Wednesday, October 19, 2022

Mama & Daughter Bonding Lunch Di UPEH Mid Valley~ Malay Authentic Cuisine

Assalamualaikum...

hi korang...

yeay...sampai dah entry last Mama and daughter bonding...entry last for sure entry makan..Dania ni pelik..orang time ni la nak paw mama nak makan sedap-sedap...ehhh...semua yang SA suggest dia x nak ye...dia nak makan NASI!!!Aduhai...nak makan nasi baik makan kat rumah...melepas SA nak makan steak...cadangnya nak makan Steak...dia kata apa tau..Dania x suka..Dania lapar nasik....

Nak x nak kena la mengikut kehendak dia...so kami pun cari la tempat makan...so jalan kat area LG arah kenThe Gardens tu kiri kanan kan ada banyak kedai makan...sekali nampak la Upeh Restaurant. tengok buku menu semua makanan authentic Malayu...malas nak cari kedai lain dan kebetulan kedai ni banyak meja kosong..SA masuk je...

Dania plak nak cuba makan Nasi Kerabu Biru...the best part nasi kerabu kan ada budu..dia dh la x makan budu...so SA kenakan dia..ada sauce sekali datang dengan nasi kerabunbiru lauk daging tu...salah satunya budu ..SA suruh dia campurkan semua sos tu gaul dengan nasi dan semua sayur2 tu..SA x cakap itu budu...dia makan dengan berselera..sedap katanya...hahaha...SA buat bodoh je sambil makan nasi ngan lauk sup ekor...πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

knowing Dania yang makan sangat memilih...memang sesskali kena buat macam tu..biar dia tau betapa sedapnya makanan yang dia x makan...Steak x suka..banyak benda x suka...sampai bila x suka...kan?

jom tengok gambar...sorry tunggang langgang gambar x ikut susunan...




































Sebenarnya masa makan ni kan..SA dah kepenatan...penat menyeret kaki..

Dania cakap sedap erk mama Nasi Kerabu ni..nanti kita makan lagi la...SA cakap kat dia..tu laa..dh bg tau dulu lagi sedap Nasi Kerabu ni...makanan sihat sebab banyak sayur...kalau dapat makan lauk daging bakar yang panas-panas lagi sedap...tp sampai sekarang dia x tau la Nasi Kerabu ada budu ..matilanak kalau dia tau...memilih sangat makan kan...sekali rasa baru tau sedap ..

Lepas dh makan...kami pusing2 dan masa tu dh pukul 4 petang...so kami dua beranak decided untuk balik...sampai dalam train x sampai 5 minit Dania dah lelap ..,Penangan Nasi Kerabu la tu...so far best la makan kat UPEH tu...Sup ekor pun sedap...isinya pun banyak...sesuai dengan harga...

jumpa lagi next entry...

yeay habis dah citer ni...SA xde hutang dh...
 


14 comments:

  1. Alamak, Dania kena prank dgn mama hihi...
    Kalau dtg area ni boleh try...nampak menarik menu di sini.

    ReplyDelete
  2. Aduhai Dania sayang!
    Akhirnya termakan budu juga ya. Memang bagus jugalah SA buat begitu.

    ReplyDelete
  3. Elok tak bagitahu kalau tak anak-anak ni tak mahu mencuba. Sama dengan budak-budak dekat rumah ni. Geram je

    ReplyDelete
  4. bagus juga SA tak bagitahu ehehe. mmg ada jenis org yg tak makan bila dia tahu sesuatu tu. jd biarkan je tak tahu. biar satu hari nti bru tahu sendiri hehehe

    ReplyDelete
  5. Hahaha..bila baca certa ni teringat member sorang ni. Tak makan budu juga tapi nak suruh dia try juga.. kita masak nasi goreng je hari tu. Bertambah-tambah dia makan tapi sampai ke sudah la dia taktau tu nasi goreng budu sebenarnyaa

    ReplyDelete
  6. wahh sonoknyer dpt family time gituuu., ;p

    ReplyDelete
  7. kot dah tau nanti buat kuah plk budunya tu hehe

    ReplyDelete
  8. Pagi-pagi tengok nasi kerabu, teringin pulak. Kena cari juga hari ni nanti.

    ReplyDelete
  9. Alamak, camne kalau dania tahu ni. Mungkin lepas ni dia akan terima budu sebab nasi kerabu sedap katanya kan.

    ReplyDelete
  10. Alamak, camne kalau dania tahu ni. Mungkin lepas ni dia akan terima budu sebab nasi kerabu sedap katanya kan.

    ReplyDelete
  11. Dania tak baca blog mama ke😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far x baca...hahaha....πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  12. Dah makan budu la jadinya🀭

    ReplyDelete
  13. Macam menarik menu kat restoran Upeh ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah