Wednesday, June 19, 2024

Nasi Goreng Kampung Add On Ayam..

Assalamualaikum....

Alhamdulillah hari ni food court dah buka kembali so SA x perlu nak pi jenjalan jauh waktu lunch...korang nak tau tak..disebabkan SA ni asyik makan dan mengunyah je kat work station ramai buat spekulasi kata SA ni berbadan dua...heyyyyy......mana ada la....SA baru je nak makan...sebelum ni kan takut nak makan kan...makan pun x pedas sekarang ni..

Baru la hari ni makan nasi goreng pas tu add on ayam nasi ayam tu curah sos dia...itupun sos dia manis tak pedas...


Nasi goreng kampung ada sayur sawi dna kobis, ikan bilis skit lepas tu xde kangkung...bukan nasi goreng kampung sayur dia kangkung ke?


Ayam Nasi Ayam..SA curah sos dia...

Total damage for lunch RM11

Bila masalah malas mengatasi segalanya kan...so minggu ni macam x bawak bekal je...hahahaha...tgok la kalau rajin nak buat mee goreng seafood la untuk bekal sarapan esok...hahaha..kalau ye..SA kata kalau...kalau Dania jemput dan nak singgah kedai beli sayur dan tauge...rencah dah ada dah...udang dan sotong... 


11 comments:

  1. kampung baru la tu kut... Sayurnya moden sikit... tak berapa kampungan

    ReplyDelete
  2. Sesekali ubah selera makan masakan orang lain🀭
    Tapi kalau dah biasa bawa bekal rasa tak lengkap kan..nak juga bawa bekal

    ReplyDelete
  3. Asal kenyang perut kan . Jangan makan pedas² lagi SA ..

    ReplyDelete
  4. Nasi goreng kampung biasanya kangkung. Tapi kebanyakkan batang je banyak, daun takde πŸ˜…

    ReplyDelete
  5. PH pun tak sediakan bekal utk Kakak minggu ni, dia nak beli makanan kantin. Start balik nx week la Insha Allah

    ReplyDelete
  6. MZ memang hari2 beli mknn jer esp utk bf hehehhe

    ReplyDelete
  7. ok dah ni, biasa lah tu kita punya mood kadang ok kadang kelaut hehehe

    ReplyDelete
  8. Makanan Dania selalu kena prepare sebab kelas memanjang je kol 8 pagi. Makanan ummi dan ayah kalau breakfast beli je. Hehe.

    ReplyDelete
  9. Orang kedai tu beli sayur yg lambat lunyai la tu. Beli kangkung kang cepat pulak benyek

    ReplyDelete
  10. Saya sukaaa nasi goreng kampung khas Malaysia ini. Dulu makanan fav juga di kantin kampus πŸ˜πŸ˜„.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah