.3 - Standard harga manual adalah RM37,998 dan transmisi automatik RM40,998 manakala Executive manual RM40,698 serta Executive automatik RM43,298.
Saga ini di tampilkan dengan 6 warna dengan reka bentuk dapra baru,tukup, lampu puncak,gril depan,bamper depan dan belakang serta cermin sisi menggabungkan isyarat LED..apa benda semua ni Lisa tak tau..sebab memang x arif bab keta ni...
So apa lagi..kunjungi pusat pameran PROTON berhampiran anda serta jangan lupa pandu uji untuk kehidupan yang penuh bergaya...
** rasanya belum ada perancangan nak tukar keta baru...insyaallah ada rezeki nanti..dapat la bertukar kereta baru...


Ada Bakat Tak?

Masa along Lisa bagi Alia ni kat Lisa..menggigil Lisa nak pegang sebab tak tau mcmana..risau jugak sebab dia kecik lagi kan..tapi along paksa jugak..dia suruh belajar..tapi sedih..Alia x suka ngan Lisa..sekejap jer dalam 5 minit..terus dia melalak siap tolak2 muka Lisa..dengan orang lain dia nak plak...diorang ckp Lisa ada baby sebab tu dia x nak...maybe baby sama jantina dengan dia..entah la..x leh gak nak cakap kan..enah betul ntah tidak..Lisa pun x kisah..asalkan sihat...

aik..nak babap mak yang yer...

ha..amikk...kan dah kena lepuk..pegang la Alia lagi...

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah