Monday, September 18, 2023

Throwback ~ Beli Barang Hantaran

Assalamualaikum...

Hi korang..

Kelam kabut dah entry blog SA ni tak ikut susunan ha...memandangkan SA busy kerja untuk 2 bulan  ni..tabah jer la korang baca entry SA yang dah bercampur aduk..gambar dari OP baru jer dapat malam semalam..SAa x habis download lagi...baru share sekeping kat IG sync to FB. Nanti SA share la ye..kelam kabut sangat dah entry x ikut susunan...harap korang x bosan baca ye...SA cuba x nak campur aduk tapi takut nanti bosan plak baca kisah wedding SA jer kan..sebab tu SA campur2..

Kali ni SA nak throwback mencari barang hantaran...stress jugak cari baju nak buat hantaran apa segala...dengan cuaca panas, dengan x jumpa apa berkenan di hati..sabar jer En Suami melayan perangai SA masa tu...sudahnya barang dia jer settle semua..barang SA dapat la 2-3 jer..biasalah..perempuan kan complicated..hahaha..nak - nak yang nama SA tu...

SAa dapat sepasang kebaya labuh kat ICAHFA ni..harga? biasa la..kalau siapa biasa beli baju kat ICAHFA ni tau la ranking dia berapa..tapi x lebih pun RM250...sempat la SA snap beberapa keping gambar kat sini..





Lepas tu kami ke SOGO plak..cari baju untuk En Suami..masa tu En Tunang..hahaha...ni lagi satu kes..SA banyak x berkenan apa yang dia berkenan...nasib la dapat bini complicated kan..eh...kita nak suami kita pakai baju elok sikit ye..x nak la taste2 old school...




ni dia sesaje beli nak pakai hari2..bukan untuk hantaran..SA ikutkan aje


Lepas dapat 2 helai baju untuk hantaran terus cari kasut dia plak..dapat sepasang kat sini..harga sangat ekonomi x habis pun RM150...warna kasut pun ikut tema kami Dark Blue..lulus sebab SAa berkenan pilihan dia..



Esoknya pergi amik gambar untuk kad nikah plak...SAa x berkenan gambar SA...tapi dah xde masa nak re-take gambar lain...guna jer la gambar tu...hahaha...




Sudahnya...

Kasut hantaran SA xde..tapi beli 2 buah handbag...muahahahaha...satu yang Charles & Keith tu beli kat The Curve. Satu lagi jenama ALDO beli kat KLCC...complicated la SA ni kan...last2 beg ALDO jadi hantaran..konon nak beli kasut nanti...sudahnya sampai dah nikah xde kasut..x aci tau..hantaran untuk dia ada 7 dulang..SA nyer 5 dulang..x aci...dah aturan nyer cenggitu kan...tapi SA nak tuntut gak kasut untuk SA nanti...nanti SA share gambar hantaran ye..memandangkan bukan SA yang amik gambar..of course la x complete gambar tu semua..

Jumpa lagi next entry...SA bz skit hari ni kat office..

10 comments:

  1. ICAHFA tu geng bff suka bli...mmg regular customer dr dlu2 lg...mmg depa byk koleksi...kita tk rajin membeli sbb tk brp pki sgt bj tradisional mcm kebaya tu

    ReplyDelete
  2. Nampak manis En Suami SA bila senyum. Apa2 pun Selamat Pengantin Baru tau..moga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  3. ada 2 handbag ok la kan SA..takpe, kasut claim kemudian

    ReplyDelete
  4. ICAHFA cantik juga baju2 dia SA.

    ReplyDelete
  5. claim jgn x claim..dah jadi hubby lebih dr tu pun boleh claim tu.. he he

    ReplyDelete
  6. Bukan pompuan namanya kalau tak complicated...hihihi

    ReplyDelete
  7. Hahahahah agak terbalik kita kak. Kalo saya dan suami, yg complicated soal barang itu dia. Yg bajunya lebih banyak itu dia. Yg sepatu dan sendal banyak macam dipakai beda2 hari, itu pun dia 🤣🤣🤣.

    Saya lebih simple.

    Tapi tak apa,, kalo suami istri satu complicated , dan satunya simple, melengkapi lah kan 😄. Jangan 2-2 nya complicated, berantem nanti 🤣

    ReplyDelete
  8. bersemut tgk gambar akak ngn en. tunang..:)

    ReplyDelete
  9. sila tuntut kasut tu yer hahahahah MZ ni tgh craving nak beli kasut laaa ari tu dh tgk kat aeon tp size tak ngam

    ReplyDelete
  10. Kita dpt sikit dulang sbb dia dh kluau duit hantaran woo…bukan sikit2 anak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah