Sunday, September 17, 2023

Honeymoon Di Melaka Check In Imperial Heritage Hotel

Assalamualaikum

Hi korang...

Lepas bawak Dania makan kat Cafe Markisa tu ..SA dan suami teruskan perjalanan ke Melaka area Banda Hilir..kami check in kat Heritage Hote Melaka. Kalau x salah hotel ni dulu jadi transit untuk pesakit H1N1. Lepas tu baru di buka pada orang ramai semula..Cadangnya SA nak check in kat Hatten Melaka, sekali takde bilik yang katil King, ada double bed je..apa plak rupanya pengantin baru duk double bed kan ..sebab tu SA check in kat Heritage Melaka Hotel ni..bersebelahan atau opposite Hatten serta Dataran Pahlawan...

Check in pukul 6.45pm..dh petang...okey la hotel ni cantik...cumanya bilik kami di tingkat 14 dan melalui koridor yang boleh nampak sekitar bandar melaka...rasa macam sedikit scary plak...SA memang rasa x sedap masa tu..maybe badan terlampau penat kot...

Sempat la SA snap gambar kat bawah ni...memandangkan SA booked hotel ni under traveloka dan payment semua settle online je so urusan check in sangat pantas..



Dari parking terus masuk melalui pintu belakang...menuju ke lobby, ada pekerja yang sambut and wish selamat datang


Reception Area


Lobby dengan kemasan classic sesuai nama hotel Heritage...


Ini pemandangan melalui koridor menuju ke bilik kami...bayangkan kalau kami keluar waktu malam..balik plak tengah malam..seram oiii


Melaka bila hari biasa memang x sesak kan


Masuk bilik nampak katil .


Sudut diberikan kopi dan air mineral


Toilet bersih


Ada ruangan kerja...


Tv pun okey..siaran banyak..tapi SA x tenfok tv pun..penat...


Dari balkoni bleh nampak Hatten hotel


Dataran Pahlawan jugak


Pemandangan waktu malam


Bandar melaka waktu malam


Kami keluar sekejap masuk Dataran Pahlawan nak cari tempat makan...xde yang menarik dan banyak dh tutup


 Hotel kami dari Dataran pahlawan

Okey la hotel ni...harga satu malam RM209 nett..SA booked sebab ada breakfast free..ntah kenapa sekarang kalau check in hotel mesti cari yang ada provide breakfast free .. selalu hotel besar2 la...

Breakfast nanti SA citer kat entry lain..

Cumanya towel kat bilik SA smelly... seriously weird betul bau dia...SA x guna pun towel tu..esok pagi2 lepas sarapan SA suruh suami report kat kaunter..malam memang xde room service...

Yang bagusnya pagi tu memang cepat la room service hantarkan towel baru...memang sangat2 berbeza bau towel baru tu dengan towel yang sedia ada..

Sebenarnya SA baru je install apps traveloka...masa SA stay kat Hotel Rosa Pasadena CH hari tu pun melalui traveloka jugak...suka apps ni sebab apa yang kita request memang dapat, lepas tu harga pun murah even hotel tempatan mahupun international hotel..SA ada gak survey2 hotel kat Bali dan Bandung, memang worth it harganya...cuma belum pernah beli tiket flight melalui traveloka lagi..nanti SA nak cuba la...memandangkan macam banyak je tempat nak travel lepas ni kan...so guna apps traveloka ni memang sangat-sangat membantu. Melalui apps ni juga kita boleh kumpul point dan boleh redeem nanti untuk future booking ..best kan?


8 comments:

  1. cantik hotelnya tapi ada jgk part yang terlepas pandang..huhu

    ReplyDelete
  2. Puas hati dapat bilik selesa dan bersih tapi sakit hatilah pulak dapat tuala berbau.
    Biasanya kalau menginap di hotel atau homestay memang tak sempat tonton tv sebab penat. Nak bersihkan diri dan rebahkan diri ke katil saja sebab penat kan.

    ReplyDelete
  3. MZ folo telegram traveloka tp lom try lg instal apps tu..nak kena try laaa

    ReplyDelete
  4. dpt towel yg berbau tu parah tu....traveloka mmg best...dlu2 lg best sbb dpt stay harga bawah rm150 sbb ada diskaun...tp lps2 tu dh tkde dh sejak diorang start guna apps tp still murah....smp ada kwn tk percaya kita dpt harga murah...husband pernah booking flight thru traveloka...byk juga la diskaun utk 1st time

    ReplyDelete
  5. nice room but bab tuala berbau tu..alahai.. kurang markah dah tu

    ReplyDelete
  6. Sejak 2014 saya kalo nak pesan apapun tiket, hotel, seringnya dari trvlk juga kak. Memang best. Apalagi dapat poin yg bisa diredeem. Beberapa kali saya book hotel free saat ke Nagasaki jepang dan Hongkong. Semua pakai poin trvlk Krn dah terkumpul banyak πŸ˜„πŸ‘.

    Apalagi Skr pun beli tiket masuk thempark, sewa mobil atau apapun bisa dari trvlk juga.

    Nice hotelπŸ‘. Cuma ada beda istilah dikit antara indonesiabdan Malaysia mungkin yaa. Kalo bed begitu di sini pun sebutnya double bed tapi size king / queen.

    Sementara kalo yg terpisah kami sebut twin bed. Saya pun kalo pergi dengan suami tak nak yg twin. Pasti maunya double bed, kecuali bawa anak2. Cuma sekarang anak2 dah besar, dah harus pesan 2 kamar πŸ˜„

    ReplyDelete
  7. Hotelnya nampak cantik juga. View menarik dari tingkat bilik SA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah