Monday, April 29, 2024

Explore Ekspo Lorong Nostalgia Angsana Johor Bharu

Assalammualaikum...

SA kan...x tau pun pasal Lorong Nostalgia ni..tapi masa ronda- ronda tu nampak la banyak khemah-khemah dah macam ada Jom Heboh plak...then suami cakap jom la i bawak both of you explore...SA plak memang x tolak la sebab memang nak bawak Dania jenjalan di samping nak cari bahan untuk update entry blog...orang muda- muda cakap nak buat content la dalam bahasa viralnya...

Sebenarnya Lorong Nostalgia ni merupakan Food Festival..macam- macam jenis makanan yang ada semuanya yang viral- viral..Memandangkan kami berdua ni dah kenyang so takde la beli makanan cuma suami dan Dania yang beli buah potong..dua- dua tu sepakat beli buah tapi x nak letak asam ke apa...SA plak beli jeruk...nampak menarik sebab jeruk- jeruk tu sangat- sanagt menggamit memori/ nostalgia SA masa kecik- kecik...mahal jugak...buah dengan jeruk tu total dah timbang RM37 ke RM38 ntah macam tu..suami yang bayarkan..


SA dah sampai Lorong Nostalgia and bersedia untuk explore..


First khemah jual aneka asam, buah potong dan manisan..


Mau x geram tengok kan..




Dua beranak ni...amik bukan main banyak lagi...kang timbang takut mahal..


Happy la tu..


Jeruk Buah Cermai...SA amik ni sikit je dan boleh campur2


jeruk kedondong SA amik 3 biji


punya la banyak ...geram oii


jeruk kelubi SA amik 3 biji


Ni x tau la kundang ke atau mangga kecik2 tu


Gambar lari- lari la..puas tukar2 tak leh gak...sama je...ni group YANG VIRAL KAT TIK TOK yang selalu fyp menari tarian zapin...cantik jer diorang menari...berbakat sungguh


SA ada amik video skit..



Meja untuk makan disediakan sebanyak- banyak dan seluas- luasnya...tapi kami bertiga x join pun..





Jersey..


Sambil jalan sambil makan


Bumblebee ni panggil SA lambai- lambai ajak bergambar..malas la nak buang duit..hahaha


SA x tau la pasal geng- geng Choii ni apa..tapi diorang sangat popular..kereta semua canggih2






Baju- baju jenama Choii...x tau la berapa harganya sebab x diletakkan tanda harga


Mama dah berpeluh- peluh ni...



Competition apa ntah tengah berlangsung


Ni la gerai adik- adik yang menari tu..jual donut rupanya..pelbagai bentuk dan warna


Cheesetart Buncit


Cempedak goreng


SA cedok jeruk sengkuang


Jeruk kelubi


Jeruk kundang kot





Sikit- sikit je SA amik


Ada yang jual tudung..memang cantik2 RM10 jer sehelai..


Beli la 3 helai..suami bayarkan...tq en suami..

Leps tu kami roinda- ronda la sampai habis...sambil- sambil borak..tengok product orang...dah banyak nak tutup pun masa tu...lepas tu SA dah penat dah...then kami decided balik je...tanya Dania nak pi Bazar Karat tak...dia kata tak nak..kang terjebak bundle plak kang...

So kami balik hotel je la lepas tu...


10 comments:

  1. malaysia memang syurgaaa makanan :) terliur la jeruk2 tuuuu

    ReplyDelete
  2. mcmn ni kak SA, meleleh leleh dah air liur tengok jeruk2 ni...

    ReplyDelete
  3. Bestnya. Dah lama tak pergi festival mcm ni.

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya . Alang-alang husband akak SA ajk jalan sana jangan tolak .. fuhh nama lorong nostalgia ..tapi dah macam food festival tu .. meriahhh ..

    CCL pun oantang juga nampak booth asam & buah nii memang akan singgah juga untuk cedok-cedok .

    Wahhh booth choii pun ada juga kat sana .. merchandise choii memang mahal sikit laa .. baju pun sehelai RM179 kalau xsalah CCL .

    Nak bergambar dgn bubble tu kena letak duit jgk ke ? . Klw kat tempat CCL ni random ..sesiapa nk bgambar pun boleh . Cuma ada diorang sediakan tong untuk sedekah

    ReplyDelete
  5. Nengok jeruk cermai tu terasa masam2.
    Kalau ada cempedak goreng mesti semerbak baunya.. sedap uuiiii

    ReplyDelete
  6. terliur pulak tgk jeruk cermai tu...rasa mcm lama sangat tak nampak jeruk ni

    ReplyDelete
  7. wah...memang meriah tu
    mcm2 ada jual
    kalau jeruk, ayu suka jeruk sengkuang dulu..dapnya....but now big no la kan

    ReplyDelete
  8. Bestnya... dari atas sampai bawah ada jew gambar jeruk buah-buahan. Terliur dah ni.

    ReplyDelete
  9. Meriahnya. Jeruk cermai lama tak jumpa, sedap.

    ReplyDelete
  10. Terkadang saya masih agak Roaming kalo baca perkataan jeruk. Karena di sini jeruk itu artinya buah orange 🍊 . Sementara di sana jeruk means manisan yaa πŸ˜„

    Sukaaa lah dengan tempat begini kak. Memang confirm akan kalap belanja apapun itu🀭

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah