Monday, January 7, 2013

SEGMEN SAYA BLOGGER DARI NEGERI??


Tag pertama untuk tahun baru 2013 ni....sapa tag aku? si cantik manis Cheida ni ha...aku sebenarnya tgh dalam dilema ni...last week daftar utk ceramah Ustaz Don Daniyal tu...peh tu kan..bos kesayangan aku ni x bagi aku pi..x penting and dia lebih memerlukan aku katanya...aduyaiiiii....acaner tuh...mengubat hati aku yang terluka ni...aku jawab la tag adik aku ni haaa.....actually ni segmen dari blog FizGraphic.com 

Meh ahkak nak citer....akak blogger dari NEGERI SEMBILAN...Negeri telapak adat...
memang anak jati NS keturunan Minang Selemak...sejauh mana pengetahuan akak ko ni tentang keturunan akak usah lah di tanya...korang maybe ada baca sejarah keturunan Minang kan...dan yang penting satu hape pun akak x reti pasal keturunan akak...yang akak tau family akak x mengamalkan adat pepatih ni dalam perkahwinan kami....sebabnya? sebab kami dah keluar dari tanah adat..x bermastautin di daerah yang kuat dengan adat pepatih...sebenarnya adat pepatih ni sgt2 unik dan menarik kalau kita faham maksud yang tersirat dan tersurat, dengarnya ramai pemuda dari negeri2 lain takut bertemu jodoh ngan org NS..takut sebab adat2 ni la...for me..nonsense semua tu.....akak x khatam lagi bab2 adat pepatih ni yer dik non..usah ditanya...
Makanan plak korang sedia maklum la eh..NS ni terkenal ngan masakan apa...x leh lari dari Masak Lemak Cili Api...kawasan pelancongan plak banyak sebenarnya...antara yang menjadi tumpuan Bandar Diraja Seri Menanti, Ada Homestay2 dan NS juga terkenal ngan pantai nyer..pantai Port Dickson...
itu jer la yang akak nak citer pasal NS...ada sapa2 blogger dari NS lagi?
meh leh follow akak....confirm i follow you punya.....
sesapa nak join sila la klik Link aku bagi kat atas tu eh....xde tarikh tutup sebab segmen ni segmen ongoing...
Moh join copek....

50 comments:

  1. saya kawin dgn org nogori...
    nenek saya org nogori..
    saya boleh cakap nogori..
    walaupun bunyinya ala ala nismilan hybrid..
    hahaha

    ReplyDelete
  2. KA mmg expect tang ckp nogori ni hehehe

    ReplyDelete
  3. pernah belajar kat seremban dulu.. ;P

    ReplyDelete
  4. hahaha akak nogori ka.. baru cek taww!! hahaha thx join skali akak wee~~

    ReplyDelete
  5. dtg dr segmen yg sama . salam perkenalan .

    ReplyDelete
  6. dah follow sini .
    dari segmen yang sama.
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  7. salam kunjugan dari blogger perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  8. HYE! saya dari ngeri9 jgak, salam prkenalan :) singgah n follow :)
    catberrymilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Singgah sini...sy pun join..;)

    ReplyDelete
  10. ♥ Salam... Datang Dari Segmen Yang Sama..Blogger Dari SABAH,Salam Kenal K..Dah FOLLOW Sini..Jom Singgah Blog Saya Plak K.. ^__^

    http://manssmile.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

    ReplyDelete
  11. yong dri perok
    naik baseka ke sana sini
    meh terjah tmpt yong

    http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yong...jap lagi SA balas kunjungan eh...

      Delete
  12. salam

    saya dh follow sini

    saye org terengganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice blog :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi...jemput masuk eh...thanks..nanti SA balas kunjungan..

      Delete
  13. terbang dari Terengganu. meh la makan keropok. hehe. follow sini.
    http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi org ganu,thanks yer...nanti akak balas kunjungan

      Delete
  14. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di malam hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

    'Comeinya si kembar tuuu'

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  15. woooot2... org terengganu singgah dan terus folow sini!! jom! visit terengganu 2013!!^^

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  16. jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

    http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Jaa,
      thanks sudi singgah sini...nanti akak balas kunjungan eh...

      Delete
  17. hai!jom join GA gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. THANKS oghang Ganu....nanti SA berkunjung ke Ganu pulak ye

      Delete
  19. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Aicharh...thanks sudi bertandang...nanti SA dtg Kelantan plak eh...

      Delete
  20. Saya pun orang nogori . Jom singgah blog saya !

    Peace Yoo !

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  21. hai assalamualaikum
    yeen pun orang nogori jgk
    jom terjah ke blog sye hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Yeen,
      thanks for drop here..nanti akak balas kunjungan eh..

      Delete
  22. datang dari segmen yang sama , blogger dari perak .done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  23. salam dari blogger Kelantan

    http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  24. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    hye dik salam kenal dari ciksu.
    dari segmen yg sama

    i follow dari KEDAH ;D

    jom singgah blog ciksu, :D

    ReplyDelete
  25. dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah