Friday, April 28, 2023

Menu Last Berbuka Puasa Hari Ke 30

Assalamualaikum...

Jumaat lepas merupakan hari terakhir kita umat islam berpuasa...lega bila pengumuman mengatakan Sabtu hari raya..memang dah agak raya jatuh hari Sabtu..

Somemu berbuka puasa merupakan menu hari raya...Jumaat  tu la kami buat rendang daging dan rendang ayam pencen...buat jugak sup gearbox, beli lemang dan macam2 lagi la...

Jumaat tu jugak En Tunang dan anak dia Khalaf sampai kat Seremban. Ye tahun ni En Tunang beraya dengan family SA...dh 2-3 tahun dia x beraya complete kan..

Jom la tengok menu last berbuka puasa



Sup gearbox


Mee goreng


Rendang ayam pencen


Lemang


Kepak ayam.madu


Cucur sayur/Bakwan


Rendang nasib, daging+limpa+paru



 

Nasi impit


Kuah kacang


Lengkap dh puasa 30 hari masa tu...cumanya SA x cukup la puasa..Dania cukup 30 hari puasa...untung dia x yah ganti puasa dah...

Nanti bila free SA citer plak bab hari raya SA ye...

Stay tune


9 comments:

  1. sup gearbox....sedap ratah..

    ReplyDelete
  2. fuyo byk gila menu last day SA tu :) puas la makan

    ReplyDelete
  3. tgk menu camni masa lapar terus rasa menyesal sebab tak makan byk masa open house aritu, hahaa. semua menu sedap2 ni

    ReplyDelete
  4. Banyak sekali menu puasa terakhiršŸ˜€..sekarang tinggal kue"kering saja yg masih penuh di toples

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya puasa ..maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  6. sedap2 menu akak..terliur tgk..:)

    ReplyDelete
  7. Wahhh cucur pun ada tu. Selamat Hari Raya SA

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah