Monday, June 24, 2024

Ke Pasar Besar Seremban Lagi...

Assalamualaikum...

Selamat bekerja buat semua yang bekerja...SA baru sampai office pukul 7.45am tadi...pagi ni rasa goyang lutut sebab SA naik tangga kat Station LRT Pasar Seni..sebabnya excalator rosak...sampai KL Sentral turun tangga plak...sebab terlampau ramai orang...lenguh betul kaki SA...nampak sanagt dah tua ni....

Semalam atau lebih tepatnya pagi semalam...SA, Adik no 4 dan Pak Zain pi Pasar Besar Seremban lagi...cadangnya nak beli daging kambing nak masak kari..lepas tu x jadi beli sebabnya lupa ada jemputan kenduri akikah dan diorang sembelih kambing...takkan nak masak kambing lagi kan...sudahnya beli lain...

Jom tengok apa yang sempat SA snap masa kat sana..


Kat sini parking tetap bayar ye walau hari Ahad, biasa lain tempat xde bayaran kan...nasib ada apps...


Sedondon plak adik SA dan Pak Zain...


Naked face...



Jumpa adik kepada kawan PZ, siap acik  i suruh PZ kahwin lain sebab blom tentu anak- anak nak jaga katanya...sabar jer la...




Beli 2 ekor ikan bawal


Beli ni..




Dan beli ketam 4 ekor RM68, jarang ketam murah macam ni..selalu RM45 ke atas..





Beli daun ketumbar



Lupa tukar version, seklai bokeh la..yg nak photobomb pun nampak kabur...hahahah....


Beli cili besar


Pak Zain pilih kunyit hidup


Okey ni baru clear...muka semua sepesen sama

 

Tak beli banyak pun ikan ke apa...sayur pun x beli banyak sebab ada stok sayur kat rumah lagi....total damage pun x banyak..selalu RM200 lebih sure habis...ada la beli kepala ikan tenggiri...Pak Zain nak...RM23 seketul besar siap ada extra isi sejengkal...murah dah tu...x tau lagi nak masak apa...asam pedas best gak tu kan...kang buat kari PZ x leh makan plak...

Lepas pi Pasar Besar Seremban, kami cepat- cepat balik kampung sebab nak pi kenduri Akikah...2 orang princess sekali Akikah...SA share kat entry lain ye...


20 comments:

  1. Bila mak dah pergi, anak² perempuan akan mewarisi wajah maknya.

    ReplyDelete
  2. kalau tempat nieyl weekend x bayar..
    weekend ni pun nieyl pergi pasar borong selangor..
    lepas tu ada pulak sesuatu berlaku..nnt nieyl share dlm entry nieyl..

    ReplyDelete
  3. best g pasar banyak pilihan lauk2 segar

    ReplyDelete
  4. macam satu perasaan puas dapat masuk pasar ... tak beli pun tak per, tapi kalau dapat beli lagi la heaven perasaan tu.

    ReplyDelete
  5. ketam...... dah lama tak belik ketam..... seban yang makannya hanya akak dan Najwa jer......

    ReplyDelete
  6. Macam lama tak ke Pasar, best betul kalau ke Pasar kann..
    Ayat suruh kawin tu sama juga laa kawan arwah Mak Sis ckp kat dulu.. katanya belum tentu anak-anak nak jaga, geramm tu cakap depan kita hahahaha

    ReplyDelete
  7. Fresh semua seafood semua tu.

    ReplyDelete
  8. lamanya tak pi pasar besar seremban since dah pindah nilai.

    ReplyDelete
  9. Aah harga ketam skrg sedikit murah, dlm 33-35 di tmpt PH. Tunggu anak² asrama balik biasanya PH beli, makan ramai² best .

    ReplyDelete
  10. Cantik dan bersih pasar besar kt sana kak... dana pasar ikan chowkit tu tak suka pergi sebab bau busuk... hahahha, pasar tani pun dah lama tak membeli cuma situ kadang mahal dia punya seafood.

    ReplyDelete
  11. seronok tengok ikan sayur segar kat pasar kan SA. LM jumpa ketam rm35 sekilo haritu, awal tu takmo beli.bila nak balik dia kopek kulit tu dan tunjuk isi penuh, siap belah 2. nampak isi penuh dan rasanya berthun tak beli ketam terus tergoda. beli sekilo setengah penuh gak piyuk berbaloi rasa . pandai tokey tu goda siap kopek cengkerang belah dua tayang isi.haha

    ReplyDelete
  12. ekeke.. kemain eh suruh PZ kahwin lain๐Ÿ˜
    Tapi ayat belum tentu anak-anak nak jaga tu sakit hati jugalah bila didengar.

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak pergi Pasar sebabnya dah lama dapur tak berasap.

    ReplyDelete
  14. amboii suruh PZ kawen sbb anak taknak jaga katanya ye huhu

    ReplyDelete
  15. Nak kena beli stok gak sabtu ni SA. Errr selamba je suruh kahwin lain depan anak2....sabar je la....

    ReplyDelete
  16. bila pi pasar besar dpt beli brg basah fresh2 rambang mata

    ReplyDelete
  17. fresh2 semua nya..best
    windu nak gi pasal silom..eh eh..pasar kat bangkok plak
    he he he...

    ReplyDelete
  18. elehhhhh pandai je acik tu kata "bukan anak nak jaga pun". cili kan mulut acik tu kang

    ReplyDelete
  19. Acik tuh yaaa, cakap mudah sangat ๐Ÿ˜….

    Yg saya sukaaa kalo ke pasar seperti ini Krn banyaaaak sangat seafood fresh seperti udang, ketam, kerang. Bisa kalap mata, rasa nak beli semua ๐Ÿคฃ

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah