Sunday, May 31, 2015

Selamat Berhari Minggu

Hi 

Selamat berhujung minggu....sorry...no weekend for me....im working...kerja apa?

erm...ada yang x boleh di share di blog ni...apa yang penting...doakan aku eh...

Selamat berhujung minggu...selamat berehat bersama keluarga...

psst...line maxis baru ok...baru bleh on lappy...adeh....

Saturday, May 30, 2015

Dinner Berharga RM20

Nak Makan Pun  Mahal Sekarang Ni



Hi korang...

Aku just nak share ngan korang...Yong Tau Foo adalah makanan kegemaran aku...selalu beli kat pasar malam je tp ntah cane aku bleh beli kat food court One Utama Shopping Complex plak...gatal kan..ingat harga biasa je sbb dh semat dlm otak..ala..yong tau foo je kot...x kan la mahal sgt...amik la beberapa jenis bahan yg aku suka..add sayur kangkung 2ikat...dh pilih..bagi je pas tu siap pesan bungkus....tunggu punya tunggu punya tunggu.....tiba time nak bayar...

Semua RM20.80 kak...

Mak oiiiiii......mahalnya...sikit je kot yg aku amik...rupanya benda2 tu RM1.50 seketul...padan muka aku sebab x check terlebih dulu....nak x nak bayar je...
So kesimpulannya....sila la beli yong tau foo di pasar malam sahaja....tak sama ye reganya...dah beli...dah makan dh pun kan....x payah nak ungkit2...benda makan x leh ungkit. .mak aku ckp mahal rezeki....

Betul ke?

Wanginya Bau Baby Baru Lahir

welcome to the world baby


Tah iah buat rakan satu opis...Norlela yang baru je bersalin Isnin lepas...seronok bila lepas sorang...sorang bersalin...aku ni ntah bila la lagi...umur makin bertambah....orang cakap makin bertambah umur makin berisiko kan..doakan aku la kawan2....
Tahniah buat Norlela Abu Bakar...ni anak ke 2 beliau...baby girl jugak....

welcome to the world baby...happy birthday....semoga membesar menjadi anak yang solehah...


Friday, May 29, 2015

Badan Kecik Hati Besar...

Qhaira Dobot Mama



Kenapa aku ckp mcm tu?
Cer korang tgok  apa dia cuba buat...hahaha...kasut sendiri x mo pakai..tp nak pakai kaut org dewasa...comel jer kan..
Itu maknanya otak dia sedang berhubung..Exploring sesuatu di luar jangkaan...
Haila anak buah kesayanganku ini....





Bekal Hari Ini....

SOTONG MASAK KICAP


Hi korang....dah makan ke? Macam biasa ari ni aku bawak bekal...lauk simple je xde sayur goreng pun...Sotong kicap semata2..makan ngan nasi panas ngan kawan2 opis..
Alhamdulillah rezki hari ni...kenyang pun kenyang...jap lagi nak cari batang mancis nak tupang kelopak mata...sure mengantuk...kalau xde batang mancis...batang mop pun boleh la...ahaks...
esok dah cuti weh...apa plan korang?

AWAS.. AMARAN BUAT WANITA YANG OBSES PADA KECANTIKAN DAN IBU MENYUSUKAN ANAK

Promosi Shaklee untuk wanita, ibu yang ingin cantik dan menyusukan anak

JANGAN ABAIKAN MESSAGE INI
Tunggu.....!!!!
Jika anda wanita yang amat mementingkan PENAMPILAN, KECANTIKAN disamping kekal SIHAT serta IBU YANG MENYUSUKAN ANAK,
Ada sesuatu yang anda perlu tahu dari kami
Nanti......!!!!
Teruskan pembacaan anda. Mungkin dengan pembacaan ini akan mengubah persepsi anda tentang kepentingan pengambilan makanan yang baik lagi menyihatkan. 
Nak tahu...!!!!
Baiklah.. Kami bagi tahu..
Bagi mereka yang mementingkan kecantikan dan penampilan, anda mungkin perlukan beberapa perkara di bawah:
1. Pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)
Merupakan protein non-GMO yang pastinya selamat untuk di ambil serta keberkesananya yang di jamin. Sangat bagus untuk mereka yang inginkan KULIT HALUS JELITA dan juga IBU YANG SEDANG MENYUSUKAN ANAK.
2. Vivix
Ya.. anda tidak boleh MENYEKAT PROSES PENUAAN. Tapi anda BOLEH MELAMBATKANNYA. Dengan Vivix, ia mampu mengekakan khasiat kulit berseri, rambut , kuku dan juga otot yangsihat di samping MENGURANGKAN jeragat dan juga meningkatkan sistem immun tubuh anda. Ini lah TONIX AJAIB dari Shaklee
3. Vitamin-C
Oh Vitamin-C tentunya sudah ramai yang mengatahui akan kebaikanya. Tapi, kelebihan Vitamin-C keluaran Shaklee amat BERBEZA. Ia mampu menjadi sumber Vitamin-C sepanjang masa kerana sifat SUSTAINED RELEASED hasil dari inovasi Shaklee sendiri. Memang TERBAIK...!!!
4. Alfalfa
Kulit anda pastinya tidak boleh mengelak dengan rasa gatal-gatal, kusam, kurang bertenaga, keradangan dan alahan. Dengan Alfalfa, masalah kulit anda pasti dapat di atasi. Dengan formulasi Alfalfa yang tersendiri dari Shaklee, ia umpama RAJA HERBA yang harus di miliki oleh setiap wanita disamping khasiat utamanya untuk mengawal MASALAH DALAMAN WANITA. Satu lagi kahsiatnya ialah untuk MENAMBAH kuantiti susu badan bagi ibu-ibu yang menyusukan anak.
Nah itulah 4 produk utama dari Shaklee yang wajib anda PARA WANITA DAN IBU yang mementingkan kesihatan serta kecantikan.
Tapi TUNGGU....!!!!! 
Teruskan membaca. Ada banyak promis-promosi hebat yang Shaklee tawarkan pada anda bagi menghargai pelanggan setia kami.
4 Perkara yang anda patut grab cepat-cepat bulan ni
1. FREE Vitalea yang berharga RM 90.00 dengan pembelian mana-mana produk yang anda suka dan daftar keahlian.
2. Dapatkan FREE membership dengan pembelian melebihi RM 700 - 800  
3. Pastinya setiap pembelian dengan Papaglamz anda akan mendapat POSTAGE FREE. Biar kami menanggung kos penghantaran barang yang anda ingin kan.
4. Pastinya dengan menjadi ahli, setiap pembelian Shaklee akan memberi mata ganjaran cash pada anda. Terbaik kan? Dapat sihat.. Dapat cuba produk.. Siap dapat cash back lagi. Lagi best kalau sama-sama menjadi agent. Tiap-tiap bulan masyuuukk..!!!
Itulah 4 perkara yang harus anda grab bulan ini. Cukup tak? Tak cukup...??
Nanti..!!! Ada lagi tawaran khas dari Shaklee yang best...
Dengan pembelina set-set kesihatan seperti di bawah, anda berpeluang mendapat pengurangan harga sebanyak 5% dari Shaklee. Di tambah jika anda mendaftar sebagai ahli, anda juga berpeluang menikmati harga ahli untuk semua produk shaklee iaitu 20-25% lebih rendah dari harga asal. Memang berbaloi la.
Ada lagi Papaglamz nak kongsikan pada anda semua.
Tentunya testimoni pelanggan-pelanggan yang telah menggunakan produk-produk dari shaklee
Nah itulah tadi promosi-promosi mega dari Shaklee untuk anda semua. Jika anda perlukan sebarang maklumat atupun nasihat tentang nutrisi, jangan segan hubungi kami, "RAKAN NUTRISI ANDA"
-sekian-

Thursday, May 28, 2015

Si Kembar Dan Hadiah Birthdaynya

HADIAH HARI LAHIR SI KEMBAR

Hi korang...jom tengok hadiah birthday si kembar last week...haih...bz la...dah nak masuk seminggu baru nak up...bertabahlah wahai hati....tp tetap nak share sebab ini je kenangan untuk diorang nanti kan...


antara hadiah yang kami adik beradik bagi


grand prize dari ibu dan ayah diorang basikal sorang satu


Qhaira posing sebelah basikal kakak Adeliya


jom kita pose dulu sebelum bukak hadiah


sebenarnya dah x sabar2...cer tgok Adeliya tu jeling Aressa...untungnya diorang ni dapat hadiah double


rakus bukak hadiah


yeay dapat tabung


ni acara main amenda ntah..Acu dan Pak Chu tgh ajar diorang cara2 nak main..abaikan duduk Aressa yang kurang sopan

leka masing2...sabar jerla...

tapi tu la diorang ni cepat jemu...mainnya sekejap je...pas tu cari menda lain plak..main benda lain...
budak2 kan...tgok kakak dania dalam gambar ni macam dah besar sangat2 dah...padahal tahun ni dia dah 11 tahun...dah x boleh nak main2 ngan adik2 kecik dah...tahun depan dah boleh tukar mykid ke IC eh kakak...dah besar dah anak mama...hehehe...abaikan rambutnya yang kusut masai...lepas main2 ngan adik2...

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah