Friday, December 1, 2023

Kopi Dulu Baru Kamu~ Kopi Royale Johore Yang Viral Di Tik Tok..

Assalamualaikum..

Berpandukan Waze...kami sampai akhirnya di Kopi Royale Johore di Masai...kopi ni viral di Tik Tok dan ni semua Dania la yang ada dalam wishlist Dania...ye trip ni lebih kepada Dania yang decided mana nak pergi dan apa yang nak di makan, mana nak lepak..so Mama and Uncle hanya jadi tukang ikut dan tukang bayar...

So tempat pertama dalam wishlist adalah Kopi Royale Johore. Laaaa...tepi jalan je tapi ramai betul beratur ye...wah...apa yang hebat ni...kagum SA dengan satu kumpulan anak muda yang berniaga..




Dia ni la....punca ni...hahaha


Sebnarnya ada yg potong queue SA...malas la nak tegur..kita datang tempat orang kan


Lupa nak tukar handbag lain..


Nampak x betapa panasnya keadaan?


Mama sape yang gomok tu erk...


Paneh tau cuaca..padahal sepanjang perjalanan tadi mendung dan hujan renyai2


Paneh la nak oiiii...acaner mama ikut terjebak beratur ni erk...



Senarai minumannya..




Kopi Dulu Baru Kamu...


Strawberry  Milk..


Coffee Special



Puas hati dia...


Mama pun ok...dapat kopi sedap


 

Nasib baik sedap...

Berbaloi la beratur dibawah terik matahari...first time mama ko gigih beratur ni kakak...selalu nampak beratur panjang mama memang surrender  la awal2...tapi memandangkan x nak mood dia bertukar arah makanya mama layankan aje anak nan sorang...

Dia happy ni ye sebab berjaya drive dari Seremban ke JB...ramai yang tanya kenapa mama x drive? Lesen x do....ye SA x malu la nak ngaku SA x de lesen...kenapa x amik lesen? Dulu SA pernah masuk.kelas memandu tapi dapat cikgu gatal...since that SA x pi teruskan..trauma kena raba...cukup - cukup la...masa tu tahun 2014...2-3 kali sekolah memandu tu call suruh sambung...SA tetap x pi...



8 comments:

  1. Ya ampun saya pon takde lesen SA, trauma dengan cikgu.. teruk betul kena marah

    ReplyDelete
  2. wahh..Dania drive sorang dari nismilan..hebat2...bagus business mcm ni, dpt smbutan ramai..

    ReplyDelete
  3. standard la kopi kan.. hehehe x tau plak viral

    ReplyDelete
  4. Saya jadi pengeeeen coba kopinyaa 😍😍😍. Melihat warna dia, yakin pasti sedap. Kadang kalo sedang road trip macam ni, saya pun sukaaa kak cari kopi dulu utk teman perjalanan. Biar tak ngantuk.

    Ttg guru pemandu tuh, ya Allah, kurang ajar sangat yaaa. πŸ˜…. Kaka tak report kah? Gatal betul memang.

    ReplyDelete
  5. Lorr dah dekat denfan rumah Sis tuu SA hihihi

    ReplyDelete
  6. Laaa SA tak de lesen ker? Tak per..ada dania dan en suami tu boleh gilir2 jd driver😁

    ReplyDelete
  7. Manisnya dania... nnt gitau kat dania, auntie mim kimsalam... hehehe... tahniah jauh dah perjalanan dr nismilan ke jdt dah.. kalau auntie ni pun tak konfiden driving jauh gitu

    ReplyDelete
  8. Ammi kalau nampak panjang walaupun dalam ekon mmg terus tak jadi inikan pulak diluar panas. Itam kulit i nanti ahaksss

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah