Tuesday, February 20, 2024

Sup Ikan Yang Sihat Menu Bekal Hari Ini

Assalamualaikum...

Hi korang...

Dah makan ke tu...

SA dah makan dh tadi...hari ni x banyak sangat kerja..kejap lagi nak buat filing je...hehehe...

SA bawak lauk left over PZ masak untuk Mak Pah..Sup ikan merah campur cauliflower dan bebola ikan...jadi la untuk lunch hari ni..SA malas nak buat additional  lauk lain...cuma tu la...x pedas...




 

Bila dh kenyang ni...masalah utamanya adalah.....MENGANTUK...

Nak pi basuh muka jap...lepas tu nak sambung buat filing je..

Korang jangan lupa makan ye...

21 comments:

  1. sedapnya kak..kalau ada sambal bilis kering2 ni tak cukup bekal nasi tu

    ReplyDelete
  2. mane aci asyik gambar makanan... lapar ni... :D.. hr ni ldy masak meehun sup hancur.. haha.. knp la stpo kali ldy buat mee goreng hancur lumat.. hilang nikmat.. Alhamdulillah ank2 bgth sedap..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. sedapnya. sama menu lunch kita ari ni. td MZ mkn sup ikan siakap jugak (beli kat cafe uia)

    ReplyDelete
  4. waduhhhhh sup ikan! dah makan tadi nasi lauk ikan talapia bakar hehe

    ReplyDelete
  5. sup ikan memang menu yang sihat. Teruskan makan macam ni... nescaya body boleh kembali seperti zaman purbakala...hahaha

    ReplyDelete
  6. Kalau kat rumah boleh buat sambal kicap tu.

    ReplyDelete
  7. yang simple tu yg bertambah makan. hihi

    ReplyDelete
  8. Lama tak buat sup ikan ni. Tetiba esok nak buat sup ikan....

    ReplyDelete
  9. Menu simple tapi sedap. Kena bawa sambal kicap sekali patutnya ni. Itulah tu, kalau dah kenyang mengantok pun menyapa. Hihi...

    ReplyDelete
  10. aduhai, kalo mengantuk sorongla bantal., kat opis kann terbongkang je bawah meja tuh., hehe

    ReplyDelete
  11. Sedapnya menu 😍 Favourite sy la ikan ni ❤️

    Ngantuk tu biasaaa bila dah kenyang
    .. bantai tido plak la πŸ˜†

    ReplyDelete
  12. Nak masak sup ikan jugak la sebab selalu masak sup ayam je.

    ReplyDelete
  13. SA bawak lauk berkuah ni tak tumpah ke?
    haritu ammi bawak gak kuah, menjejeh. tak reti betul nak pegang lunch bag elok2 masa tidur dalam bus huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tumpah sebab bekukan dalam freezer..lepas tu x yah dah masuk fridge masa kat office, biar dia suhu bilik...tgahari 12.30pm terus panaskan kat microwave..

      Delete
  14. sup ikan ni antara menu favourite saya. time demam pun selalu buat

    ReplyDelete
  15. Memasang, kalo dah kenyang mengantuk pula 🀣. Tapi kata orang itu Krn terlalu banyak Karbo drpd protein, ntahlah benar atau tak πŸ€­πŸ˜„.biasanya yg saya lakukan, banyak lagi minum air mineral

    ReplyDelete
  16. Ikan adalah salah satu makanan kesukaan saya,di masak apapun jadi termasuk sup ikan ,sedaap dan segarπŸ‘

    ReplyDelete
  17. Setuju . Lepas kenyang mata auto layu mengantuk .

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah