Monday, November 12, 2018

Berat Badan Hilang 2kg..Alhamdulillah....

Hi korang...

Haa...x tau nak cakap la entry ni nak show off ke apa kan..baru hilang 2kg je kot..ada 5 kg lagi to go...ingat senang ke..sejak sakit ni la jaga makan...kalau tak kang main belasah je makan tak fikir bagus ke tak...main hentam je...sekali allah dah turunkan ujian...haaaa...ambikkk..baru sedar nak jaga makan..baru la merasa turun turun sikit berat badan...kalau tak..pagi nasi lemak, mee goreng tambah ayam goreng ke..telur mata ke kan..nescafe hari-hari...sekarang tengok je la orang makan..dalam hati bercakap...haa...pulun...pulun semua...dah sakit macam aku mampu pandang je la...serik la rasanya...kalau warded sakit biasa takpe..ni warded melibatkan nyawa ni...allah tak sanggup lagi dah rasanya...sebab tu SA agak slow update blog sekarang...SA takde kekuatan macam sebelum ni..masa SA banyak habis untuk berehat dan monitor diri sendiri je...


American Breakfast..sarapan pagi td ngan teh o panas RM7.15


Garlic Bread + Mushroom Soup RM5

Maaf cakap..SA bukan menunjuk..just nak share apa yang SA makan..ye..sepanjang masa SA banyak ambil roti dari nasi...kalau makan nasi pun 2 senduk je..itupun SA kurangkan..lauk makan sayur dan ikan dan lebihkan makan buah..SA sangat jaga pengambilan makanan sekarang...selain kan sekarang sejak dh ada hypertension ni SA cepat mengah..jalan pun dh x leh laju macam dulu dh...slow2 je jalan..kalau tak susah SA nak tarik nafas...bila x dapat tarik nafas dengan tenang macam selalu.. mula la SA cepat panik...tak bagus tau...tp SA memang akui..dose ubat SA makan tinggi...so SA nyer side effect adalah anxiety...SA rasa tak tenteram..rasa semua serba tak kena .sebab tu SA x ambil ubat tu siang..SA makan malam dan SA rehat tido sampai pagi..waktu tido SA pun berubah dh tau..takde tido lewat macam selalu...

Alhamdulillah berat badan SA dari 60kg sekarang dh jadi 58kg..jauh lagi perjalanan nak turunkan lagi 5kg...semoga process healing ini cepat berlalu...SA x suka rasa tak tenteram ni...SA cepat panik..SA tak boleh berada dalam tempat yang ramai orang..terus rasa macam tak tentu arah...kadang menangis takut..takut tak bernafas..tak tau la SA alami trauma atau apa..sakit sangat rasanya perasaan macam ni...kalau SA terlalu panik..adakala waktu malam..jantung berdegup kencang...doktor dah siap bekalkan ubat tidur..At least otak SA terus bagi arahan suruh SA tido..itu yang kadang-kadang terbabas tido tu...tapi SA tak ambil selalu sebab ubat tido memang tak bagus kan...tak tau la sampai  bila SA akan alami semua ni..19 Nov rasa macam 19 tahun pulak..SA nak jumpa doktor dan mintak dia turunkan dose ubat..SA tak tahan...

Sunday, November 11, 2018

Domino’s Pizza Ups Its Game Officially Launches Domino’s Esports

Domino’s Pizza Ups Its Game  Officially Launches Domino’s Esports 


Fast paced, quick to respond and sharp skills are outstanding traits in professional Esports athletes. Domino’s Pizza is proud to acknowledge these exceptional characteristics and the potential that Esports holds for Malaysians as it marks its entry into the Esports arena with its official launch of Domino’s Esports. 




In line with its commitment to enhance the lives of its customers and fans, Domino’s Pizza has embarked on a dedicated initiative through Domino’s Esports to support the needs of the Esports community for greater development in Malaysia. As part of this effort, Domino’s has been engaging with key groups in the local Esports arena to gain feedback and deeper understanding while identifying possible areas of focus for Domino’s to collaborate hand in hand with the industry participants. 

Chief Executive Officer (CEO) of Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, Ba U Shan-Ting, is clearly excited about this new venture. At the launch he said, “We are a brand that is passionate about all that we do and this is driven by our ambition of creating value and enriching the lives of our customers. Although we are a pizza delivery company, we look beyond creating innovative new products and services. Especially in today’s launch, tech forward content that is relevant to the right target audience drives our strategies in engaging with our fans beyond offering quality products and services.” 

“We envision a long-term collaboration with Esports participants starting from the grassroots, all the way up to the professionals. There would be many discussions that we will be having with these different groups but our intention is simple – to understand what’s needed by the community and create a solution that will support the growth of Esports in Malaysia.”




“Today marks the official chapter of Domino’s venture into the world of Esports. The Esports industry has a lot to offer. More and more Malaysians are getting serious and competitive about the world of Esports and this initiative demonstrates our support for this exciting arena. There is much potential in this industry and it goes beyond just being the player for the game. From being a gamer, to a streamer, to shoutcaster, to game developer and other technical expertise. Talent development in Esports is as just important as any other sector to ensure that young Malaysians are given the opportunity to flourish and grow and we look forward to partner with the industry participants to do just that. We also know that pizzas are a gamer’s best friend and we plan to play an active role in addressing their needs,” he concluded.

In line with its brand promise of It’s All About You, Domino’s strives to enhance customers’ experience across multiple touch points. A great amount of effort has been invested to kick start the discussions amongst the key players in Malaysia. Among the highlights of the discussion includes the urgent need to address the grassroots development to as to enable the process of identifying and shaping the players from a young age. Furthermore, there needs to be an in-depth understanding of the Esports industry to ensure that the community grows and benefits, above commercial value or profitability, even with the involvement of corporations or brands. Above all, there needs to be a structured approach in terms of trainings to provide teams with the edge and skills-set needed to sharpen their talent. This partnership provides a platform to develop an ecosystem in nurturing players and cater to the needs of the community. 

To kick off Domino’s Esports, the international brand is teaming up with a leading Southeast Asian based online gaming platform provider, Garena. This collaboration sees Domino’s Pizza’s tie-up with the platform through three of their video game titles namely Arena of Valor, a popular multiplayer online battle arena (MOBA) game, Contra: Return, a highly anticipated mobile game based on the classic ‘Contra’ franchise, and Free Fire, a survival-third person shooter game.

Offers for the collaboration are available from November to mid-December 2018, via Domino’s Good Game Combo where customers can enjoy one Regular pizza of their choice, one Twisty Bread, their choice of sides and one 1.5L soft drink for only RM34.90. Customers also can opt for the Well Played Combo, which includes two Regular pizzas of their choice, one Twisty Bread, one Crazy Chicken Crunchies as well as their choice of sides and one 1.5L soft drink for only RM54.90. 

With the purchase of the combos, customers are eligible to redeem one in-game unique code for Arena of Valor, Contra: Return and Free Fire. Among the redemptions includes rare skins, heroes, coins and weapons for gamers to up their ammo on their battlegrounds. 

Ready to take-on the Esports scene, plans are underway for Domino’s Pizza to partner up with other key players in the industry. Prior to today’s collaboration, Domino’s Pizza has been involved in various activities and events, actively supporting the Esports industry. Domino’s is set to embark on a long-term journey to pursue its keen interest in collaborating with various communities and partners in the Esports industry. 

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.


About Domino’s Pizza 

Delivering more than 1 million pizzas a day worldwide, Domino’s Pizza is the world’s leading and fastest growing pizza delivery company committed to upholding the industry in product quality and operational excellence. Globally, Domino’s Pizza Inc. operates a total network of more than 14,000 owned and franchised stores throughout the U.S. and in over 85 markets. Domino’s internationally ranks in the top five companies in online transactions. 

Domino’s Pizza Malaysia is the largest Domino’s market in Southeast Asia and fifth largest in Asia Pacific. Established in 1997, Domino’s Malaysia is managed by master franchise holder, Dommal Food Services Sdn Bhd. To date, there are 226 Domino’s Pizza stores in the country.

At Domino’s Pizza, we take PRIDE in our commitment to enrich the lives of our customers, employees, partners, shareholders and communities. As one of the most lovable brands in Malaysia, we will go the extra mile for your smile as well as uphold our culture to ‘sell more pizza, have more fun’. Embracing our company’s philosophy of smart hustle, Domino’s is committed to provide customers with the ultimate pizza delivery experience, with its product satisfaction guarantee, 30-minutes delivery guarantee and 15-minutes take-away guarantee. 

Forging ahead as an e-commerce entity, Domino’s Pizza has led many firsts in its digital platforms. Domino’s Pizza Malaysia has leveraged on the digital world to the best of its advantage and this began when it was certified as the first QSR company to provide an online ordering platform by the Malaysian Book of Records with the launch of its website in 2003. 

Domino’s is the award winner of the 2009, 2010, 2011, 2012 and 2016 Gold Franny Award, a distinguished Achievement Award of the International Franchise Association at the Domino’s Pizza Worldwide Rally. In a show of confidence by Malaysian consumers, Domino’s Pizza won Bronze in the "Restaurant & Fast Food" category of the prestigious Putra Brand Awards 2014, silver in 2015, bronze in 2016 and Silver in 2017.

Customers can call Domino’s at 1-300-888-333 or log on to its website at www.dominos.com.my to place their orders. For latest updates, please visit Domino’s Pizza Malaysia’s Facebook at https://www.facebook.com/DominosMY/ or Instagram at https://www.instagram.com/dominosmy/


Saturday, November 10, 2018

Review | Althea Sunblock Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++

Althea baru-baru ini melancarkan Sunblock Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA ++++


Siapa yang sanggup menolak sekiranya mendapat barangan skincare dari Althea Korea?Haa....parcel pink dari Althea Korea ni sememangnya menjadi rebutan dan yang ditunggu-tunggu. Bila dah dapat happy giler dan tak sabar nak unboxing ataupun nak ambil gambar dan pose dengan produk. Inilah kelebihan menjadi Althea Angels..So hari ni SA nak perkenalkan kepada korang product terbaru iaitu


Petal Velvet Sunaway 


Althea baru-baru ini melancarkan Sunblock Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ khas dan istimewa untuk anda pencinta produk-produk dari Korea...Ia adalah produk perlindungan UV dengan Formula Hydrating khusus kawalan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro manakala asid hyaluronik memastikan kulit kekal dari terhidrasi sepanjang hari. Formula bukan kimia dengan tekstur ringan dan cecair untuk melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB. SPF 50+ PA ++++ 

Bertindak sebagai penapis UV bukan kimia: Membina penapis perlindungan matahari pada permukaan kulit dan menyebarkan cahaya UV. Lembut pada kulit sensitif tanpa bahan kimia. Nasib baik sesuai dengan kulit SA yang berminyak ni...tekstur ringan dan cepat menyerap membuatkan SA jatuh hati sangat- sangat...





Didatangkan dengan bag hologram yang cantik


Goncang dulu sebelum guna ye...



Mengendalikan dan mengurangkan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro manakala asid hyaluronik memastikan kulit kekal terhidrasi sepanjang hari. Formula bukan kimia * dengan tekstur ringan dan cecair untuk melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB. SPF 50+ PA ++++ * Penapis UV bukan kimia: Membina penapis pelindung matahari di permukaan kulit dan menyebarkan cahaya UV. Lembut pada kulit sensitif tanpa bahan kimia.


VELVETY FINISH, FORMULA HYDRATING
Mengendalikan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro manakala asid hyaluronik memastikan kulit disimpan terhidrasi sepanjang hari.

MICRO POWDER BARRIER
Zarah-zarah mikro menyerap sebum dan minyak yang berlebihan dari kulit untuk memberikan cahaya, kemasan baldu. Apabila anda menggunakan Sunaway, asid hyaluronik menambah kelembapan dan menghidratkan kulit secara mendalam.

HYDRATING, FRESH FORMULA yang terdapat pada produk ini mengendalikan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro manakala asid hyaluronik memastikan kulit kekal terhidrat sepanjang hari.Berlaku secara merata dan lancar ke kulit tanpa meninggalkan pelakon putih di belakang. Ini disebabkan oleh penapis UV bukan kimia yang maju dengan formula yang lebih telus.

Bahan utama DAMASK ROSE

Petal Velvet Sunaway mengandungi Damask rose ekstrak untuk melembutkan dan melancarkan kulit. Damask rose mempunyai komposisi nanomolecular semulajadi yang kaya dengan vitamin untuk menembusi jauh ke dalam kulit, sensitiviti menenangkan dan memperkuatnya untuk cahaya berseri.




Beberapa bahan hebat lain untuk pengetahuan anda:

  1. Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi
  2. Minyak geranium - Memberi kulit rangsangan berseri dan menyembuhkan jerawat
  3. Serbuk Ekstrak biji Althea - kaya dengan antioksidan, melindungi kulit dari luar negeri dan memastikan ia tetap baik dan terhidrat.
  4. Polyphenols - Memelihara kulit yang dilindungi dari sinaran UV
  5. Saponarin - Pembaikan sel-sel yang rosak dan mengembalikan keanjalan kepada kulit yang menua . Ini adalah mesti menggunakan kawalan kelembaban sebum harian untuk mereka yang mencari pelindung matahari yang tahan lama dan kuat untuk kegunaan seharian tetapi melembapkan, tetapi tanpa rasa putih atau rasa melekit. 

Set ini termasuk Velvet Petal Velvet Sunaway, Velvet Petal Velvet in (Pewarna lut & hangat) & Velvet Petal Pink lavender (Limited edition). Powder Velvet Petal adalah pelbagai produk keluaran Althea sendiri dan mula kukuh dengan Powder Velvet Petal! Serbuk lut yang mengekalkan solekan dan  kemasan sutera hingga sentuhan betul- betul blend pada kulit muka anda serta tidak berminyak, serbuk ini berfungsi untuk mengekalkan pengeluaran sebum tanpa mengeringkan kulit untuk kelihatan segar, berseri-seri sambil memberikan aroma lembut. Untuk ulang tahun ke-3 mereka, mereka melancarkan versi terhad iaitu set Pink lavender edisi terhad. Ia mencerahkan dan melembabkan kulit anda dengan formula khas yang mengandungi pigmen merah jambu dan ungu untuk menghidupkan kulit yang kusam! SA suka sebab ianya melengkapkan koleksi solekan SA..so muka tidak nampak berminyak lagi...bestttt....


Petal Velvet Powder Pink Lavender


Petal Velvet Powder Warm Beige


Petal Velvet Powder Translucent


Cepat dapatkan koleksi anda di https://sg.althea.kr/petal-velvet-set!

Beli sekarang set Althea Petal Velvet pada harga cuma RM47.20 << my.althea.kr >> anda boleh dapatkan 20% diskaun sementara stok masih ada. Set Althea Petal Velvet mengandungi Althea Petal Velvet Sunaway & satu Althea Petal Velvet Powder pilihan anda.

Untuk maklumat lanjut serta pelbagai promosi menarik, layari :

Facebook : Althea
Instagram : @altheakorea


Friday, November 9, 2018

Lately Ni Dinner Dan Breakfast Di Luar

Hi korang...

Sejak kesihatan belum sepenuhnya sihat ni..SA terpaksa Breakfast di office samada beli roti, makan tengahari hanya makan roti juga atau beli sayur dan buah, makan kat luar luar jarang sekali cuma dari Rabu SA memang dinner kat luar..SA balik kerja agak lambat..sekarang dh mula banyak kerja..minggu ni pun SA sibuk sikit...bila dh lambat balik dengan hujan lebat hari-hari SA takde pilihan terpaksa dinner kat area office...ikutkan banyak aje pilihan tapi SA perlu berhati-hati, selain mahal..takut juga sebab SA ada tekanan darah tinggi kan...pilihan makanan agak tak banyak..shopping mall kan..mahal, service charges dan tak banyak pilihan..fast food banyak la...process food x baik untuk kesihatan kan...

So hari Rabu...SA dinner kat NuSentral dan as usual salah pilih menu..SA ambil chicken noodle soup apa ntah tapi bapak giler masin...makan yang chicken pun masin...pas tu panggil pekerja dia...x faham plak english ke Malay ke..last- last cakap kat budak cina cashier tu..i can't eat because its too salty...bayar pas tu blah je...malas nak bertekak ke apa kan...dugaan la...lepas ni tak mungkin la makan kat sini...


Chicken Noodles Soup RM18 - Masin nak mati - set ni datang ngan green tea


Green Tea


American Breakfast kat Paddington Cafe KL Sentral RM6.90


Set ni  sekali ngan teh o...boleh la...


Tengahari beli kat Sam Grocery..lain plak masalahnya..di senduknya spaghetti tu sepenuh2 bekas...aduhai Nepal...ini RM10


Brocolli ni dia celur jer kot...masih keras lagi..ke memang macam tu...keras yang SA maksudkan masih terasa mentahnya..RM3


Dinner semalam SA lepak kat sini...order jer mee soup pun set gak ngan teh o


Macam- macam ada


Yang ni sedap dan puas hati
RM14.90

Tak leh jadi la korang...SA bukan nyer sajer2 nak makan kat luar..kalau korang follow SA lama sure korang tau SA ni jenis macam mana. Pi kerja bawak bekal dan takde nak membazir kan..makanan kat luar ni tinggi garamnya tambah banyak ajinomoto kan..mana bagus untuk kesihatan..so lepas ni kena search banyak- banyak healthy food la..SA dah join beberapa grup kat IG..nanti nak follow resepi healthy food diorang...kalau SA dah yakin nanti SA share ngan korang erk...

Thursday, November 8, 2018

Kisah Pergi Nursery Beli Crystal Guava & Kena Buli Dengan Dida

Hi korang...

Amboi makin lambat SA bersiaran erk...maaf la ye..keadaan tak mengizinkan..nak kena rehat betul2 baru boleh nak tengok blog ke apa..hari ni SA rasa sedikit ok kat office, aircond tak sekuat semalam..cuma tadi tengahari ada sedikit rasa panik sebab SA terlampau aktif. Bila dah buat kerja rasa macam boleh buat, at last terpaksa rehat dulu..dan sambung kemudian.

So hari ni SA nak citer kisah hari ke 3 lepas SA discharged ward, masa tu rasa nak balik kampung kejap kat Seri Menanti tapi pagi tu SA diserang panik attack lagi...terus pi klinik, check bp apa segala ok cuma doc masih cakap effect ubat saraf dan muscle relaxants yang SA makan..rasa ok skit terus ikut mak abah pi amik air gunung kat Ulu Bendul, balik tu terus singgah kat nursery ni sebab abah ada cakap nak tukar pokok baru kat depan rumah tu since pokok durian belanda yang sedia ada asyik berbunga je dan buah tak pernah lekat..maybe pokok jantan kan..hahaha..pepandai SA jer...well ok la beli la pokok Jambu Crystal..beli anak dia RM15 sepokok, tambah la baja dan jugak racun apa ntah untuk elak serangga. Semua total habis RM30, lepas ni harap- harap berbuah la pokok jambu crystal tu..dan membesar dengan jayanya....


Nursery ni terletak di Jalan Kuala Pilah


Nampak anak pokok bonsai...ehhh...murah tau orang ni jual...lupa plak harga dia..


Pokok buah tin...


Ini bukan pokok..hahaha..ni si tembam Dida...punya dai happy jumpa Dwarf ni...siap request amik gambar...dia suka katanya..mommy dia janji nak bawak pi Disneyland naik kapal terbang...hurm...entah bila la tu....


Ternampak plak Snow White...lagi la dia happy...dia paling happi masa tu...hyper si debab ni kat situ..jumpa cartoon character yang dia suka...tapi.....tengok la apa dia buli SA...dah share kat Media Sosial dah masa kejadian ni...


Dibuli Anak Buah Sendiri

SA bila tengahari dah makan nasi dan dah makan ubat automatically akan mengantuk..SA tidur la kat tilam depan tv tu...atuk ngan uwan dia tengah makan kot...SA berdua je la ngan dia...kesan ubat tu kejap je buat SA lena..sebelum tu nampak dia duk main elok jer ngan alat2 mekap dia...tapi...bila SA dah betul- betul lena dia buat kerja...rupanyaaaaa.....dia dah mekap mama dia ni....SA terjaga sebab dengar bunyi suara terkekeh- terkekeh sebelah telinga...tengok dia...tapi laju je dia toleh ke tv...SA diam lagi..konon nak sambung tido tapi rasa nak ke toilet...sekali lalu depan mak abah....diorang gelak terkekeh- kekeh sambil suruh tengok cermin...

Astagfirullah.....dah macam mak lampir dah masa ni...tak tau nak marah ke..nak gelak ke....


Terus amik gambar nak hantar kat mommy dia...then share gak la kat instagram


Bukan muka SA je dia buat...tapi muka dia jugak...dah macam mekap halloween plak...


Muka kena paksa cuci balik muka mama...hahahaha....


Ini la buah hati pengarang jantung SA selain kakak Dania


Atuk duk gembur2 tanah dan galik lubang untuk tanam pokok jambu tu..tak sabar- sabar dia...


Kunyit hidup hasil tanam depan rumah tempoh hari...ini je isinyaaaa....


Dah siap tanam dah pokok jambu ni...tak tau la apa cerita..


Pokok cili tanam sebelah pokok jambu...


Itu jer la citer SA nak share hari ni....

Bab kena buli tu memang itu kali pertama SA kena buli macam tu...even kakak Dania pun tak pernah buat SA macam tu...notty tau Dida ni...macam- macam la idea dia..kalau bab bercakap tu kang...adoi...banyak tanya...seksa nak jawab semua soalan dia..kadang dia tanya kita..dia balik jawab dan jawapan dia sangat logik...korang tanya la mommy dia apa dia makan masa ngandungkan Dida ni...Ada video dia sikatkan rambut SA sambil dia buat iklan...korang bleh tengok kat ig la..klik la link kat bawah tu...tengok la dia membebel macam joyah....


See ya next entry...

Wednesday, November 7, 2018

Random Photo #8

Hi korang...

Hari ni SA baru start kerja lepas  lama cuti sakit...ikutkan masih x ok...tapi takpe SA cuba be strong..harap semuanya ok..tengkuk masih sakit takde kurang..SA makan je ubat muscle relaxant tu bila perlu..SA makan ikut prescription yang doc bagi..tak tau la sampai bila dugaan sakit ni kan..SA cuba bertahan...

SA takde cerita terbaru..ada la kerja yang perlu SA publish..cuma keadaan SA tak sihat ni membataskan pergerakkan..impact dari tekanan darah tinggi...korang dengar sure stress..inikan pula SA yg menanggung...

So hari ni SA nak up la random photo sebelum SA delete gambar ni semua kat hp...


bubur ayam MCD seminggu sblom warded
konon2 kena heart burn kan...


Officemate nyer collection...


Pagi nak pi keja tu hujan..SA suka ngan bunga tp x tau nama


Ubat gastrik ngan ubat angin


Gaviscon


pokok terung pipit milik tuan rumah...usah ditanya kenapa nama terung pipit..


Ulam raja


Bunga terung pipit


Rose..semakin hari semakin cantik


pun rose jugak..


ni x tau nama...ada satu warna pink

itu je la gambar yang SA kumpul2...kalau ada kekuatan lagi SA sambung buat entry lain plak..syg plak kalau blog ni senyap takde pengunjung kan...SA cuba update ye..sekarang keadaan tak boleh nak agak dan tak leh paksa juga...SA mohon agar korang dapat kirimkan doa ikhlas dalam doa korang setiap kali solat ye...supaya ringan sikit beban sakit SA ni..semoga takde apa yang memudaratkan..SA nak kena tune semula diri SA...supaya kembali aktif seperti selalu...

Sunday, November 4, 2018

Menu Lunch Isnin 29hb Oktober..

Hi korang....

Hari ni SA nak share ngan korang menu lunch minggu lepas masa SA baru2 discharged..eh bukan la SA yg masak..abah dan mak SA yg masak..SA x kuat lagi nak masak2 ni..tp boleh la bergerak dh..masa entry ni ni kng baca SA dh kat rumah sewa dh..sajer nak relaks  need me time sambil rehat betul2...


Ikan bilis goreng berlada...


Ikan kecik2 x tau nama org sebelah rumah bagi...hasil dia memancing


Ikan kembung masak kari xde santan


Sayur bayam goreng


Buah tembikai

Masak simple-simple je sebab SA x leh makan banyak..x leh terlalu kenyang...buah tembikai tu pun x mkn sgt..takut sejuk2 kan..

Sekarang dh ok skit.cuma perlu attend fisio 7x sebelum follow up dengan doctor..SA mmg ada doktor sendiri since prolong history..tp lama l jumpa dia sejak dh baik sakit..last jumpa 2016...hurm...warded terus la nak buat cane kan...

Saturday, November 3, 2018

Majlis Pelancaran Zakat2u Versi 4.0 - PPZ- MAIWP

Portal ZAKAT2U 4.0 Menyediakan Pembayaran Zakat Melalui Talian


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

SA mengambil peluang ini untuk mengucapkan tahniah kepada  PPZ-MAIWP diatas selesainya Majlis Pelancaran  Portal ZAKAT2U Versi 4.0 di PPZ MAIWP, Kuala Lumpur. Majlis pelancaran yang gilang gemilang disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff. 




Majlis perlancaran diadakan adalah untuk memperkenalkan kepada orang ramai  tentang pembayaran zakat melalui portal zakat2.com.my versi 4.0 di mana keutamaan dan kelebihan terkini yang disediakan untuk kemudahan orang ramai membayar zakat melalui talian.


Semakin Mudah Untuk Menunaikan Zakat


Portal ini memperkenalkan kaedah :-

1. pengiraan kalkulator zakat secara automatik dan lebih ringkas

2. melaksanakan pembayaran lebih dari satu jenis zakat dalam satu masa dengan penggunaan TROLI ZAKAT

3.pengeluaran resit rasmi bayaran online secara sepenuhnya

4.bacaan doa untuk para muzakki setelah selesai pembayaran zakat

5. integrasi pembayaran zakat menggunakan chatbox FB messanger

6. video tutorial panduan pengiraan zakat

Wah..menarik portal ni..

Dengan pelancaran laman web versi 4.0, pihak PPZ berharap agar jumlah pembayar zakat semakin bertambah dengan target dari pihak PPZ MAIWP  sendiri seramai 25 juta pembayar sehingga Oktober, juga seramai 13 juta pembayar zakat telah membuat pembayaran zakat secara online.


Mudah, Cepat, Selamat


Semoga dengan wujudnya platform zakat2u.com.my versi 4.0 memudahkan  dan membolehkan pengguna serta orang ramai melaksanakan pembayaran dengan mudah. Sekaligus ini dapat memberi lebih banyak kemudahan serta tiada alasan dari orang ramai lepas ni seperti tiada masa untuk membayar zakat memandangkan ianya telah tersedia online dan hanya di hujung jari sahaja




Justeru itu orang ramai terutamanya penduduk Wilayah Persekutuan (KL) boleh membuat pembayaran semua bentuk  zakat di www.zakat2u.com.my.

Inisiatif yang diambil oleh pihak PPZ MAIWP dengan mewujudkan portal ini adalah sangat membanggakan.

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah