Wednesday, February 29, 2012

Macam ni Ok Tak?


Aku nak potong rambut mcm ni...korang rasa ok tak? 
Apa kata survey???
hairstyle ajer eh....bukan tang badan dan cara berpakaian dia ni...
kalau semua aku nak tukar...al rumah kata pergi...kubur cakap...mariiiiii....mariiiiiii....

Tuesday, February 28, 2012

Iphone 4S...


Fewwwwitttt!!!!iPhone 4s.......pelik kan tetiba ada Iphong plakssss.....waaaaaaaa
apa cerita ni kannnnnn....
hahahaah...propa lebih,....well bukan lah hp aku...
itu iPhone hak milik mutlak boss aku...aku cuma pinjam untuk amik gambar sekejap jer..
itupun sebab aku diamanahkan utk hantar ke Admin Dept..ye la..dari simcard biasa tuh nak convert ke microsim kan...

 x merasa nak guna..x mampu...maka jadi la model x berbayar kejap...
 cakkkk....

siyes x mampu memiliki..banyak bondo lain nak boli laie...hahahah..aku kalau rembat  iPhone 4s nih...
confirm anak aku termasuk mak abah aku x makan ..
jgn kata dorang..aku pun sama..teguk jer la air sejuk tuh...sumpah aku x mampu...
most of the engineer dept aku guna iPhone 4s..ada yg pakai Samsung Galaxy Note..ada yang pakai HTC...
aku????cukup la dgn Samsung Galaxy Y nih....


Video Seks Mira?????




klik untuk tumbesaran eh..



Pelik la diorang ni..pi search yang bukan2 kat blog aku...bengong tul..."Video Seks Mira"
apa kejadahnya nak pi search benda tuh kat blog aku neh...
mau bikin kontroversi kah?
satu lagi Janda Tonggek...gelak aku weh...
tonggek sgt ke yang bergelar Janda tuh...
macam2 perangai la masing2....

Tilam...Tilam....


Sabtu malam Ahad lepas aku ikut Mak pi Giant lepas dari pi beli barang kat Econsave tuh...
mulanya nak cari almari baju dania...last2 stock promosi tuh dah kehabisan..
tetiba ternampak promosi tilam...memandangkan tilam ateh x beli lagi kan....makanya survey la....

harga dari RM700 menjunam turun ke RM399..
Dreamland tapi xde spring..

Murah la ni kan...tp knowing my mum...xdenya dia nak belikan anak dia tilam RM399ni..
dia order yang tilam rega RM799 ..harga asal tilam tuh RM2k..fungsinya hebat..
siap leh jaga tulang belakang...penghantaran percuma ke rumah yang jarak eh 30KM dari Giant..
now..bab set bilik tidur pengantin dah settle...
Aku nyer part lak nak kena pasang tabir ngan langsir jer next week..
 ada yang tanya aku antara orang kuat utk majlis la eh?
jawapan.....yesza..betul la tuh...giler x kuat..aku kakak yang sulung la...dah macam nak kenduri anak sendiri dah ghuper aku..hahaha....mak abah aku kan dah tua...aku sbg anak sulung kena la amik alih...
ececece...practice make perfect...mana tau anak aku lak nak kahwin nanti kan..
xde la aku kelam kabut..


My Face After Using The Product ;)


Haaaaa...ini bukan entry riak u ollss...tp aku mengaku bukan riak pun ada gak aku dapat email ckp aku mcm2 kan..tp ada aku Kesahhh!!!ini blog aku...suka hati aku la kan....
aku nak kongsi ngan korang  perbezaan kulit aku lepas pakai product misteri tuh kan...
laaa...misteri la sgt..hahahahah....aku x nak review selagi x betul2 ok..x nak korang kata aku tipu...
so...
2 keping gambar di bawah ni..bukti berbeza ke tak kulit aku..my bff said..banyak beza...

 masa belum guna product tu..

Gambar hari ni result seminggu lepas guna..

korang rasa mcm mana?ada beza x..
dua2 gambar tuh aku mmg pakai mekap..baju pepel atas tuh mekap aku x sekata
gambar baju kurung tuh..aku pakai foundation yg sgt nipis...
bekas2 jerawat aku yg hitam2 tuh nampak kurang..sebelum ni walau pakai foundation..tetap nampak
kesan2 jerawat tuh...
cer korang komen....komen yang ikhlas tau...


Monday, February 27, 2012

Farewell Celebration


Dari last week memang dah tau dah...hari ni tghari ada farewell utk one of the staff kat Malakoff ni..
En Ariffian..dah retire at 55 yrs age..umur tua..muka dan badan muda gilos..dah mcm umur 35 and above jer...mmg ramai x percaya...

 orang yang diraikan..sorry la gambar kurang best..duk jauh sgt..
 baju putih CEO Malakoff...ramai yg nak retire ni..korang tgok la ada yg dah makin botak dah...
 En Ariffian sebelum ni based kat Algeria..hari ni dia kata serba tak kena sampai tersalah masuk toilet perempuan...huhu....gila gelabah..
 tu gambar appear kat projector screen tuh dah macam gambar profile FB....
 cake cuting sebab sambut birthday in advance..
 Brownies yg ohsem..
 ini nasi beriani aku...
 brownies yang tadi tuh

Makan2 hari ni dibawakan oleh Hidayah Maju Caterers...
ok la Nasi beriani dia...ok sebab sedap of cos...ok sebab itu nasi beriani sudah buat aku
ngantuk tahap gaban....tolongggggg....
x leh tahan weh...baper banyak kas kas diorang letak dalam itu kari?????
dah lebih 80 kali aku menguap ni......
caner ni?


Persiapan Kenduri Kahwin

24hb March..majlis persandingan adik aku si Ateh..so abah dan mak aku dah sibuk2 buat persiapan..pi
jemput org sana..pi jemput org sini...aku rasa amacam awal sgt pi distribute kad kan....
Aku mcm biasa ada jer wedding adik2 aku..confirm jadi tukang buat hantaran..tukang masak lauk perantin..
tukang sponsor DJ untuk majlis...xde la muka lain....muka aku jer la...

ni muka si busyuk aku la....
Last Saturday memang banyak offer especially kat Econsave...makanya sabtu malam tu terjah econsave pi beli beras Thai King ni...sampai 10 beg..up dengan beras wangi 2 beg dan beras pulut 2 beg...
mendap keta aku jadinya...balik bawak pelan2...tp memang berbaloi la shopping kat econsave...

Aku si Tuan Tanah...bukannya jurucakap Econsave eh...
giler panjang rambut aku dah..ntah bila nak kasi korban..sebab masih terfikir lagi nak buat pesen apa..adakah nak trim layer and just rebonding?
or..rebond tang atas and tang bawah di volumekan...pun x decide lagi...
korang rasa apa yang elok...jgn la ckp elok pakai tudung jer..yer..itu aku tau..insyaallah sampai masanya 
aku pakai...aku rasa aku pernah up entry pasal rambut ni...ohhhh...dalam fb...ramai komen suh pakai tudung jer...bila aku jawab..masing2 sentap..rilex la..aku lom sampai seru walau aku tau itu benda wajib...
tp kalau pakai kerana terpaksa pun x guna kan?


Slurpppppp.....Baik Punya Special.....

Last Friday aku pi pekena Mee Udang Mak Jah...wooot..wooot....sangat best..sehingga ke titisan terakhir 
aku hirup kuah mee udang tuh...udang aku makan last sekali...heheh...buruk perangai kan...
actually ikut my BFF pi sini...rajin plak aku lately buat review tempat makan...the best part is my bff melayan..cuma dia x nak expose dalam my blog la....ye la..sementara boleh buat review ni..belasah jer la kan...esok lusa dah xde yang nak melayan..melopong ko disana Rizz...
Giler nyer kerja bila lepas jer makan baru balik Seremban..huhu...

 Lokasi kejadian adalah di area belakang Wangsa Walk kot...haaa..park jer keta kat tepi building dia ni...ada tulisan ni...
 korang tgok sendiri la rega yang aku dah snap ni...siap menu..oooo...cawangan wangsa maju rupanya...klik gambar utk tumbesaran eh...
 korang tengok udang2 eh tuh..seksi x?haaaa..itu aku yang punya.....Mee Udang Special  RM12.00
 kuew tiaw udang biasa...my bff punya....RM8.00
 Muka Tuan Tanah kena la ada kan....kalau x mana nak lengkap...

one more  menunjukkan muka puas hati...wakakakaka...memang puas hati,..udang eh fresh...
mengenyangkan dan...memuaskan...
aku rekemen kedai mee udang ni...utk korang yang nak tau kat mana
Area belakang  Wangsa walk..opposite restoran Amy Search
kedai ni dibuka setiap hari dari jam 11.00am- 11.00 pm 

Alamat

MEE UDANG MAK JAH KUALA SEPETANG
Cawangan Wangsa Walk, Wangsa Maju
Kuala Lumpur
Tel : 012-2931101, 03-41314430

Kepada korang yang nak datang ramai2 elok la call dulu reserve tempat..lagi bagus dari sampai2 jer terpaksa tunggu kan...

Sunday, February 26, 2012

Entry For Ladies Only>Jamu Ratu Dara

This is Sticky Post Entry...Entry baru ada di bawah entry ni yer...


Haaaaa...mari kawan2...mari rapatttttt....dengar ini cerita hebattttt....bukan untuk rapat sajer yer..ini lebih untuk sihattttt....laaaa...dah macam kat pasar malam plak dah ha....wakakakaka....
korang..korang dan korang semua...aku dah sebulan ambik JAMU RATU DARA ni...so far alhamdulillah aku rasa sangat kuat...kalau sebelum ni period aku tak teratur..kadang2  3 hari..nau dah normal macam masa anak dara dulu..piyed aku terbaru ni 7 hari...perjalanan pun lancar...selain itu jamu ni banyak buang toksin dalam badan..sangat bertenaga bila makan ni..xde nak malas2..xde nak lesu2...

 didatangkan dalam pack kaler ni...sangat menarik..harga mampu milik yer..RM30 sebotol..sapa nak cuba leh email personally kat aku...suriaamanda@yahoo.com, boleh by hand dan kalau nak pos pun boleh tp dikenakan kos penghantaran RM7
 broucher  ttg jamu ni...

ni botol ke 2 aku makan yer..pengambilan kapsul bagi dewasa 2 biji pagi lepas breakfast
dan 2 biji malam masa nak tido...untuk anak dara pun boleh makan tau...jgn salah faham jamu ni utk yang dah kahwin jer...anak dara makan 1 biji lepas breakfast dan 1 biji malam masa nak tido...

Keistimewaan Jamu Ratu Dara :

Menghangatkan hubungan intim
Mengembalikan tenaga batin & keremajaan dalaman wanita
Merawat Keputihan dengan berkesan
melancarkan haid & mengatasi senggugut
memulihkan tenaga dan peredaran darah
mengecut dan menguatkan rahim lepas bersalin
meningkatkan kesuburan wanita
membantu mendapatkan zuriat
melegakan sakit pinggang dan membuang angin dalam badan
melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
mencegah barah payudara dan rahim
seri awet muda dan melambatkan penuaan
menurunkan berat badan

bulan pertama aku makan memang nampak la kesannya...selain dari period aku teratur..aku rasa bertenaga
kerap buang air kecil..bermakna dia emmbuang toksin dalam badan...yang lain2 aku x nampak lagi..yer la..aku kan single mom..mana aku nak tau effect lain selain yg ada kaitan ngan status aku..
tapi boleh tak kalau aku nak cakap...
AKU RASA MUDA SENTIASA...
wakakakakaka...statement x leh blah....

Friday, February 24, 2012

Pedas...Neraka Jahanam...

Lunch aku hari ni adalah simple...kawan opis bawak lauk...aku lak ari ni x bawak lauk..
ye la..kan nak balik Seremban kan...
So...Selain nasi kontroversi aku tuh..aku layan la sambal belacan neraka jahanam ni...pedasssssss...
boss account department cakap..Sambal Setan...
hehehehe...

 korang leh nampak kan cili api banyak mana...boleh berumahtangga dalam toilet..aku makan sikit pun dah berapi mulut..walau aku org Negri
 Asam Rebus Ikan Kembung....sedap2....

ini NASI KONTROVERSI...hahahahah...
apapun..alhamdulillah....kenyang....rezeki hari ni....
Isnin nanti x payah bawak lauk..makan free lagi...sempena farewell sorang lagi staff Malakoff...


Cekik Darah!!!!


Sekarang ni x tau la nak cakap mcm mana...peniaga2 ni mcm suka2 jer naikkan harga makanan kan..
macam kat dalam Metro Plus...air suam RM1 ...biar betul...knp?
air suam jer pun..ke sebab di serve dalam cawan canggih mcm tu makanya jadi RM1...lain eh rasanya air suam serve gua cawan mcm tuh...melampau tau..

 keratan berita Metro Plus

kini terjadi jugak kat aku....selalu aku bwk bekal pi kerja tp malas melampau maka hari ni tapau jer kat foodcourt...dua jenis lauk simple mcm tuh...nasi 1/2...
Harganya..
RM6.50..

BOLEH!!!!?????
agak2 korang guna logik akal..baper harga sebenar makanan aku tapau ni..
cer teka..
*** bukan x bersyukur yer kawan2..kadang2 peniaga2 ni melampau sgt2...bukana ku sorang terkena..ramai lagi...***


Perut Kenyang Jom...Cuci Mata


Lepas mengenyangkan perut tuh....bangun cepat2 pi cuci mata...dari satu tempat ke satu tempat dalam IKEA tuh..aku terminat ngan frame2 gambar yang unik dan agak murah...tp not now la kalau nak beli..
tunggu lepas majlis adik aku..baru aku beli...kang beli awal2..rumah sibuk nak kenduri..berkecak sana sini..payah kan...ko simpan angan2 ko dulu yer Rizz..
dapat gak la aku snap gambar sikit..curi2 snap..

 kat bahagian karpet
 mahal ya rabbi...tp cantik lagi kat nilai 3..sebab kalau kat nilai  3 still bleh bargain
 simple..cantik..tp mahal ko...
 ni pun....huiii...terang jap mata ni...sebab cantik2 belaka..tp besor tuh jer beratus...
 kat bawah plak...terus ternampak kerusi ni...waaa...attractive la kaler dia..merahhhhhhhh....apo ntah nama 
kerusi ni...tp rega eh..korang tgok la..
 ini kalau letak kat umah aku.....confirm...hancur lunyai...
terbekenan ngan rak ni....kalau beli letak stok2 novel aku pun cantik ni kan....RM169 kot rega dia..
cantik jer..
tp...ko giler ker Rizz oii...x kan nak beli kan...peh tuh nk bawak balik seremban..memang la leh beli mcm tuh dan pasang kat umah...mcm la aku ada kereta kat Seremban ni..
so...lupakan sajaaaaaaa...
berangan la ko Rizz..kalau beli pun mana nak letak....

Thursday, February 23, 2012

Cartoon Camera

Banyak application yang boleh download..sejak guna Samsung ni...dulu jahil..buta IT...now..leh download mcm2...knowing aku yang suka bergambar ni..aku banyak download application camera..
nak beli kamera godang acik x mampu...xdo duit acik banyak tu doh...
pandang yo la orang guno...
cartoon camera...kelakar kan...sajer jer aku download....
tergelak2 Dania tgok gambar dia...

 Dania

ni gambar aku...
seni la...hala jer kamera...result eh mcm tuh....menarik kan....
macam2 sekarang...


Al-Fatihah buat Allahyarham adik Faris

Al Fatihah...
Semoga Roh arwah aman di sana..disisi penciptanya...
Amin.....


Semangat beliau kuat...Namun..dia pergi jua...meninggalkan orang2 tersayang..

Selanjutnya tentang beliau


Aku tak mampu blog out tentang beliau...lihat ajer gambar dia..titisan airmatanya..
mengingatkan aku sewaktu terlantar dulu..
:(

Review Novel:Pergilah Air Mata > Hanni Ramsul

Ramai yang suruh aku buat Review Novel...
bukan tak nak ...mcm x yakin plak...tapi aku cuba jugak la...na tengok korangk kata apa kan...kalau ok..aku masukkan kat NOTAKAKISURIAAMANDA.

PERGILAH AIR MATA > HANNI RAMSUL

 muka depan novel
 Akan ku lepaskan jua air mata ini pergi...jauh...sejauhnya..sehingga sepasang mata ini tidak mampu ingat pada hangat titisannya dahulu

Pergilah Air Mata merupakan karya Hanni Ramsul daripada penerbitan Kaki Novel. Jalan ceritanya bermula apabila…
Badrul Datuk Hamidi dan Sabrina telah ditangkap berkalwat di dalam sebuah chalet di mana Sabrina telah masuk ke dalam bilik yg salah. Ini semua terjadi apabila kawan baik Sabrina yang telah merancang untuk menjatuhkan Sabrina akibat dengki. Kenaikan pangkat telah diambil alih oleh kawan baiknya dan dibuang kerja adalah nasib yg terpaksa ditanggung oleh Sabrina.
Malah lelaki yg dicintai iaitu Ikhmal juga cuba dipikat oleh kawannya. Keluarga Ikhmal membenci Sabrina di atas kejadian yg berlaku. Sabrina hanya mengikut kehendak ibubapa Badrul untuk dikahwinkan segera bagi menutup malu walaupun tanpa kerelaannya. Badrul pula menganggap ini helah Sabrina untuk berkahwin dengan orang yang berharta. Perkahwinan ini menjadi semakin mudah apabila Sabrina anak yatim piatu.
Badrul seringkali menyalahkan Sabrina di atas kejadian yang berlaku kerana dia telah mempunyai teman wanita. Walaupun tinggal sebumbung,mereka membuat hal masing2. Kehidupan yang dilalui dengan pertengkaran, perbalahan dll telah membawa hati masing2 dengan perasaan cinta dan sayang. Akhirnya Sabrina mengambil keputusan untuk meminta cerai dari Badrul walaupun hatinya sakit. Dia telah membawa diri ke sebuah pulau tanpa diketahui oleh sesiapa pun termasuklah mentuanya.
Di pulau tersebut, Sabrina telah bekerja di sebuah chalet kepunyaan sepupu Badrul. Selama berbulan² badrul seperti orang gila talak mencari Sabrina sehinggalah diberitahu oleh sepupu Badrul di mana Sabrina berada. Pertemuan yang tidak dijangka telah mengejutkan Sabrina dan tanpa mereka ketahui terdapat seseorang di pulau tersebut yang menaruh hati terhadap Sabrina.
Dia telah merancang untuk mendapatkan Sabrina menjadi haknya. Niat jahat lelaki tersebut telah membawa dia ke chalet yg Sabrina duduki dengan niat untuk merogolnya. Dengan bantuan Badrul dan sepupunya, orang tersebut berjaya ditangkap. Maka terbongkarlah rahsia sebenar kejadian badrul dan Sabrina ditangkap khalwat. Lelaki tersebut telah menceritakan siapakah dalang yang terlibat dan ternyata ianya kawan baik Sabrina iaitu Mila.
Sabrina dan Badrul telah menghadiri perkahwinan Mila dan Ikhmal (bekas kekasih Sabrina) untuk membersihkan nama baik mereka. Majlis tersebut terpaksa dibatalkan atas kehendak Ikhmal kerana merasa tertipu.
Badrul telah merancang untuk membuat majlis persandingan di kampung Sabrina. Loving couple.

So korang yang nak tau lebih detail dapatkan dipasaran sekarang.

Harga Novel > RM28

Selamat menjuraikan airmata....mcm aku yang dah berbaldi2 menangis baca novel...;)




Kasut Baru..

Gedik kan...beli kasut baru pun nak citer kat sini....blog aku..ada aku kesah..heheheh...semalam pi Jusco Kepong...ada la barang yang nak dicari..lalu kat kawasan promosi kasut2 ni...sekali tengok..belek...pusing sana sini...tgok ada less for J Card member 15%...semalam jer lastnyer pun...
aku mmg suka brand Hawkeye ni...walau mahal sikit..tp sangat selesa pakai....

 Memang kat JJ nak beli kasut ke apa ker..dah amik dan confirm kasut kena terus pi bayar pas tu dtg balik kat diorang amik kasut eh?mcm pelik lak...takut customer bawak lari kasut ke?
 tadaaaaaaaaa....
 comey kan....size 5...alahaiiiiii pesal kocik bonar...dah size aku mcm tuh....

Hari ni dah start pakai..aku bukan apa..naik train kan...makanya payah pakai high heel...
seksa sakit kaki aku berdiri lama2...pakai flat shoe ni lagi selesa..
comel tak?kasut yang comey hanya utk kaki2 comey mcm aku jer kan....hahahahahaha....giler riak...
aku gurau jer la korang....kang ada lak si Anon mana2 email aku kata aku perasan ..
hehehehe....ada gak aku beli brg2 peribadi kat JJ semalam...nak tayang!!!!!gilo apo...brg2 dalaman x yah laaa...buat malu jer kang....

Ayam Belanda a.k.a ayam kluk kluk...

Masih lagi berkisah kejadian ahad lepas..pergi menjemput sedara mara utk kenduri ateh..
masih lagi kat kg Abah...singgah umah sepupu abah dan dah tentula umah makcik aku jugak....tetiba ...
mak oiiiii...banyaknya ayam kluk kluk2...jinak2 plak tuh....
cantik plak kaler diorang...apa lagi..gigih snap...

 x tau la nak bezakan jantan ke betina
 Dania ejek dia...kluk kluk...terus dia pun bunyi...aku buat bunyi tu dia x layan..kalau dania buat..selamba jer dia menyahut...
 antara ayam belanda...yang ni liar skit...berjalan jer....

Lepas tuh pergi rumah satu lagi....waaaaa...ramainya orangggggg....rupanya ada sambutan birthday...aku mcm alahai...dah la x diundang...hantar kad ajer la kot...tp kazen2 aku tarik suh naik atas...bukan senang artis nak datang umah diorang...kata nya la kan...bajet retis la sangat...semua duk pakat2 amik gambar ngan aku...sib baik aku sporting...hahahah...ngade kan...sorry gambar kat hp aku xde eh...

 ramainya la yang kecik2aku dah x tau apa pangkat aku kat diorang...
 2 kek mewakili 2 orang nyer birthday
 alahaiiiii...mucuk mama yang baru baik demam....dia gigih pegang kad kahwin atehnya...

antara juadah yang sempat aku snap...
aku sempat la makan mee sup ngan sandwich...langkah kanan kan...so...aku apa lagi...belasah jer la...
walau aku x rapat ngan diorang..adab pi umah orang kena la jaga...
dah macam apa dah aku kat umah diorang...asyik diperati...
perati la sgt Fafau pelesu korang ni haaaaa....amik la gambar puas2...aku x kisah dah..sebab 
bukan salah aku pun kan...dah ditakdirkan begitu....
pasrah jer la nak oiiii...


Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah