Friday, January 21, 2022

Terlepas Bas Pertama Gara- Gara Nasi Goreng Sardin..

Assalamualaikum...

Hi korang...

Pagi pukul 5am SA terbangun dengar bungi kuat sanagt..kelentung kelentang kelenting...ishhh...awal pagi ni...ada orang pecah masuk rumah ke...slowly dalam takut takut berani SA turun..tengok lampu dah terang tingkat bawah...kalau pencuri takkan pasang lampu kan...sekali dengar orang menumis....ermmm...Pak Zain la tu...SA sergah dia...boleh dia melatah....hahahahaha....nasib melatah...kalau dia terkejut and jadi pape...satu hal...SA x tanya plak dia masak apa...terus naik atas and mandi...

Then SA turun nak pergi kerja dah kan...sekali dia kata.. Abah buatkan Nia nasi goreng sardin...x nak ke bawak pergi kerja...plan asal memang tak nak bawak pergi kerja pun ..biasa la Jumaat kan..pas tu dia pancing lagi SA..Nasi goreng sardin abah memang sedapppp...sape tak bawak rugiii...erm..SA laju je amik bekas bekal SA and masukkan dalam bag...hehehe...

Tapi memang betul la...sedap...maunya tak sedap..guna sardin ayam brand yang tin besar tu lepas tu ikan mackerel plak...nasib dia tak habiskan amik seketul ikan sardin je...kenyang SA pagi ni...padahal dah order kuih kat kawan opis...



Kopi 434


Nasi goreng sardin special Pak Zain


Kuih SA order kat kawan opis..

 

Gara- gara nasi goreng sardin ni la SA terlepas bas...x dapat duduk sebelah bopren ensem macam selalu..bas pertama dah gerak masa SA sampai kat Terminal...so naik la bas yang kedua yang SA x berapa suka...nak tak nak kena naik jugak la memikirkan jalan jammed dan jangkaan SA memang betul..SA sampai KL pukul 7.45am..sampai office pukul 8.00am. Sabar je la...
Pas tu ada mamat cina duduk sebelah...aih...bleh plak tertido and dia lentuk kat bahu SA...pas tu SA plak lentuk sekali..eh..eh...dh kenapa...muahahahah...lantak la disitu...2-3 kali dua2 lentuk tertido...bila tersedar dua2 cakap sorry...sabar je la...bukan sengaja eh...tak sengaja...memang hari ni mengantuknya lain macam. Padahal dah tido awal malam semalam..merasa la tido terlentuk dengan mamat cina...muahahahahaha......

22 comments:

  1. Nasi goreng sardin pak zain tu mengancam sungguh rupa dia. Kalau dapat pekena dengan telur mata ni padu.Tak pun ikan masin ke....ish3

    ReplyDelete
  2. Sedap punya, sampai terlepas bas ? hehe.Semoga Allah memelihara akak sekeluarga. :)

    ReplyDelete
  3. yum yum..ayu pagi pun lambat ckt..kena parking jauh.. bfast alhamdulillah, ada majlis pagi ni..mam pulut kuning & rendang

    ReplyDelete
  4. Pagi pagi Pak Zain dah menumbuk. Sedapnya nasi goreng sardin. Favourite nasi goreng tu. Memang rugi tak bawak kan kak.
    Lambat takpe asalkan selamat sampai dan bawak bekal nasi goreng sardin sedap.

    ReplyDelete
  5. Uihhh best tuh nasi goreng sardin. Nak2 kalau orang lain masakkan haha. Comel je terlentok2 kat bahu mamat cina hahaha

    ReplyDelete
  6. Sedapnya tengok nasi goreng pak zain.
    Kalau dah ngantuk sangat memang tak sedar terlentok kat bahu orang sebelah..hehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya breakfast SA. Rajin Pak Zain pukul 5 dah masuk dapur. Malu I olls hujung Subuh baru bangun. haha

    ReplyDelete
  8. air tangan abah mana boleh celen kan SA, alaa sian terlepas bas, sampai ngam2 ye :)

    ReplyDelete
  9. Patut lepas makan nasi goreng sardin baru lentok,ni belum makan dah lentok, hahahha.. teringin pulak la nasi goreng sardin pak zain.

    ReplyDelete
  10. Ikan mackerel ye SA... sedap sangat tu dibuat nasi goreng, boleh merasa isinya berbanding ikan sardin yang lembut sangat tu.

    ReplyDelete
  11. rajinnya pak zain msuk dapur pagi2..

    ReplyDelete
  12. Rajin Pak Zain memasak.. Orang lelaki biasanya kalau memasak memang sedap.. Arwah abah saya dulu pun pandai memasak nasi goreng.. Kalau dia memasak, ramai duk menunggu nak makan.. Dah makan mesti habis dan licin..

    ReplyDelete
  13. sedap sangat nasi goreng sardin Pak Zain tu sampai boleh terlepas bas..hehe

    ReplyDelete
  14. xper yg pentinggg nasi goreng special tu SA
    sedappp

    ReplyDelete
  15. Untung juga terlambat bas
    Dapat nasi goreng sardin ayam brand
    Dapat lentuk2 lagi

    ReplyDelete
  16. pepagi akak dah terliur ni SA. cam ne ni.

    ReplyDelete
  17. 五不不Senyum saya baca sambil terbayang SA & mamat cina tu sama2 lentok不不不

    ReplyDelete
  18. ahahahahaa yg pntg dapat makan

    ReplyDelete
  19. nasi goreng sardin.. eemm.. boleh cuba buat ni nanti.
    part yang last tu menarik, tertido.. hahaha..

    ReplyDelete
  20. Aishhh tak kisah la tertinggal bas, yang penting perut kenyang

    ReplyDelete
  21. hebat penangan nasi goreng sardin pak zain..sampai tertinggal bas..hihi

    ReplyDelete
  22. hahahaha.. yang last tu kelakar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah