Tuesday, June 22, 2021

Menu Goreng Goreng Je Hari Ni ..

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni menu SA masak goreng-goreng je...Pak Zain x sihat..x habis-habis sakit perut..Mak Pah plak x tau nak makan apa...request plak ikan tongkol goreng berlada..stok ikan tongkol memang ada kat dalam fridge. Sayur yang ada cuma Bok Choy, lepas tu ada ayam skit...jadi la tu...stok dalam fridge ada banyak...kebanyakkan ikan...cuma x tau nak jadikan lauk apa...dh buat macam-macam rasa bosan plak ...

So....hari ni guna kuasa veto SA je laa....janji masak janji makan kan?


Ikan tongkol goreng berlada..SA masak 3 ketul je..kang x abis plak...then balance simpan bleh buat masak kari nanti...suka jenis ni sebab x keras...


Sayur Bok Choy goreng sos tiram je...


Ayam Goreng untuk Dania...ada seketul paha ayam, thigh dan beberapa ketul tongkeng ayam...

 

Masak macam ni memang laju je makan...sesekali lari dari masak lemak cili api...x boleh makan selalu..pemakanan kena jaga jugak kan...sebab tu bila macam ni SA xde idea nak masak macam mana..selalu la jadi resepi campak-campak atau resepi yang SA cipta sendiri...dh cipta tu jangan lupa cepat2 share kat blog. Kalau tak confirm  lupa...dan berlalu begitu sahaja resepi tu....

Esok SA kerja kat office...so malam ni kena la tido awal...x boleh nak berlengah-lengah macam selalu...kalau x bz esok SA jalan-jalan kat rumah korang eh....

13 comments:

  1. Ada tongkol jenis keras, dan ada yang lembut kan SA. Yang lembut tu sedap.

    ReplyDelete
  2. Ayam goreng dimakan begitu sahaja pun sedap..

    ReplyDelete
  3. Lauk simple takpe kak SA, janji kenyang kannnn

    ReplyDelete
  4. Kadang-kadang memang tak ada idea dah nak masak apa kan, Kak SA.

    ReplyDelete
  5. Goreng-goreng pun sedap. 👍

    ReplyDelete
  6. Ikan tongkol yg putih tu lembut isinya

    ReplyDelete
  7. Fuh ayam goreng, menu yang jarang ditolak lagi-lagi PC. Hehehehe.

    ReplyDelete
  8. BAk Choy tiram tu hantar sini sikit....

    ReplyDelete
  9. saya pun tak habis habis sakit perut gak ni. tak tahulah makan apa sampai sakit perut berhari hari. Masakan simple simple ni lah yang lebih berselera makan bila hilang selera. lari kejap dari masakan bersantan.

    ReplyDelete
  10. hari hari pening nak masak apa.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah