Friday, August 27, 2010

Sedih..tsk..tsk...srettttt!!!(buang hingus)


Huk aloh sedih.........pesal plak ni kan...langkah jer masuk opis pagi nih..terdengar la lagu raya ni....


"dalam...dingin subuh....hatiku terusik....kenang nasib diri di rantauan...."


Sapa pasang lagu niiiiii!!!!!!!!!!tak pasal2 Lisa tetiba ingat kat mak...whuaaaaaaa!!!!bergenang airmata....cheh..poyo...belum lagi berpisah jauh...duduk luar negeri ke apa...masih di daerah yang sama tapi berlainan rumah....bukan apa u olls..tahun ni tahun pertama Lisa beraya tanpa mak abah disisi....huk huk..sib baik ada laki......tapi still x sama...nak makan rendang mak masak di pagi raya ramai2 macam tahun lepas...panggg!!!!weh lambat lagi raya la...tapi apsal plak bebudak ni dok gigih pasang lagu raya bagai? pi mana2 lagu raya jer bergema baik kat radio atau pasaraya kan..so..haruslah mood beraya menjelma....hui x dapat bayangkan cane la beraya dgn suami..mertua..ipar duai...anak2 buah yang ramai....

tahun lepas x meriah sangat sebab beraya kat rumah jer..kak long terlantar sakit kan..tahun ni rasanya kak long org yang happy kot..sebab dia boleh puasa(x tau la cukup ke x).tahun lepas satu biji apa makanan pun x leh masuk...masuk jer, terus..kami kena angkat atau pimpin dia pi tandas...ye la..hampir 2 bulan di ICU..x pernah makan kan..tetiba masuk makanan mmg usus dia x terima..pasal tu dia kena cirit birit kronik yang x tentu masa..dia cuma boleh minum air itupun keluar jugak..berjalan x boleh..berat badan tinggal 25-30kg jer...giler kurus..mmg tulang pun...tapi sekarang alhamdulillah..dia sihat kembali..dan yang penting dia dah gemuk...

Jom la..layan jer la lagu raya arwah sudirman ni..bebudak ni memang ..dia tau Lisa cembeng terus pasang lagu2 yang sedih.....

4 comments:

  1. takpe...semua tu dugaan...

    semoga ada 'setitis cahaya di aidilfitri' nanti...hehe

    **abg eq suka lagu aishah tu...best!

    ReplyDelete
  2. eqbalzack
    - bro...bro jawab macam tu lagi nak nangesss...wuaaaaaaaaaa.......lagu siti pun sedap....

    ReplyDelete
  3. FUH....bab dgr lagu raye ni, mmg sedeh....cam lagu mamat exist kupohon restu ayahbonda tu ....mau bantai melalak heheeheheh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah