Monday, July 8, 2024

Sambal Cili Api Ikan Bilis Kentang...

Assalamualaikum..

SA mencari resepi yang simple untuk SA bawak bekal pi office minggu ni..sekali jumpa plak resepi yang SA cari-cari yg betul2 simple..

SA mood malas nak beria bawak bekal pi office..ntah kenapa ntah perangai malas ni melekat betul bila tiba bab sediakan bekal..jumpa resepi simple campak2 ni kira okey la ni kan..

Jom la tengok resepi..


Resepi Sambal Cili Api Ikan Bilis Kentang

Ada yang suka ke? 

Saya share cara masak ye.

Ikan bilis, kentang goreng garing. Bawang putih, bawang merah, cili api tumbuk. 

Tumis bahan tumbuk. Masukkan garam dan perasa. Agak garing, padam api. Masukkan ikan bilis, kentang. Gaul.


Kredit : SHAHRUL IKA

Bocor Piyuk kalau masak macam ni...

Boleh add on telur dadar atau telur mata curah kicap manis cap kipas udang kan?...huiii....confirm licin bekal..


11 comments:

  1. Ni makan dengan bubur sedap ni :D

    ReplyDelete
  2. My favorite!
    Add on telur pun mmg wajib esp bila makan sorang² kat rumah time diorg semua kat ofis/school :D

    ReplyDelete
  3. weeeeeii faveret sesngat ni.. simple tapi sedap kan.. dpt plak nasi panas2 perghhh!!

    ReplyDelete
  4. Fuhhhh sedap ni SA....bahaya boleh bertambah nasi ni....

    ReplyDelete
  5. Sedapnya makan dengan nasi panas2, tambah telur dadar. Fuhhh sedapnya.

    ReplyDelete
  6. lauk simple cmni mmg cukup dah! ehehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya lahai..bertambah nasi ni..:)

    ReplyDelete
  8. uish..dap ni..kena plak ngan nasi panas2..letak kicap...layannn

    ReplyDelete
  9. sambal bahaya ni makan bertambah

    ReplyDelete
  10. Sedap nii . Makan begitu saja pun dah sedap ni ..tahu² dah habis

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah