Thursday, April 6, 2023

Mencemar Duli Ke Baazar Ramadhan

Assalamualaikum..

Akhirnyaaaaa ...

SA mencemar duli jejak bazar ramadhan buat pertama kalinya selepas bertahun x pergi...hajat hati nak cari karipap...tergoda tengok mummy ayu goreng karipap untuk berbuka..terus teringin...nak buat x pandai...beli je la..

SA pi bazar ramadhan area family store ..tapi tu la..pergi pun dah lambat...SA sampai Seremban pukul 6.30pm...banyak makanan dah habis...saje la nak cuci mata...Dania tunggu dalam kereta...


Sepanjang jalan ada je orang meniaga


X dapat karipap, tauhu bergedil je la..

Betul la harga yarabbi...5 biji tauhu bergedil tu RM8..


Gambar goyang..x kira nak letak gak



 Ni pun gegar..ada yong tau foo je yg masih banyak..x rasa plak nak makan yong tau foo


Kira ok la ni...dapat beli tauhu bergedil..SA x jalan sampai hujung sebab sorang2..kalau ada Dania sekali td maybe jalan sampai hujung...cuma tu la orang ramai dan makanan dah almost sold out...

Esok petang Dania nak pi baazar ramadhan kat area Matahari Height plak...nak cari kuih katanya ..SA suruh dia pi awal skit...kul 4pm ke...kan? Kang pi lambat2 susah plak...parking xde..orang ramai...


11 comments:

  1. alahai..x dapat lak yer karipap semalam, cuba hari ni plak yer....

    ReplyDelete
  2. selalu tauhu bergedil rm5 ke rm6 ini 8 hengget ek, karipap nan 4 keping tu rm berap la agaknya ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...
      saya plan nak buat tauhu bergedil hari ni...kalau la rajinnnnnšŸ¤£

      Delete
  3. Pergh!! Seram nengokkan harga tauhu begedil tu..

    ReplyDelete
  4. cik nor dah bnyk tahun xjejak bazar ramadan..:)

    ReplyDelete
  5. SA sebut tauhu bergedil, terus teringin. Kat tempat kita tak silap hari tu 5 biji RM6.

    ReplyDelete
  6. dah hujung hujung lenggang sket la rakyat jelata ke bazaar ye hehehe... ekceli ako pun suka gi bazaar, bkn nak beli sgt pun tp suka tgk pelbagai jenis makanan ada kat situ

    ReplyDelete
  7. kalau tk masak , bli lauk kt kedai yg biasa bli..ankdara ajak juga pegi pasar ramadhan tp kebetulan hujan so blum jejak lg la

    ReplyDelete
  8. Jalan" mencari menu takjil berbuka ya ...pasti bingung mau pilih yg manašŸ˜€

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah