Tuesday, May 31, 2011

Nama Babies & Warded semula akibat Jaundice

Salam u olls,
Berita sedih di pagi selasa..babies disahkan jaundice dan kena balik ward semula....sangat kelam kabut semalam sebab Lisa tiba2 menangis dengan hibanya..seperti yang sedia maklum Lisa trauma akibat layanan nurses dalam ward kanak2 tersebut dimana mereka tidak membantu...jadi Lisa dah tenang bila kami sekeluarga pujuk dia....ini untuk kebaikkan babies..memang sangat tinggi jaundice babies tuh...dan si kemabar nampak tidak berapa aktif...atas nasihat semua..maka Lisa decide untuk hantar babies ke ward...hanya babies sahaja bukan ibu..ini untuk mengelakkan Lisa bertambah stress.
Lisa hanya akan datang ke ward untuk susukan babies dan babies akan start duduk di bwh lampu...

So...x mo sedih2...jom kita tgok gambar si kembar dan kat sini i umumkan nama2 kembar Lisa..

Tadaaaaaa!!!!!!!!

 Kembar 1st ( Kakak) - Ezarra Adeliya Bt Jefri
Kembar 2nd - (Adik) > Ezzarra Aressa Bt Jefri

Hi aunty2 semua dan uncle2....sila doakan kami dalam keadaan baik yer.......

Monday, May 30, 2011

Detik Kepulangan Yang Dinanti - 29.05.2011

Tepat pukul 3.30 petang semalam..the twins and  mommy keluar dari ward...i pi jemput diorang and bersapau duk kat luar ward menunggu semua proses keluar ward selesai...giler nyer lama...process keluar ward pun amik masa 2-3 jam...ntah apa2 ntah diorang ni buat kerja..bila check balik xde apa document pun..just bil dan buku2 utk the babies...sakit tul jiwa..tapi nak buat caner..company lisa kerja tu cuma tanggung rawatan di spital gov nih....

 Ketibaan the babies....kena payungkan sebab panas terik...
 Ibunya yang kelihatan agak lemah..dah baper hari x rehat dengan betul dalam ward...
 atuk yang sangat2 excited..actually birthday dia 28hb..so terus dapat hadiah....
Atuk, the twins, wan dan mama..mama sgt x terurus..tension tunggu lama..

panas2..cepat masuk...

masing2 teruja...mana taknya...lama tau tunggu...babies lahir on Wednesday...Ahad baru leh kuar ward..itupun sebab Lisa merayu nak balik..x tahan susasana dalam ward..dan tak tahan ngan nurse2 kat sana...i pun tak paham la..diorang patut tahu Lisa ni bersalin anak sulung and specialnya kembar..but y they tochure my sister mcm la my sister ni dah ada pengalaman bersalin dan jaga anak...
takper la Lisa..pas ni anything happend to baby..x yah la bwk pi spital...pi Klinik swasta jer..biar along yang byr....susah sangat nak dapat kerjasama dari spital gov ni...walau i tau x semua teruk....
i bukan nak kondem all the nurse yang suppose to work at gov hospital..i just nak share...kenapa layanan Gov Hospital masih buruk???

Kembar Dah Keluar Ward

Salam u olls....
Salam penuh kegembiraan sebabnya kembar dah pun keluar ward...kesian..tangan kedua2nya kena drip sebab kedua2nya hypo....First time balik rumah semalam..kedua2nya bantai tido ..lepas nyusu..tido lagi..lepas mandikan diorang..masih tido jugak....tido...tido...tapiiiiii.....tepat pukul 1.30 pg diorang bangun...si kakak bangun adik pun sama....ayork...sangat tension....bukan tension apa...puas pujuk..puas bagi susu...masih menangis...makanya i dan my mum, my dad..sama2 berjaga...kesian kat Lisa sebab masa dia balik semalam..dia bentan..agaknya stress dan terlalu penat..dah la stress ngan nurse2 kat spital tuh..tambah stress sebab dia baru beranak sulung..keluar sekali dua...pas tu takde pengalaman...kelam kabut dia lepas sorang2 anak dia nangis...masa i pi jemput dia semalam mmg nampak stress sgt dia..badan dah makin kurus..kesian..x sangka sampai macam tu sekali...masuk jer keta semalam..tiba2 dia menangis..i tanya kenapa nangis..dia ckp dia x nak masuk spital kerajaan lagi dah..mulut nurse2 kat situ macam celaka katanya...mmg x membantu dia langsung...sampai2 rumah...rehat jap..bagi dia makan..minum milo...lepas relax terus dia mcm pitam..kaki membengkak..mil dia ckp..badan dah masuk angin...puas sedarkan dia..suasana jadi panik....ya allah..begitu berat dugaan Lisa...
U olls ..doakan Lisa ok...selamat menempuhi dugaan berpantang,....nasib baik dah balik rumah....at least mak dan adik2 i ada tengok2kan....si kembar tu plak...bukan main lagi...mentang2 dah balik rumah..ramai yang kerumun...tido aje...kalau setakat tido i xde masalah sgt...tapi kalau menangis melalak.....aduhhhhh....panik jap....satu jer i nak bagitahu disini...Lisa sangat kuat....cuma kena jaga perasaan dia...dalam keadaan mcm ni..emosi dia tak stabil..harap tiada apa masalah pada dia....

Friday, May 27, 2011

Kisah Ainnul Dania Huda

Time: 9pm
Place: Ruang tamu, rumah Ku syurgaku

Yaya: yeay2!! acu da blik....
Acu: Assalammualaikum..
Yaya: acu..acu..nk taw x..ape tu kan...arini kan..kt sekolah kan..kwn lelaki yaya tu kan kne mrh dgn cikgu sbb xbw buku bahasa malaysia..die seorang penolong ketua class(ayat nk skema)..selepas tu kan cikgu lucutkan jawatan die sbb die malas (mcm la CEO company)....pastu kan nk taw x sape yg ganti jawatan die tu??..
Acu: sape yaya?? (da taw pun jwpnnye sbnrnye)
yaya: yaya taw!!!(dgn riak wajah yg penuh berlagak, angkuh & sama erti dgnnye)
Acu: iye??fuhyoo!!hebat la anak acu...
yaya: sudah semestinye la...then lari gi peluk atuk yg tgh cite pasal twins dgn abg ajep...
atuk: ni knp lak ni??(xpenah2 nk pluk atuk tetibe)
acu: dah mule cemburu la tu atuk duk cite sal twins jer....
yaya: mne ade la....

Dania cepat merajuk kalau citer pasal kembar..dia rasa mcm dia dah tak disayangi..puas nak console dia...
x tau macam mana nak explain kat dia yang dia tetap kesayangan keluarga..nampak sangat dia cemburu..

Scotty Si Kerani Berjaya Juara American Idol

HOS, Ryan Seacrest (kanan) mengangkat tangan Scotty McCreery (kiri) yang memenangi pertandingan American Idol di Teater Nokia, Los Angeles, California kelmarin


LOS ANGELES – Seorang kerani di sebuah pasar raya, Scotty McCreery memenangi program mencari bakat nyanyian, American Idol musim ke-10 dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Nokia Theatre di sini pada malam kelmarin.
Scotty, 17, yang memiliki vokal unik menerima sebanyak 122 juta undi daripada penonton sekali gus menewaskan seorang lagi peserta akhir iaitu Lauren Alaina yang hanya berusia 16 tahun.
“Kemenangan ini tidak pernah berada dalam mimpi terbesar saya. Terus-terang, saya kena berterima kasih kepada Tuhan terlebih dahulu. Dia (Tuhan) yang membuatkan saya berada di sini,” jelas Scotty yang menjadi lelaki keempat berturut-turut memenangi pertandingan tersebut sejak tahun 2008.
Scotty turut memberikan tanda hormat kepada Lauren yang ditemuinya buat kali pertama semasa sesi uji bakat dengan berkata: “Saya dan dia (Lauren) sudah bersama sejak hari pertama dan kami akan kekal bersama.”
Dia yang terkenal dengan menyanyikan lagu berirama country berjaya menarik tumpuan penonton dan juri ketika menyanyikan lagu terbarunya, I Love You This Big.
Scotty juga menyanyikan semula lagu Gone nyanyian asal Montgomery Gentry dan Check Yes or No oleh George Strait.
Remaja yang berasal dari Garner, Carolina Utara itu membawa pulang hadiah sebuah kenderaan tajaan Ford Motor dan kontrak rakaman album bernilai AS$1 juta (RM3 juta) bersama Universal Music Group.
Program yang dihoskan oleh Ryan Seacrest itu menampilkan Jennifer Lopez, Steven Tyler dan Randy Jackson sebagai juri.
Scotty dan Lauren menjadi peserta akhir paling muda di bawah umur 20 tahun sepanjang sejarah pertandingan American Idol.
Penyanyi yang diundang untuk mengadakan persembahan pada malam itu ialah Lady Gaga, Bono, The Edge, Jennifer Lopez, Beyonce, Judas Priest, Kirk Franklin, Jack Black, Tony Bennett, Carrie Underwood dan Tom Jones. – Agensi

** Sumber dari KOSMO

Si Kembar Masih di NICU

Salam Jumaat U olls
Updated terkini dari Lisa...babies masih x boleh balik sebab kembar pertama x pandai hisap nenen dan mengalami kekurangan gula dalam darah...doc check suakan jari pun dia x nak hisap..makanya babies still x boleh kuar ward...Lisa plak susu badan kurang...si adik bukan main pandai lagi dan berat badan dia dah bertambah..Lisa dalam keadaan tension sebab dah boring duk ward...i dah nasihatkan dia..jangan tension nanti masalah...bentan or meroyan...
U olls...ada idea x macam mana nak banyakkan susu?kesian Lisa....dia dah pam breast tp susu sikit sangat keluar..boleh ke minum soya????separuh orang ckp minum air rebusan lobak putih...

Thursday, May 26, 2011

Hajat Ashraf Jadi Aleesha Tertangguh..


KUALA TERENGGANU – Mahkamah Tinggi di sini semalam menjadi tumpuan gara-gara kemunculan seorang lelaki berpakaian wanita yang hadir untuk mendengar keputusan berhubung permohonannya mendapatkan kebenaran menukar nama kepada nama wanita.
Bagaimanapun, hajat Mohd. Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25, itu tertangguh apabila Mahkamah Tinggi menetapkan tarikh 18 Julai depan sebagai tarikh keputusan kes.
Hakim Datuk Mohd. Yazid Mustafa membuat keputusan itu selepas mendengar hujah kedua-dua pihak dan meneliti petisyen yang dikemukakan pemohon melalui peguamnya, Horley Isaacs.
Ashraf yang berbaju kurung merah putih dan bertudung merah jambu hadir ke mahkamah bagi mendengar permohonannya untuk mendapat kebenaran menukar nama kepada Aleesha Farhana Abd. Aziz.
Mohd. Yazid dalam penghakimannya berkata, walaupun pemohon telah melakukan pembedahan jantina, mahkamah tetap berdepan kesukaran untuk membuat keputusan

Berita Selanjutnya di KOSMO

** No komen..biar yang bijak laksana berikah hujah...tapi korang rasa boleh ke?

Police Warning...!!! We Must Know in Malaysia!!!Beware.....



      Subject: Police Warning...!!! We Must Know in Malaysia

  Warning..!!!!
             We Just last weekend on Friday night we parked in a public parking area.
                              As we drove away I noticed a lipstick mark in the shape of a woman's lips on the front window of the car. We thought i was a joke and just laughed at it. When I tried to wash it off, the marks didn't come easily
                              as it was waterproof. Luckily my friends told me to get back into the car as it
        could be someone waiting for me to get out of the car. The very next day, I parked my car at the same parking area
      and when we returned after our shopping, my car was missing. I had to make a police report the stolen car and forward an
                              insurance claim .Then we received this email yesterday:
WARNING FROM POLICE
    THIS APPLIES TO BOTH WOMEN AND MEN
           BEWARE OF LIPSTICK PRINTS ON THE FRONT OR BACK WINDOW OF YOUR VEHICLE-- NEW WAY TO DO CARJACKINGS (NOT A JOKE)'

 Heads up everyone! Please, keep this circulating.....You walk across the parking lot, unlock your car and get inside.
        When you get into your car, you notice a lipstick mark on the front or back windscreen. Many drivers do not take this
seriously and end up just wiping those lipstick stains off. This is a new syndicate making their rounds in Malaysia .
This lipstick stain is a marking for the syndicate members to identify which car to be stolen or car jacked. The method has been discovered already in Penang , Malacca , KLand JB. Be careful if you see the lipstick mark on your windscreen.
                              This means your car has already been marked and could be stolen from under your very eyes , even in the car park.You are advised not to leave your parking ticket in the car in any car park and if you discover that your car had already been marked by the lipstick stain, please be advised to install a reputable alarm system in your car to deter the thieves.
      BEWARE OF THIS NEW SCHEME THAT IS NOW BEING USE
If you see a lipstick stain on your window, don't just ignore it. And be thankful that you read this e-mail. I hope you will forward this to friends and family. Please keep this going and tell all your friends

*Sharing Is Caring*

Congrats To You Sis!!Really proud of you

Perjuangan melahirkan baby kembar dah selesai..x dapat nak interview lagi.....masa ni nampak letih sangat sebab 12 jam Lisa kat dalam tu kan...

 jelas wajah keletihan dan kepuasan yang x terhingga...berbaloi2 kesabaran Lisa selama ni....
 kembar pertama...wajah seiras Lisa dan putih...
 Si kembar ke 2> wajah seiras Ajep...kulit gelap sikit..
 comel ajer si kakak..masa ni mmg baikkk sgt2..tapi...mlm tadi ibu dia panik bila dia start nangis
si adik bila dah dengar kakak menangis...dia pun ikut nangis...
alhamdulillah mereka adalah kembar seiras kerana berkongsi satu uri....
Mama Long doakan babies akan jadi anak2 yang baik dan menjadi kesayangan semua mcm Kak Long Dania...Insyaallah..

Mempersembahkan...Lisa Junior In The House

Alhamdulillah selepas berjuang selama 12 jam...akhirnya Lisa selama melahirkan baby kembar....dua2nya baby girl...penantian itu satu penyiksaan ...Lisa mengharungi detik yang amat panjang utk melahirkan si kembar ni....masuk labour room 4.30 pg dgn bukaan baru 4cm...akhirnya baby lahir tepat pukul 3.26ptg dan second baby lebih kurang 10 min kemudian...

 atuk sangat excited sampai sepanjang labour room nak tolak masuk ke wad dia nyanyikan lagu Selawat Ata Nabi kuat...moment tu x sempat nak rakamkan sebab guard tegur no camera please....ntah apa2 ntah....semua yg dlm ward tu berkerumun nak tgok..apahal kan....rupanya si kembar nak di bawa ke ward dgn ibunya...
 alhamdulillah Lisa dan babies sgt sihat......
 Kelahiran sikembar yang dinanti2 dan telah membuatkan mama long mengalirkan airmata kegembiraan...
sangat2 happy...mama long tunggu babies lahir sampai jatuh toilet kat opis...
yang selimut pink tu si kakak dan selimut biru si adik..kakak ikut rupa ibu eh dan adik ikut rupa ayah eh...
baguslah..allah bagi sama rata..tp kakak cerah dari adik...x per la kan...janji diorang sihat...
lagi gambar akan di upload kemudian sejurus selepas diorang balik ke rumah yer...
yess...Lisa berpantang di rumah i...

Tuesday, May 24, 2011

Kembali Ke Rahmatullah>Anak Si Kecik

Last 2 week...si kucing ini telah dengan tidak sengaja mati akibat kesalahan dia sendiri....yang dia pi tido bawah tayar keta tu knapa..ini kucing kesayangan Dania plak tuh...mengikut info dari sumber2 yang boleh dipercayai..kucing ni tido bawah tayar keta..abah nak keluar jemput i masa tu sbb i balik dari vietnam..x sedar kucing ni bawah tayar..maka..terjadilah kejadian yang tidak diingini...menangis dania tgok kucing dia mati..darah terpercik sana sini...abah ckp pecah kepala kucing tu..
maafkan kesalahan dan ketidaksengajaan abahku yer wahai kucing...memang beliau tidak sengaja...
kepada si Kecik...lenkali jaga anak ko bebaik......

Ketuban Pecah 6.00 pm 23.05.2011

Salam u olls...update yang paling cepat...
semalam i dapat call dari my dad...Lisa pecah ketuban kat rumah...dia panik...i ckp..x yah tunggu laki dia..pi htr spital..kebetulan laki dia dah nak sampai rumah..maka dengan sepantas kilat pergi htr spital...
Bukaan 1 cm dari mlm tadi..i x dapat balik sebab pagi ni ada meeting dan banyak benda nak kena handle..subuh td i tanya laki dia..still lom bersalin sbb dia x sakit..pelik lak...doctor tgh pantau dan ckp baby sihat dan aktif bergerak..doc decide nak Lisa cuba bersalin normal..tunggu betul2 sakit baru hantar labour room...alamak...i lak yang cemas u olls...
semua kawan2 Lisa..tolong doakan untuk dia yer..moga dipermudahkan..i standby jer ni..dapat jer call kalau dia dah bersalin...i terus amik half day and balik....excited lebih i ni....
Buat Lisa..be strong sis...walau along tau ko x strong mana pun...huhu.....

Monday, May 23, 2011

Vietnam Macam2 Ada..Tapi non ado yang HALALAN TOYIBBAN..

Ni la duit yang along bwk...hehehe..xde la banyak sangat and masih ada balance bwk balik...sesapa nak pi Vietnam elok tukar USD sbb urusniaga diorang lebih kepada USD..duit diorang Dong mmg x laku dan sangat2 rendah...tp i tukar jugak la duit Dong utk beli air ke..buah ke....

 balik i still ada balance RM400++...berhemah x?itu sbb demam tu ..x lalu nak shopping cuba kalau sihat...sure habis sumer duit tuh..
 antara makanan yang diorang jual kat pasar malam..x lalau nak ambik semua gambar sebab semuanya tak halal...especially gambar kat atas ni....segala jenis macam siput termasuk siput babi...
 antara coffee bean yang agak modern..tp lom tentu halal kan?
curi2 amik gambar auntie ni..dia jual mcm rojak ar..dari mangga timun dan mcm2 lagi la..ada kuah kacang ngan kuah rojak mcm kuah rojak buah tu la...beli???oh tidak...sure x halal kan?
so apa yng i makan kat sana kalau lapar malam2...sedangkan xde bwk makanan dari malaysia....hurm...boleh i makan buah jer...epal jepun...semua fresh2 u olls...nasib la...org yg sepatutnya di suruh bwk makanan segera x bawak...melopong ar masing2..makan malam kat sana seawal 6.00 petang..beza waktu ngan Malaysia adalah mereka sejam awal dari kita....

Make Up??ohhh...mak suka noksss..

td amsa lunch sajer2 jer la BW kat umah kengkawan si Lisa nih..best gak kan xde kerja tp BW umah org...sambil2 tuh i terjumpa satu blog ni ttg make up...wah...menarik ni..i bukan x suka mekap..suka..tp lebih kepada natural kaler...tp bila tgok make over mata yg dia buat tuh...aduhai..cantiknya.....x percaya?
Korang sila jengah
blog ini yer...

sangat2 cantik make up dia..siap ada cara2 lagi...i bab nak blend2 kaler ni x berapa nak pro...
tgh belajar2 lagi..so..
ada sesap nak mintak buat tutorial tu..mintak ampun siang2 eh..
x berani acik..setakat make up lite2
utk adik beradik tu ok la...
jom ar..sama2 follow blog tu....banyak benda leh belajar...

Indahnya Ciptaan Allah...

patutnya gambar ni i tepek di awal entry vietnam 2011 nih...tp kemalasan ngan tenet ntah apa2 kat opis ni...makanya i campur aduk asalkan berupdate la yer...lama dah x hapdet..kang cik puan bising...mak buyung tu nak BE dia naik...eh...ada aku kisah ker...hahahahaha.....kisah2...kang sentap kang...

 masa naik..sempat capture nih ..nampak x bukit bukau dan gunung ganang tuh....sejuk mata memandang...
 sayup2 nampak bumi kita di kelilingai gunung ganang....awan2....
 pada aras ketinggian baper ntah..assistant pilot tuh anounce...cantik awan2 nih....
wajah sayu....5 hari meninggalkan orang2 tersayang...
aik..udah mcm frust tertonggeng la plak..sebenarnya sayu..terbang pi negara org dalam keadaan demam...sama2 demam ngan roomate...adoii...memang x enjoy....
2 hari sebelum pi masing2 kena viral fever....ko sabar jer la Rizz..
eh bukan plan nak repeat ke Vietnam balik ke?
ada sesapa nak join?????

Update Preggy Lisa 23.05.2011 @37 Weeks

Salam semua...
Pagi ni Lisa pi check up kat Doktor pakar...alhamdulillah babies dua2 sihat..cuma Lisa dah start2 sakit...Insyaalllah Lisa bakal melahirkan baby pada hujung bulan ni...sekarang dah rasa sangat sakit kat ari2 dan pinggang..memang dah tak selesa..alhamdulillah babies juga dah cecah 2kg sorang...31hb nanti Lisa akan warded dan di induce...eeee tak dapat bayangkan mcmana sakitnya nanti...Along ckp dulu dia kena induce mmg 3 hari sakit..bukaan takde..dia kena induce sebab dah lebih hari dan takde laluan...
Harap2 Lisa kuat mengharungi cabaran melahirkan kembar ni....
Kepada semua kawan2..doakan Lisa...andai ada tersalah kata..menyinggung perasaan..harap maafkan Lisa yer...x sabar nak post update gambar2 baby....dah lama Lisa x update pasal Lisa kat sini kan...insyallah..Along akan tolong updatekan setiap perkembangan Lisa yang memang dah sedia kembang ni...akhir kata dari Lisa...Doakan Lisa yer...
Jumpa lagi di update pertama lepas bersalin dan nantikan kemuculan Kembar Lisa....

Dapat Souvenir dari China

I sampai2 jer opis td...terus one of my colleaque sampaikan anak panda ni kat i....souvenir dari dia dan my dear boss katanya...seronoknyaaaaaaaa.. x pernah2 dpt souvenir dr diorang kan.....nak2 plak dia kongsi ngan boss belikan anak panda ni ke i....


hiks....mmg teruja noks..i x ingat selama i kerja kat Malakoff ni baper banyak souvenir i dpt..tp bila dah berpindah ke dept Green Tech nih..ini la first time i dpt souvenir ni dari diorang...walaupun sekor dan comel..ianya amat bermakna u olls...
dalam dept ni i satu2nya wanita...yew...teruja nyer dpt ni..kalau Dania tau sure dia nak ni...so..x yah bwk balik.....
thanks to my dear boss RAH dan my colleaque..HH...nanti kalau pi lagi obersea..jgn lupa souvenir i lagi eh...hiks...( demand plak kan)

Rambut Dipotong Pendek sebab dijangkiti KUTU> Damn!!!


Jangan ada yang ckp anak2 mereka x kira la lelaki ke ppuan ke x pernah dijangkiti kutu...nak2 yang di hantar ke taska ataupun tadika atau nursery..huiiii..benda paling i x suka tgok anak terkeruk2 kepala...sekali check....wehhhhh..sejak bila jadi penternak berjaya ni?
u refer to doc..dia bagi ubat kutu yang bukan menghilangkan atau memusnahkan kutu tp membiakkan lagi binatang durjana tu...nak buat apa erk ..x hilang2 kutunya.....dari rambut dia cantik panjang giler..masuk sekolah berkutu..geram tul la...dah cantas kasik pendek pun sama gak...nak kata anak i pengotor???mustahil la kan...
ada suggestion?

Vietnam Yang Sesak

Sampai2 Ho Chi Minh, Bandar Saigon dia.........memang rasa mcm...eh i kat mana ni.....sana sini penuh dengan motor dan the way diorang bwk motor tuh memang menakutkan..suasana mcm ni mmg takde dalam negara kita...adoiyaiiii...kalau la negara kita mcm ni...tak tau la baper ramai polis trafik kena bertugas hari2 kawal lalulintas...

 lampu hijau jer meluru masing2....
 kesian perampuan yg bwk basikal tu...
 kalau negara kita byk keta..diorang motor adalah pengangkutan utama...
 cara diorang menunggang pun membahayakan..tapi the best aprt..susah nak nampak accident..
 celah mencelah perkara biasa bg mereka..traffic light hanya ada di jalan2 utama..
tgok gambar ni...kawasan ni traffic light takde...

I tak dapat bayangkan kalau kat negara kita mcm ni....kat sini xde la mat2 rempit nak berlumba ke apa...dah bercampur masing2 xde makna nak rempit...hampir setiap masa adalah peak hours...dan jalan sesak...

Friday, May 20, 2011

Jumaat Jer Suka...Tapiiiii.....

Mood happy sebab ari ni balik Seremban lagi...so mood vietnam kita sambung nanti ar eh..penat nak update gambar beribu...kita tgok jer la..sampai bila nak abih citer vietnam tuh...
happy sgt pagi2 ari ni..settlekan seboleh mungkin semua kerja cepat2..bos lak xde sebab pi oversea on business trip...so..masa agak banyak ..
ingat nak keluar awal petang ni mana yang dan la kan...sebabnya tak nak la layan blues utk aku dlm bas nanti...

Jumaat agak ngeri bila naik bas sebab akan berhadapan dengan situasi mcm kat bawah ni....

 Jalan Jammed
 Lori2 besar pun sibuk nak cepat
 potong memotong adalah lumrah
tapi lepas jer Tol jalan ok semula..agak tenang..
tetapi....
apabila nak masuk jer Seremban sure akan jammed..dari seawal kul 5.30 petang keluar..sampai jer kat Seremban sure cecah kul 8 malam...
nak buat caner kan..
agak2 ari ni kalau balik kul 4 petang orang perasan tak?

Slot Akasia Nora Elena adaptasi dari novel Kasih Yang Suci >Meen Zulaikha


Korang suka tak tgok Slot Akasia TV3 setiap Isnin - Khamis kul 7.00 mlm tuh?
isshhhh..i jatuh cinta ngan citer tu ar...mmg best tgok Aaron Aziz berlakon...Heroin pun not bad cuma x tau nama ..hiks...

 Apapun yang pasti citer ni adalah adaptasi dari Novel KASIH YANG SUCI by Meen Zulaikha..Novel ni i memang ada dan balik kang nak cari balik..nak baca lagi sekali...nak gak tau sama x jalan citer dlm novel ngan citer ni....
i dulu baca citer ni siap nangis2 lagi..memang garapan Meen Zulaikha meninggalkan kesan mendalam kat i...

i sangat yakin citer Nora Elena ni akan dapat rating tinggi...sure punya...macam citer Nur Kasih dulu..eh..filem Nur Kasih dah kuar kan?
Ada sapa2 volunteer nak ajak i tgok x?

Kacang Lupakan Kulit

Korang semua pernah tak menghadapi situasi ni?
ada sorang colleaque opis aku ni..mmg dia ni asyik kena kutuk jer..sebab asyik buat masalah...baru2 ni buat2 baik ngan kitorang masa kat Vietnam..without we notice yang dia hanya amik kesempatan sebab dia mmg xde kawan...sampai2 kat Malaysia..dan start keja balik..dia x pernah nak tegur while kami ni ingat dia dah ok dah boleh tegur2 balik mcm biasa..tapi memang haram la..sampai hari ni dia tak tegur pun kami and the worst part dia tak pulangkan balik bag yang i pinjamkan ke dia kerana simpati sbb dia xde bag..kalau i tau dia jenis kacang lupakan kulit...mmg mati hidup balik i takkan jatuh simpati kat dia...geram la....ada niat disebalik kebaikkan yang kami buat kat dia...ye la dia kan baru first time pi obersea..tp tu la...tuhan tu maha kaya..hidup dia x pernah tenteram lately ni...mcm2 masalah...kepada "kawan" aku tuh...aku x kisah pasal bag tuh..tapi aku tak suka ko ambik kesempatan kat kami2 ni...cukup2 la...belum apa2 allah dah bayar cash...
sendiri makan pengat sendiri ingat eh...

Thursday, May 19, 2011

Posing2 sebelum Depart

Boring lama2 lepak kat boarding area..itorang apa lagi,...meneruskan aktiviti posing..masing2 denagn muka x berapa nak fresh..heheh..awal pagi ngan ada sesetengah x mandi lagi...letih noks..tido2 ayam..memandangkan check in kul 6 pagi kan..

 me with my opismate....
 busuk2 pun senyum..hahahahaha...
 3 mak dara pinggitan
 eh..yg tgh ni x pasti lak mak or anak dara..hahaha lariks...
 depart timeee....
x dapat amik kapal terbang sendiri naik..amik gambo flight orang lain...

so far..perjalanan kami amat lancar..xde apa2 masalah..paling best time dia nak landing tuh..smooth jer,....kalau naik air asia masa landing..ngeri u olls....
apapun kami semua selamat tiba ke destinasi..sampai2 jer..cuaca panas terik....
makin teruk selsema..

3 Incredibble Videos

video
video
video

Scary la plak...leh lak magik mcm tu....apapun...korang layan la yer..
Sharing is Caring

First Time Lepak KLIA dari Malam Sampai Ke Pagi...

Memandangan penerbangan i ke Ho Chi Minh kul 9 am, makanya i dan kwn2 decide nak lepak KLIA malam Khamis tuh..ciss..sedang org lain sedap tido sebab  malam Jumaat ( oopsss), aku dan dua kawan lepaking kat KLIA..menghabiskan masa sebab we olls kena check in kul 6am..First time lepak mcm ni..sib baik xde sebarang gangguan..

 x explore lak apa ada kat lorong spesel nih..
 saja amik jarak jauh..ebab nak nampakkan lorong tuh...
 my photo laks..
 morning timeeeee...selebet jer muka i..psst...sempat gosok gigi jer der...
masa masuk boarding...posing skit ngan muka x mandi tuh...
memang i x mandi ye u olls...jgn kutuk..nama pun pelancong kan?
tapi percayalah..muka diatas adalah muka tgh demam..sepanjang 5 hari 4 malam dia Vietnam..im not enjoying all the moment...amik jer gambar..shopping pun ala kadar jer...tapi giler ar tgok kain byk gilos....murah2...cuma urusniaga kat sana dalam USD la..walau ko tukar RM ke USD dapat sikit...out of expected..tp puas hati la..sbb murah gak..cuma nak kena pandai bargain la...

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah