Thursday, January 5, 2023

Terima Kasih Daun Keladi...Nanti Belikan La Lagi ..

Assalamualaikum....

Korang yang mana kenal SA dah lama korang sure tau SA memang peminat tegar handbag, kasut dan purse...dulu masa xde commitment banyak almost 2-3 bulan sekali beli handbag, x kisah jenama local x kisah jenama yang branded dan ada designer handbag gak...lepas tu SA stop beli handbag dan kasut..purse SA jarang tukar, pakai sampai lunyai then baru tukar...

Sebulan sebelum SA bertunang, SA diduga tercicir duit dari purse..RM250 cicir...banyak giler kot ..pas tu SA ngadu la ngan Haidy...2-3 malam kot SA x leh tido mengenangkan SA careless sangat masa tu..so Haidy pujuk kata takde rezeki..dia tanya wallet ok ke x apa ke sebab dia ada perasan wallet SA dah lunyai...mana tau sebab wallet tu duit yang sA selitkan tercicir... SA cakap agaknya la kot..wallet dah lama..xde masa nak pi beli baru...lepas kejadian tu senyap aje la.

SA x terus beli baru ye wallet tu...SA biar je sebab jenis SA ni sekarang..sejak dah umur 44 nak masuk 45 ni kan..pemalas nak pi mall...x tau la apesal...kalau pi mall dah cari barang nak beli tu terus balik..xde nak ronda-ronda window shopping ke apa...then sampai la masa SA pi beli baju tunang ngan Haidy a.k.a Uncle Dania tu ..petang tu bawak Dania pi cari sandal apa segala...masa tu la Haidy belikan SA semua yang kat bawah ni...puas SA tolak...dia tetap nak belikan jugak...


Bag untuk kasual..santai-santai..


 Cantik kan?


Handbag GUESS dia suruh pakai pi kerja..jangan pakai dah handbag carlo Rino kaler maroon tu..dia x suka..五五五


Now hari2 bawak beg ni pi office...malas nak tukar-tukar dh...kang asyik tukar2 macam2 cicir


Wallet GUESS jugak dia belikan ganti wallet lama tu..


SA serba salah mulanya...lepas tu kena tarbiah ngan dia...kita ni bukan la jenis nak susahkan orang kan..SA plak x biasa orang belikan keperluan SA..selalunya SA beli sendiri...SA usaha sendiri...tapi dia tetap nak belikan jugak...even barang Dania pun semua dia bayarkan...allahu...syukur allah kurniakan insan yang prihatin dan sayangkan SA serta Dania seadanya...bila SA bising semua dia bayar...nanti xde duit la apa la...dia kata apa tau... "You and Dania my responsibility..lepas ni apa je berkaitan dengan kami berdua semua tanggungjawab i.." 

SA nak kata apa...walau dalam hati rasa bersalah, ada rasa macam menyusahkan..sebab x biasa kan...ye la 16 tahun buat semuanya sendiri...usaha sendiri..now dah ada orang yang jaga...nak kata apa...tadah tangan syukur pada allah...semoga allah tetapkan hati kami hidup dalam berkasih sayang dan bertanggungjawab...aminnn...

Terima kasih Bie Bie cyg...next time belanja lagi erk...hahahahaha....


15 comments:

  1. alhamdulillah..bestnya dapat tunang caring macam ni..:)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...cantik semua beg & wallet..

    ReplyDelete
  3. touched...alhamdulillah susah senang SA dan Dania selama ni Allah hadirkan pelangi indah..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Semoga yang baik2 je untuk SA sekeluarga

    ReplyDelete
  5. wah...cantik.. yg guess tu pun nice & simple jer.. alhamdulillah, rezeki kan jgn ditolak

    ReplyDelete
  6. Cantikk... Cikbunga pon suka brand nie

    ReplyDelete
  7. patut laaa ada bau kedai sampai ke sini五五

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... rezeki tu. Cantik beg Guess.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah cantik2 beg2 tu .. ambik je kak haha

    ReplyDelete
  10. alahai cuwitnya... ni rasa nak mintak handbag baru jugak ni...hahaha. Dah tunang takyah rasa segan nak terima pemberian, praktis, jadikan dia tempat bergantung

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... rezeki tu.. cantik bag2 & purse tu.. lumayan hehhehe..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...bersyukurlah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah