Sunday, September 17, 2023

Asam Pedas Power Perigi Hang Li Poh

Assalamualaikum...

Lepas jer check in, dah bersihkan diri, rehat kejap dan lepas solat Maghrib kami berdua suami isteri keluar cari tempat makan..cadangan asal malas nak pi jauh jauh cukup area hotel je, then bleh jenjalan kat Dataran Pahlawan dan sekitarnya tapi tu la..badan letih..jadi plan tu hanya tinggal plan aje la...

Masuk Dataran Pahlawan xde apa yang menarik pun..kedai banyak tutup dah...ada pun Ayam Penyet..kami x nak makan ayam or daging..kami nak cari ikan bakar ke apa yang patut..then start kereta ikut je la mana waze nak bawak kami...

Cari punya cari nampak la Asam Pedas Power Perigi Hang Li Poh ni..malas nak fikir tempat lain terus jer pergi...okey la tempatnya...masa sampai sini dh nak Isyak..sound system diorang pasang lagu2 terkini..cukup masa nak azan isyak terus diorang stop ..15 min lepas tu baru diorang on semula..bagus ni...





Kawasan kat sini pun bersih, masa kami sampai tu baru ada 1 family...bila SA dan suami dh duduk je..dan dh order..makin ramai yang masuk kat sini.. alhamdulillah..bermakna tempat makan ni sedap dan jadi tumpuan...


My handsome husband


Sotong goreng tepung diorang guna sotong ring tu...ok la..xde la wow sangat


Kangkung ikan masin


Telur dadar


Sos cicah sotong goreng tepung


En suami ni kan...suka sangat buat muka la


 SA pilih ikan pari bakar instead of asam pedas .x rasa nak makan asam pedas pun..


Kat sini makanan ok..sedap especially ikan pari bakar sambal tu...tapi rasanya ada lagi tempat yang lebih sedap...maknanya ada lagi masakan yang paling wow kat Melaka tapi SA x jumpa...next kalau pergi lagi boleh cari asam pedas plak... Melaka kan terkenal dengan asam pedasnya ..

Nanti boleh la explore Melaka lagi...


5 comments:

  1. Beberapa kali datang Melaka, memang pernah cuba asam pedas yang viral. Rasanya perlu datang lagi untuk cari asam pedas yang betul-betul resipi original Melaka.

    ReplyDelete
  2. yg sedap2 tu kita nikmati heheh alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. Trakhir ke Melaka, saya dan teman2 memang tak bikin ITIN, tak browsing apapun, Krn niatnya nak santai dan refreshing. Krn itu tak banyak tahu kalo asam pedas kuliner khas Melaka.

    Tak sempat coba jadinya. Memang jadi alasan untuk kami balik lagi kesanaπŸ˜„πŸ˜„

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah