Monday, October 3, 2022

Nasi Lemak Pak Zain & Sambal Kerang Menyambut Kehadiran Orang Jauh....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Sabtu lepas SA meraikan tetamu yang datang bertandang ke rumah...Tetamu jauh dari Johor Bharu...datang berdua je...memandangkan ada tetamu yang datang dan sarapan pun atas permintaan tetamu makanya kita jamu la seadanya...seawal 7am SA dah bertungkus lumus kat dapur...semuanya demi memastikan segalanya berjalan lancar...

Semua persiapan SA dah siapkan..Pak Zainpunya part dari beli ayam, kerang dan semuanya la...Jumaat SA balik lambat sebab uruskan penginapan diorang and bawak diorang dinner...bayangkan kopek kerang pukul 12 malam...hahahaha....kelakar betul pas tu kerangnya sekilo lebih plak tu...lenguh- lenguh belakang badan dibuatnya..lepas settle terus tido..

Sorry la gambar tunggang terbalik...blogspot nyer pasal la ni...tak sync ikut aturan dah.,..lantak la...malas SA nak betulkan banyak kali dah...

Jom la tengok gambar



Timun Jepun takde..kita pakai timun melayu...erk...hahahaha.....


Ikan Bilis goreng


Kacang goreng


Telur rebus


Sambal kerang...


Ayam goreng


Nasi lemak airtangan Pak Zain 100% guna beras Basmati Pusa King

 

Alhamdulillah...

Kehadiran tetamu jauh untuk berkenalan dengan Pak Zain dan Mak Pah seterusnya consider merisik yang unofficial. Sembang- sembang kenal- kenal aje dulu...syukur one step closer...tunggu step yang seterusnya pulak...Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan oleh Allah S.W.T.

Debar tau....ikutkan segan..ye la SA dah menjanda 16 tahun..nak lalui semula pengalaman dirisik, meminang dan bertunang seterusnya nikah insyaallah...

Insyaallah bulan 12 atau bulan 1 cincin akan tersarung di jari SA ni...at last...after 16th years...semoga semuanya berjalan lancar insyaallah..ikutkan SA x nak tunggu lama dah...nak ada complete family...tapi kena la ikut step by step...tak boleh terburu- buru kan....Cakap- cakap orang memang la x leh nak ikut sangat...ada yang kata dua2 dah secondhand buat apa nak proper2 step...nikah je terus x yah buat majlis besar- besar ke apa...laaa....ke situ plak...nak buat majlis x kan nak guna air liur kan...tentu la kena cukup modalnya...Insyaallah...allah permudahkan perjalanan...tahun depan SA akan menamatkan zaman janda...yang penting pada SA adalah RESTU kedua ibu bapa SA.....

Restu dah diberikan...lepas ni SA akan berkenalan pula dengan family bakal suami di JB...semoga semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan...bakal suami dah takde mak ayah dh..lama dulu..katanya mak ayah dia meninggal masa umur dia 17 tahun...mungkin urusan kami nanti adik beradiknya sahaja yang uruskan...

Macam mana SA kenal dan terbuka hati menerima lamaran Haidy? Nanti SA tuliskan perjalanan perhubungan kami yg sangat singkat ni dalam entry khas...nanti la..bila semuanya dh selesai dan cincin dah tersarung di jari....sebenarnya macam x percaya SA buat keputusan ni...tapi lepas dapatkan nasihat serta pandangan beberapa orang terapat...dan dah bincang dengan Dania juga...SA buat keputusan...SA berharap sangat agar ini adalah jodoh SA selamanya...we plan to grow old together...till jannah..Insha'Allah...

Doakan untuk SA ye...


22 comments:

  1. air tangan pakzain..mantop utk bakal menantu....smoga dipermudahkan segala urusan SA

    ReplyDelete
  2. Alhamdulllah
    Semoga yang baik2 semuanya mendatang
    Jadi orang JDTlah lepas ni

    ReplyDelete
  3. Masyallah..alhamdulillah..tahniah SA...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... congrats kak Sa..moga semuanya berjalan dgn lancar & dipermudahkan. tumpang happy.. eh eh..sama la menu kita weekend lepas... dap dap

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, dah dapat restu Pak Zain ni. Semoga dipermudahkan urusan perkahwinan SA ye, kita pun tumpang gembira :)
    Sambal kerang dgn kepak ayam goreng tu mmg bikin terliur betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Carneyz...jenuh tu awal pagi masak..Haidy mmg mengidam nasi lemak air tangan Pak Zain...

      Delete
  6. Alhamdulillah akhirnya akak nak cerita juga, dah lama tunggu sejak nampak gambar dekat IG tu. Nampak sedap betul menu nasi lemak tu dengan sambal kerang dan kepak goreng tu. Moga dipermudahkan perjalanannya sampai ke sah tu ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak selindung2, tunggu step seterusnya pulak...aminnn.....

      Delete
  7. alhamdulillah..tahniah kak..tumpang happy..:)

    ReplyDelete
  8. Thanks Cik Nor ..😍😍

    ReplyDelete
  9. Tahniah SA... Alhamdulilah dipermudahkan urusan wiken aritu.. Semoga apa yang dirancang akan berjaya hingga akhirnya.. Tahniah sekali lagi

    ReplyDelete
  10. Wah...dah datang tetamu yang ditunggu..
    Sudah bertemu Mr Right
    Semoga dimudahkan urusan dan kekal bahagia hingga ke Jannah🀲🀲🀲

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah SA, kita yang baca pun ikut happy ni.
    Moga Allah permudahkan segala urusan membina masjid.

    Bab kopek kerang tu, bukan je sakit belakang, sakit jari jemari jugak tu.

    ReplyDelete
  12. Sambal kerang itu mengasyikkan. btw tahniah SA. Sebab tu ada entry baru kat Geng Borak. hehehee

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...rasa sebak pulak baca. Semoga Allah permudahkan urusan penyatuan SA & Haidy dan semoga korang berdua saling lengkap melengkapi.

    ReplyDelete
  14. Sedapnya nasi lemak tuu. Semoga dipermudahkan urusan SA yaa^^

    ReplyDelete
  15. Meriahnya hasil air tangan Pak Zain!
    Terharunya dengar perkembangan hidup SA. Mudah-mudahan urusan untukmendirikan masjid berjalan dengan lancar. Amin.

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..tahniah SA & Haidy..tak sabar nak tahu macamana bibit perkenalan uolls bermula...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah