Friday, July 5, 2024

Dinner Di D'Matahari Thai Kitchen, Senawang

Assalamualaikum...

Malam semalam SA ngan Dania berdua dinner di D'Matahari Thai Kitchen kat Matahari Heights Senawang sana...tekak SA ni nak makan tomyam...orang dah kebah demam macam- macam hal kan...tapi nasib ada Dania nak melayan...kalau PZ memang xdenya..dia kata bak duit bagi abah, abah beli bahan ko masak je...jimat...makan kat luar mahal..belum tentu sedap...

Nasib baik PZ semalam attend kelas agama...so kami berdua ambil peluang pi keluar makan...tekak ni nak tomyam gak..tapi tu la..tomyam so- so je..salah kedai SA pergi rasanya...nasi goreng daging mrah pun x berapa sanagt..daging is keras yakmat..Kuew Teow Kungfu Dania order jer sedap kot...ke tekak orang demam memang cenggitu...




Anak dara sape manis sangat ni...


Minah baru baik demam..


Jalan memang sesak aje area sini


Tembikai laici untuk SA, ais kosong untuk dania..




Nasi Goreng Dging Merah untuk SA


Kuew Teow Kungfu untuk Nia


Tomyam Campur tapi hanya udang ngan sotong je ...ciput je isinya...


Sambal belacan pun ceroi je...boleh la...


Dari lensa Dania


Pose sebelum makan


One more pose

Rasanya betul la salah tempat makan...

Ada satu lagi kedai thai food area tu...dh malam so mama Nia ni rabun kan...so x jumpa kedai tu..siang2 kalau lalu nampak plak area situ..hahaha...kita cuba next time la nanti...itupun kena tunggu PZ ada kelas lagi..hahahaha...kalau x..memang x lepas..kalau ajak dia..dia x nak punya....

Total damage kat sini

RM37

Okey laaa....


7 comments:

  1. Adoi PZ.. Hahaha..kitonyo malas nak masak.. Tu nak p makan kedai

    ReplyDelete
  2. Salah pilih tempat ye SA. Sib baik RM37 jew. Kalau lebih mahal dengan rasa yang tak ngam di tekak, lagilah sakit hati.

    ReplyDelete
  3. Lepas demam memang suka cari makanan sup-sup atau masam-masam tomyam.

    ReplyDelete
  4. part daging merah liat tu memang turn off laaaa

    ReplyDelete
  5. Nasi keras mmg fail. Nyampah. Makan kat kedai gitulah kan, isi ciput, potongan pun kadang2 kecik sungguh

    ReplyDelete
  6. Tomyam itu kalo tak sesuai rasa lidah kita, memang macam menyesal. Kemarin di Penang saya ada coba 2 Tomyam. Yg 1 ramaaaai sangat. Di sebelahnya pula sepiiiii sangat 😅.

    Supaya adil saya coba 2-2 nya di hari berbeda. Yg ramai memang sedaaap. Puas makannya.

    Esok coba yg sepi. JD paham kenapa sepi. Memang tak sedap Tomyam dia 🤣😅

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah