Saturday, April 8, 2023

Si Oyen Pancit Selepas 2 Bulan Usianya...

Assalamualaikum...

Ya allah...sabar je la hati tengok kereta Dania ni pancit pagi tadi...dh la nak pi hospital hantar Mak Pah pi cucuk ubat...terpaksa la pam dulu tayar yang kempis then hantar kat workshop area rumah...

Ingat xde angin je...rupanya siap ada paku panjang uolls...ntah mana ntah Dania pergi sampai kena paku...

Merasa la si oyen pi workshop selepas 2 bulan usianya...

Nasib baik ada pam basikal...




Pak Zain pam kereta guna pam basikal..pam sementara nak pi bengkel



Nasib naik skit angin...cepat2 suruh Pak Zain bawak pi workshop


Atuk dh mengah ..Dania plak amik turn..


Kan dh kena tampal...


Mana datang ntah paku ni...




 

Lepas tu baru la hantar Mak Pah pi cucuk...xde pun bawak wheel chair..Mak Pah nak cuba jalan tapi tu la...kena pimpin dan kena guide sebab Mak Pah jalan menonong je laju...sabar jer la...kena pantau..kalau tak memang jatuh nanti...

Lepas settle hal Mak Pah kat hospital..terus pi pasar cari lauk nak masak untuk buka puasa...

14 comments:

  1. Eh, paku ke tu SA?
    Tak tajam, tapi besar pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...
      paku pun boley...🤣

      Delete
    2. Allahu..baru dua bulan dah kena cucuk screw..
      Nasib baik kat rumah,kalau tengah hi way..semoga Allah mudahkan urusan dan jauhkan perkara tak diingini

      Delete
  2. Entah kenapa saya terbaca tajuk, saya teringat kucing haha

    ReplyDelete
  3. ni mesti paku tercabut dari lori ke. kesian oyen ye.

    ReplyDelete
  4. besar pakunya..mana tak pancit..huhu

    ReplyDelete
  5. Skrew panjang macam ni biasanya orang dengki
    Mudah2a mak pah beransur2 sihat seperti sedia kala

    ReplyDelete
  6. Allah gagah Pak Zain mengepam tayar ya... Kalo SA mention Pak Zain kan,Kak Ngah bayangkan Pak Zain ni kecik molek orangnya...hehe

    ReplyDelete
  7. perghh gigih pak zain mengepam tu oii... sihat sungguh dia ye.. kita yg tgk ni pun rasa semput bila mengenangkan kena pam manual mcm tu hehehe...

    ReplyDelete
  8. Besarnya skru.. mujurlah boleh tampal kan.. kalau tak boleh, tak pasal oyen kena tukar kasut baru

    ReplyDelete
  9. Benci betul siapa yg sepahkan skru atau paku tengah jalan ni tau.

    ReplyDelete
  10. kat mana la kena tu agaknya kan....

    ReplyDelete
  11. nasib boleh tampal kalau tak melayang lagi duit mama nak kena tukar tayar baru

    ReplyDelete
  12. oh Dania dah ada kereta rupanya. lama tak online, ketinggalan ketapi lah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah