Tuesday, January 1, 2013

SATA dah ada Kat Seremban

First Entry Jan 1, 2013.

Poyo jer aku ni kan...xde..x kira...nak publish jugak...masa misi mencari bag sekolah baru anak dara aku tuh
jumpa sata ni...jangan x tau eh org2 Seremban yang merantau Kip Mart dah bukak eh kat Senawang...sempat terjah jugak ari tu...sekali jumpa sata ni...makanan faveret pantai timur katanya......selalu nampak kat pasar2 malam area Kepong...la ni kat Seremban dah ada..x tau plak kalau kat pasar malam area Senawang ni memang ada...aku dh lama x terjah pasar malam...

 di bakar kat atas pemanggang elektrik ye...knowing hypermatket mana dibaginya pasang api mcm bakar satay...mau rentung terbakar kang...
 sata ni resepi dari trengganu...sedap..banyak isi ikan dan sedikit pedas....
aku ni mmg penggemar sata...beli 5 cucuk RM 10...murah x?

So penggemar sata di area Seremban or Senawang....meh la terjah Kip Mart Senawang...landmark senang jer...sipang nak masuk Lavender Heights tu sure ko nampak..kalau dari tol Senawang Jalan terus ke arah Kuala Pilah...Lepas Giant dan Dataran Senawang...sure ko nampak Kip Mart...x nampak aku x dapat nak nolong...gerai Sata ni di bahagian belakang sebelum pasar basah Kip Mart...
x payah nak pi Trengganu nak makan sata dah....
Apa lagi tunggu....moh la kita....

10 comments:

  1. Festime makan mase zaman matrix dlu..kawan dr ganu bawak, mmg sedap gila lah! Pastu balik bangi, ade gak beli tp sume tak sedap...sudahnye tk pernah beli lg...sobsobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg akak dah senang nak cari dah...hehehehe...

      Delete
  2. nnt kalo along sampai terengganu mkn kat aziz satar kemaman sedap kat sana tp sata kecik secoit je hihihi

    ReplyDelete
  3. tempatnya di kipmart senawang,di sebelah ice blendz...Zulbaity Satay BP juga ada menjual dan membekal sata,otak2 dan pulut panggang...den da rasa satay dan sata kat kiosk ni...memang sodap!!!
    mai la ramai2 rasa!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesza.....betul3..pstt...duk seremban jugak ke?

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah