Friday, January 27, 2023

Celebrate 1st Month Engagement Anniversary Di Menate Steak Hub Johor Bharu

Assalamualaikum...

Diam tak diam dah sebulan dah SA bertunang...24hb hari tu genap sebulan tapi En Tunang cakap nak celebrate awal la..Kami nak celebrate semua tarikh-tarikh istimewa kami...ntah ingat ntah tidak tu...hahaha...memasing pelupa...Official couple June 2022, Merisik 1 October 2022, Bertunang 24 December 2022. March 13 birthday En Tunang dan June 06 Birthday SA...Teringin la nak dapat surprise2 orang hantar kat office, kat rumah ke kan...hahaha...x pernah merasa kecuali kawan - kawan la bagi...

So untuk genap sebulan bertunang kami sambut dan raikan di Menate Steak Hub Johor Bharu...Menate ni ada je kat Shah Alam /KL kot, Melaka, Seremban, JB dan terbaru di Georgetown Penang. SA dah pernah beberapa kali makan kat Menate Steak. Mulanya En Tunang nak ajak makan kan the real steakhouse di sekitar JB tapi SA cakap next time la and better makan kat Menate je...kan?satu hal nak cari steakhouse plak...

Jom ikut SA jenjalan tengok gambar yang sempat kami berdua snap..



Nampak macam x ramai..ka dalam almost full...so SA duk kat luar tu je...




CNY Promo


Ada lobster


Macam- macam potongan mengikut jenis daging


Pilihan steak..lupa amik gambar wagyu


Kami pilih Tomahawk...ini yg paling besar dan pilihan yg tepat untuk makan berdua..harga tomahawk korang faham la berapa kan..yang kami pilih ni RM300++
Dah pilih so kami terus tunggu kat luar



Ramai family bonding kat Menate ni..




Order gak pizza...sedap giler pizza dia....



SA yang x berapa suka Pizza pun jadi suka...ye la makan panas- panas sedap la kan


Dia ni memang hantu pizza..dulu lama duk oversea...hahaha


Makan steak kena minum air masam- masam...x leh minum yang bersusu...


Tadaaaaaaa.....dah sampai..SA aimed betul tulang dia tu...kalau x fikir kat restoran...lama dah kokak sampai ke titisan terakhir


Coleslaw foc dari Menate dan gravy untuk steak


sempat buat video


Kami pilih medium style...juicy dan melting je bila kunyah...melt in your mouth kata omputih




The happy man....susah tul nk suruh senyum manis skit...sipi2 je dia bagi


Plate SA


Muka paling happy la sebab selebihnya sendiri yang kena habiskan


Kokak bang tulang tu....kokakkkk....hehehe


Takdenya dia nak kokak..potong je la mana yang ada lebihan tu...banyak lagi tapi tu la..x kan nak kokak kan...x senonoh orang pandang

 

Total bill untuk malam tu RM407....

Tomahawk paling mahal tapi puas hati makan...kenyang sampai esok paginya...maunya tak kenyang...pizza lagi...kat Menate Steak kita kumpul point ye...total bill tu every RM1 dikira 1 points...so next makan kumpul lagi...x tau la apa benefit lupa plak nak tanya...good meals...good service. Cepat dan layanan sangat baik...next bleh layan lagi steak kat sini...

Looking forward for Birthday En Tunang plak March nanti...alamak...xde experienced sambut birthday lelaki ni...kalau family members tu biasa la kan....

Lepas ni pergi mana lagi....haaa...jom..En Tunang bawak SA pi Pasar Borong Pandan...tempat orang Singapura ramai lepak dan shopping katanya...

See ya next entry....

20 comments:

  1. Abang Batman! Jaga SA baik2 okey! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batman tu panggilan adik Saya ashraf๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. Steak di Me'nate ni mmg sedap, berbaloi dgn harganya. Cuma kena tunggu celebrate birthday ke baru dpt ajak asben ke sini :D

    ReplyDelete
  3. Berbaloi la dengan harga dia kan SA.. Happy anniversary both of you

    ReplyDelete
  4. 407? Kasar jugak damage dia tu!

    ReplyDelete
  5. wah dh sebulan , rasa mcm baru je lg bertunang kan..cpt masa berlalu..syok tu layan steak kt menate...points tu bole redeem menu utk next purchase bila kita kumpul2 point bg byk

    ReplyDelete
  6. Nice, Baru first anniversary..more anniversary to come ๐Ÿ˜‚ Haa..Pandan ke..Lama tak p sana... JPO tmpt Shopping...Leh try..hehe

    ReplyDelete
  7. Happy 1st month anniversary SA. Ipoh pun ada Menate tp ibu x smpt merasa lg. ;)

    ReplyDelete
  8. Cuya selalu gak dngr menate ni...tapi tak berkesempatan nak rasa...

    Nampak sedapp..hehe

    ReplyDelete
  9. owh.. style order kena pilih daging sendiri baru rest. masak.
    Semoga kekal mengingati tarikh2 penting... macam akak tarikh tunang memang tak pernah ingat, tarikh nikah pun kadang2 lupa ๐Ÿ˜Ž

    ReplyDelete
  10. harap abang 'The Rock' sentiasa gembirakan hati dan hidup kakak kami....

    ReplyDelete
  11. Eh mahal menate ni,rugi tak kokak sampai ke tulang tau

    ReplyDelete
  12. Hahaha x sempat jumpa SA masa kat jb aritu

    ReplyDelete
  13. Moga jadi memori manis untuk dikenang.

    ReplyDelete
  14. Happy 1st month anniversary kak...uit sedapnya makan steak kat menate tu

    ReplyDelete
  15. tu dia rm407.. sekejapan aje udah sebulan ye kak

    ReplyDelete
  16. sedapnya..mahal pun xper janji puas hati..:)

    ReplyDelete
  17. sedap makan kat sini kak.. memang puas hati dengan harganya.. saya dah try sekali... tak up lagi cerita kat blog dah basi dah pun haha.. masa tu masa sebelum PKP

    ReplyDelete
  18. wah...dapnya...tambah sedap cik tunang belanja kan... yum yum

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah