Monday, September 18, 2023

Misi Mencari Mee Bandung Muar Sedap...

Assalamualaikum...

Misi mencari mee bandung Muar 9hb September..perjalanan terasa agak jauh dari Melaka kan..ikut jalan dalam..dengan cuaca panas aircond pun bagai tak terasa. Tapi pemandangan kiri kanan sangat cantik..tak amik lak gambar pemandangan...rasanya 1/2 jam je dari Melaka ke Muar..sampai- sampai dah pukul 12.30 tengahari..sedang elok la nak makan...

Sebenarnya sampai- sampai tu bukan kedai ni yang kami nak masuk..kedai bahagian tengah rasanya...diornag ada bakar satay pagi dan nampak ramai masa ni..SA teruja...sebabnya sarapan kat hotel langsung x sedap kan...sampai je depan kedai tu SA nak amik gambar satay yang tengah dibakar...tetiba oarang yang bakar satay tu cakap diorang nak tutup dah so tak amik customer dah..diorang rehat untuk sembahyang Jumaat dan akan buka semula pukul 2.00 petang..

Korang rasa tak betapa kecewanya SA masa tu? Rasa nak nangis pun ada..En Suami rasa serba salah bila SA ajak masuk kereta semula..takde rezeki SA cakap...En Suami pergi tanya Restoran Baridah ni..so ada lagi mee bandung and diorang x tutup pun untuk rehat Jumaat. So SA pergi aje la x nak hampakan En Suami sebab dia dah usaha pi tanya kan...hahaha...






Punya la nak focus kat SA kopek udang, sampai hilang kepala SA ye..










SA makan mee bandung udang. Udang yang digunakan udang harimau besar2..banyak plak tu..ada dalam 5-6 ekor..En Suami makan mee bandung daging...Dia kan jenis x suka makan benda- benda yang nak kena kopek macam udang and ketam or kerang ke..memang dia x suka..alah..sama la ngan Dania tu la...malas yang lebih kan..semua nak kena orang yang kopekkan..

Sedap ke Mee Bandung dia?

Sedap...

Tapi rasanya ada lagi yang paling sedap yang SA pernah makan..nanti kami JJCM lagi buat misi pencarian mee bandung sedap..haaa...ok tak?

12 comments:

  1. mee bandung muo yg tersedap ialah mee bandung hanipah kak.. sedap sgt kat tgh bandar ada, kat kedai makan tanjung emas pn ada

    ReplyDelete
  2. sedapnya mee bandung tu...kita tk pernh mkn yg kt muar tp buat sdiri yg guna perencah ada makcik husband bagi dr muar

    ReplyDelete
  3. Pernah dulu balik hari sebab nak makan mee bandung Muar. Lepas makan balik rumah. Yg tu pun sedap juga....

    ReplyDelete
  4. memang akan rasa kuciwaaa bila sampai depan kedai & tuan kedai tak ambil order sbb nak break solat jumaat :(

    mujur ada mee bandung muar, dpt juga isi perut & ubat hati sedih hehe

    ReplyDelete
  5. Ada satu lagi tak silap Mee Bandung, Mee Bandung Mak Pon tu.. beli pes dia masak pun sedap betull...

    ReplyDelete
  6. Tak ke Muar la kalau tak makan mee bandung kan...

    ReplyDelete
  7. Ya Allah pengeeeeen sangat rasa mee bandung tuh lah 😍😍😍😍🀀. Kuahnya keliatan kental dan pedas. Udangnya pun banyak yaaa πŸ‘πŸ˜„. Saya suka udang, tapj sbnrnya males memang nak kupas kak. Kecuali kalo dirumah tak apalah. Tapi kalo makan luar, sebisa mungkin pun saya pilih yg tak payah di makan hahahaha. Tapi udang masih mudah dikupas tanpa hrs mengotori tangan, asal tahu triknya.

    Yg susah itu kepiting 🀣🀣. Paling males kalo itu😁

    ReplyDelete
  8. menyelerakan mee bandungnya..:)

    ReplyDelete
  9. Mi Bandung Muar kena makan kat sana baru jumpa yang sedap.
    Terasa2 udang nya tu.

    ReplyDelete
  10. waaa terliur la plakkk MZ memang peminat apa2 jenis mee dan bihun pun

    ReplyDelete
  11. Mee bandung mmg favourite ammi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah