Saturday, August 13, 2022

Selera Takde Langsung

Assalamualaikum...

Hi korang..

Dah 6 hari SA x selera makan...mengah bila berjalan...makan ubat agaknya sebab tu tekak pahit, deria rasa sedikit terjejas..deria bau dh ok..cuma bab selera je la...

SA makan banyak buah je bagi rasa pahit tu hilang...ada apple jepun dan orange Navel je...

Makan roti sekeping je...itupun x habis....

Makan nasi 2-3 suap je itupun x habis....




Asam pedas ikan mayong


Nasi putih 


Orang xde selera makan....

 

SA sekarang di landa post covid....

Masih batuk dan masih mengah bila berjalan..pakai mask pun rasa semput ...menurut kawan-kawan yg dh pernah kena..memang lama post covid ni.... especially batuk dan sakit -sakit sendi....

Cepat la berakhir...penat dh....


19 comments:

  1. Semoga cepat sembuh...
    Asam pedas ikan mayong ..terliur la pulak

    ReplyDelete
  2. Kita ada terbaca tuari siapa tah bagi petua, soh makan tobokki. Cuba SA terai kot serasi.

    ReplyDelete
  3. Mesti berat badan SA susut ni.
    Kak Amie turut doakan agar segeralah berakhir sakit yang SA tanggung. Mudah-mudahan SA sembuh seperti sediakala.

    ReplyDelete
  4. Saya dah masuk bulan ke enam baru kurang sikit tapi sangat mudah sakit then tak macam dulu la. Kena jaga betul

    ReplyDelete
  5. semoga selera kembali pulih...jika tidak susah juga macam tu....selera makan juga satu nikmat rezeki yang besar

    ReplyDelete
  6. Tempoh hari, mertua adik ipar PC +ve covid juga kak.. memang betul, sampai sekarang pun masih kurang sihat.. kadang letih sangat badan. Kuat semangat ya kak..

    ReplyDelete
  7. speedy recovery. sedapnya lauk ni. minum dengan air kordial sarsi. heeee

    ReplyDelete
  8. Semoga dapat recover seperti sebelumnya. Cepat sembuh kak SA. Aamiin..

    ReplyDelete
  9. teruk gak ye SA kena covid ni ye.... semoga cepat sihat sepenuhnya ye

    ReplyDelete
  10. alahai..moga cepat kembali mcm biasa ye kak SA

    ReplyDelete
  11. bestnya kalau saya yg xde selera hihi. saya pass selera saya kat akak. semoga cepat sihat ye kak SA

    ReplyDelete
  12. Moga cepat sihat SA.. hariru kawan Share dia takde selera, dia makan menu korean ramen dan menu apa tu satu lagi, selera ada SA, cubalah...

    ReplyDelete
  13. kesian akak.. lauk sedap pun tak selera

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah