Wednesday, January 25, 2023

JB Trip ~ Sarapan Di KOPILOCO

Assalamualaikum..

Hari ni dah start kerja...hari ni plak laptop SA buat hal...tak leh connect ngan internet office, ni SA connect dengan mobile hotspot...sementara nak tunggu IT datang tengokkan laptop...kita update kejap la ye...

Second day di JB hari Sabtu...pagi- pagi dah keluar, En Tunang jemput SA untuk sarapan pagi...mulanya dia nak bawak SA kat JOHO macam tu la namanya...tapi sampai je tutup plak...itu yang terus ke KOPILOCO tu...nama pun tempat viral so memang la ramai orang...kami beratur kejap la lepas tu ada orang lambai- lambai bagi tau diorang dah sudah makan..dia bagi tempat tu kat kitorang...nak tunggu apa lagi kan..terus je la duduk..hehehe..rezeki dapat tempat duduk cepat...mulanya SA macam x sampai hati nak duduk sebab depan kami ada ramai lagi beratur..sekali tu En Tunang cakap..bab makan kita xde simpati ye...ada tempat je terus duduk..jangan tunggu-tunggu..

Jom la tengok gambar...



Penuh uolls...


Depan SA ada lagi yang beratur 


Tengok menu apa yang best


Bertuah SA ada En Tunang yang support minat SA dalam blogging..kadang kalau lupa amik gambar dia yang ingatkan..


Buku menu...kalau ikut hati nak order semua yang ada dalam tu..hahaha...mana maunya..ye tak...

jom tengok apa speciality diorang


Salted Egg French Toast


SA amik Singnature Laksa 


En Tunang amik nasi lemak boneless chicken


Kat luar ada buskers...best suara dia


Curry Laksa SA..


Pilihan kami of course air panas...reiew diorang cakap kopi ais diorang best...tapi pagi kan...x kan nak minum air batu..


Nasi lemak En Tunang


Salted egg french toast


peanut butter toast dan kaya toast

Makan untuk 2 orang...punya banyak order..

Alhamdulillah...settle...kenyang sampai ke petang...sebabnya kami nak terus ke Kulai untuk majlis pertunangan anak buah En Tunang. Sabtu bertunang, lepas tu Ahad diorang terus nikah...

Lepas sarapan..En Tunang bawak SA kat Tambak Johor yang boleh nampak Singapore...situ tak banyak SA amik gambar...hahaha...entah apesal ntah masa tu x amik gambar ntah....lupa plak...rasanya sebab panas..SA keluar sekejap dari kereta...lepas amik gambar SA terus masuk kereta dan kami gerak ke Kulai...

See you next entry


10 comments:

  1. wah..sedapnya menu dia..klu dkt mesti repeat ni..:)

    ReplyDelete
  2. ok, kedai ni belum pernah pergi lagi..boleh cuba nanti bawak kengkawan umah ni

    ReplyDelete
  3. Kopiloco best, tapi susah parking dan orang ramai, tu yg sanggup tak sanggup jer la.

    ReplyDelete
  4. Kopi tu dihidang dalam cawan style kopitiam, nampak sedap.

    ReplyDelete
  5. sedapnya tgk peanut butter toast dan kaya toast

    ReplyDelete
  6. Salted egg toast tu ya ampun macam sedap sangat je

    ReplyDelete
  7. bestnya jenjalan dia, salted egg french toast tu nampak sedap betul. Air tu mesti sedap kalau ais jugak kan kak nampek pekat tuh

    ReplyDelete
  8. Menarik tengok makanan dia.. Habis tak KakSA makan..? hehe

    ReplyDelete
  9. wah menunya nampak best dan kalau pi Johor lagi nak try makan sini

    ReplyDelete
  10. salted egg french toast tu sedap ke? nampak macam berminyak..tp tu minyak ke gravynya?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah