Saturday, April 1, 2023

Menu Buka Puasa Hari Ke 10

Assalamualaikum...

Entah mana datangnya idea nak buat nasi lemak masa buka puasa..teringin punya pasal la ni..tengok siapa ntah yang up hari tu...lepas tu teringin nak makan sambal sotong rendam...gigih pergi Family Store cari bahan...

Alhamdulillah  cantik kejadiannya..siap boleh bagi kat Lisa lagi nasi lemak tu..guna plak beras basmati memang sedap la makan...Pak Zain makan bubur je sebab demam kuat...batuk selsema lagi..SA dh berjangkit td tapi SA makan ubat cepat2...

Jom tengok gambar



Ikan bawal hitam sweet sour utk sahur nanti


Ayam goreng makan dengan nasi lemak


Nasi lemak dan condiments 


Sambal sotong rendam...saje nak tayang kat SK di tanah jauhar



Lemang daun lerek


 Rendang daging


Alhamdulillah...

Sedap betul makan hari ini...plan nak lepak dengan Dania kat Coffee Bean gagal sebab hujan lebat ..tengok la malam esok plak...

Maaf ye..banyak entry makanan waktu weekend ..bukan niat nak menunjuk..cuma berkongsi..mana tau korang xde idea nak masak, boleh la carik idea melalui entry SA kan...SA x bawak balik laptop so entry ni semua SA update guna handphone je...so entry base on gambar dalam hp SA je...

Jumpa lagi next entry....


13 comments:

  1. Wah, tak lama nanti orang Tanah Jauhar pun menyotong jugak.

    ReplyDelete
  2. Haaa...kan Cikgu Amie..
    Saya pun baru singgah dapur SK ada nasi lemak...mai sini pun nasi lemak..tak boleh jadi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita buat nasi lemak sambal sotong.

      Delete
  3. Teringin pulak nasi lemak bila tengok nasi lemak SA ni. OK la nanti buat hehe

    ReplyDelete
  4. Kita dah buka puasa nasi lemak.. tapi nampak cam sedap sngt plak lemang daun lerek tu.. cicah rendang plak.

    ReplyDelete
  5. wee..sedapnya nasi lemak bulan2 puasa ni..:)

    ReplyDelete
  6. sedapnya siapa lemang rendang tu kak..

    ReplyDelete
  7. Emmm..mengences air liur saya..semoga sabar sampai waktu berbukašŸ˜€

    ReplyDelete
  8. Menu akak setiap hari meriah betul

    ReplyDelete
  9. meriahnya lauk kak sa.. especially Ikan bawal hitam sweet sour tu

    ReplyDelete
  10. Sedap gak berbuka nasi lemak.. Leh la buat buka esok lusa ke..hehe

    ReplyDelete
  11. Adushhh... lemang n rendang tu menggoda!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah