Friday, June 14, 2024

Cuti Sakit Pun Tetap Kena Masak

Assalamalaikum...

Haaaa...macam ni la rutin SA..patut kena rehat tapi tetap la kena masak..awal pagi pukul 7am dh bangun masakkan sarapan dan bekal untuk Nia pi kerja...then rehat kejap walau dh masak nasi dan dah mesin baju...naik atas baring...buasir ni bukan bleh buat keja lama-lama..nak plak kena berdiri lama kat dapur...senang dia nak terkeluar balik..eh...hahaha...xde la buasir SA sampai macam tu..just mild aje..patut masa awal2 dh rasa lain tu kena pi check ngan doctor..sibuk sendiri keep calming je kan...anggap xde pape...dh la x pernah kena...

So..hari ni SA macam biasa masak simple-simple...campak campak je dah siap...2 jenis lauk cukup..Pak Zain tu bukan nak makan sangat...

Jom tengok apa SA masak...


Sambal udang harimau ..udang yang SA beli hari tu...

Ikan cencaru bakar...


 Kicap cap kipas udang...xde limau kita perah lemon..boleh la..


SA makan ikan bakar je la..udang tu kang x amik la sambal dia...

Stok sayur dah habis..ada terung..kang udang dh habis SA goreng la terung dan ikan bilis..campur la dalam sambal udang tu...haaa senang kan? 

Bijak tak? Kita buat dia..apa ada hal...hahahah....

Suami x balik ke?

Balik la uolls...tapi hari Ahad...biar dia...lambat balik jammed SA x tau...


15 comments:

  1. Alhamdulillah. sambal udang tu sedap nyer

    ReplyDelete
  2. udang tetap menjadi pilihan tapi nieyl masih berpantang makan udang..aduhai bilalah dapat makan udang kembali ni

    ReplyDelete
  3. sedap haa...merahhh sambal nya

    ReplyDelete
  4. Sambal udang tu sedapnya!
    Bawa² berehat sama SA πŸ€—

    ReplyDelete
  5. Udg tu menggiurkan hehe🀀

    ReplyDelete
  6. Ikan cencaru bakar cicah dengan cili kicap tu pun dah sedap

    ReplyDelete
  7. Kalo ada udang, yg lain ketepikan 🀣🀣. Mantaaap pasti sambil udang tuh kak SA 😍😍😍

    ReplyDelete
  8. ikan caru bakar + kuah kicap cili tu..dap nya, lama x makan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah