Monday, May 18, 2015

Makan Besar di Lala Chong Seafood Petaling Jaya..

Lala Chong Seafood Menjadi Pilihan

Aku memang suka makan kat Lala Chong ni...harga memang mahal tapi aku tetap suka..I dont care about harga..asalkan dapat makan...tp xde la selalu..koyak rabak poket kalau selalu pergi situ...sesekali takpe....

Sebenarnya takde apa2 occasion yang special sangat...cuma teringin...aku suka masakan yg sedap...ramai jugak blogger2 yang aku perasan selalu up entry makan kat sini...kali ni apa yg aku pilih?


Asam pedas Ikan kerapu...sedap..pedas..likat


Butter prawn ..aku x lulus2 lg buat floss macam 
 tuh... 


Yg betul2 segar dan sedap..ermmm bagai terasa2 di tekak....sup lala...fresh...


kasi zoom skit..Isinya pun pejal menandakan dia sgt2 fresh...



Total damage for this time ..RM127.90 termasuk GST...

Ok la not bad...

Hey korang..aku ada banyak entry review ni...nanti aku up ye..kat Seremban xde line...payah nak update blog...ini pun guna hp je ni..

133 comments:

  1. Replies
    1. Hihihi..tgok gambar pun terliur erk...

      Delete
    2. jom kak suria nak belanja :)

      Delete
    3. lelaaa...lap sikit air liur tuu

      Delete
    4. Bila kak SA nk belanja geng EFG ni?

      Delete
    5. SA kalau nak belanja jgn lupe kite tau..:)

      Delete
    6. Tetiba teramai yang komen kat sini. Penangan efg.. :)

      Delete
    7. Lela sila lap air liur nah tisu kih kih kih

      Delete
    8. tgk pun sedap, apatah lagi makan

      Delete
  2. mak aii mmg percaya sedap ni..klu harga segini sanggup pergi byk kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini murah sbb amik skit je lauk...selalu tu amik 4 or 5 jenis lauk

      Delete
    2. kalau confirm sedap memang berbaloi..irra selalu g tempat yg tak sedap...sampai malas nak menerai

      Delete
    3. Dekat Banting pun byk tempat mkn seafood best2 tau

      Delete
    4. CN... boleh belanja bonde nnt kih kih kih

      Delete
    5. tgk pun sedap, apatah lagi makan

      Delete
  3. terluirrrrr la SA... sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak eny apa lagi. cuba buat udang floss tu

      Delete
    2. Kak eny x nak buat ker?

      Delete
    3. sapa pandai buat, irra nak g mengunjungi rumah anda..ehehehe

      Delete
    4. Betul tu, cn xpandai la buat butterprawn tu, suka makan,tp nk masak tak pandai, k.eny..kelas masak please

      Delete
    5. Gigih kelas masak plk.. Macam2 efg ni..

      Delete
    6. terluirrr detected kak eny hehe

      Delete
    7. tgk pun sedap, apatah lagi makan

      Delete
  4. sedapnyaaaaaaa

    Jemput jenguk blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. arghhh akak..sedapnye lalalalalalalalala..dh lama xmakan..somi falsya xbg makan sbb falsya allergic...huwaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syianye alergic. Xpe la. X rzeki mkn. Blh cbe benda yg lain..

      Delete
  6. hmmm lala my fav too ...sedap tu

    ReplyDelete
  7. Terliur tgk ikan tu... boleh thn gak regenya... huhuhu

    ReplyDelete
  8. Asam pedas ikan kerapu rupanya. Ingat asam pedas untuk dia... Rasa macam mana tu. Mesti sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg arz ni.. Asam pedas utk dia tu cerita la. HuhHuhu

      Delete
    2. sila buat asam pedas untuk irra...hahaha

      Delete
    3. asam pedas sedap ratah gitu je... hirup kuah..nyumm2

      Delete
    4. Asam pedas kurang asam nak tak? Heheh

      Delete
    5. sedap hingga menjilat jari gituu

      Delete
    6. papaG tahu masak ke asam pedas kurang asam? hehe

      Delete
    7. Kurang Asam punya Asam Pedas he he he

      Delete
    8. tgk pun sedap, apatah lagi makan

      Delete
  9. nampak sedap udang dengna floss tu kak suria

    ReplyDelete
  10. bila sedap ni asikrim secawan 30 ringgit pun orang makan kan?

    ReplyDelete
  11. paling tergoda ngan udang tu leee.. geng le kite kak.. x jadi gak lagi butter prawn tu..
    mesti jadi ada air..

    ReplyDelete
  12. Tetiba rasa nak makan asam pedas jugak huhuhu

    ReplyDelete
  13. RM 127 untuk dua orang? wau...boleh tahan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR harga lebih kurang makan 3 orang...mihmihmih nak gtau jugakkk

      Delete
    2. Biasanya kalau makan seafood rege mmg mahal....sesekali boleh...he he he

      Delete
  14. Used to be our company's favoutire.. tapi ada sekali tu saya pergi makan ngan tok laki.. tak sedap. Last.

    ReplyDelete
  15. Semuaaaaa sedap ni kak..butter prawn dia halus je sarang tu

    ReplyDelete
  16. butter prawn dan lala tu buat terliur plak tengok malam2 ni kak..huhu.. :)

    ReplyDelete
  17. PapaG baca komen engkorang jer. Sgalanya ad dlm komen. Kahkahkah.

    ReplyDelete
  18. butter prawn? butter prawn??!!!!! *hentak kepalaa

    ReplyDelete
  19. asam pedas ikan kerapu? ya ampunnn. lapau niii

    ReplyDelete
  20. tak prnh rasa lala. sedap tak kak SA?

    ReplyDelete
  21. Udang butter...
    x tahan tengok sedappp nye...
    I like....

    ReplyDelete
  22. KG tak mkn udang...alergik..jd x terliur nmpk udang tu

    ReplyDelete
  23. sedapnya lalalallalalallalalla

    ReplyDelete
  24. lalalalalala... ada masa nanti kita makan sesama tapi kat umahler.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah