Monday, August 16, 2010

Pernah tengok x?

muka depan syiling
bahagian belakang..keluaran tahun1981
Hi u olls

Korang pernah tak tengok syiling RM20 seketul?ha..ini la pengalaman pertama Lisa tengok syiling tu..siap ada gambar Tun Hussien Onn. Lisa x tau la wujud lagi ke tak atau syiling ni dah di simpan dalam museum..syiling ni di kelurakan pada tahun 1981 dan Lisa dapat tengok pun dai Pak Lang Lisa...Pak Lang cakap lama dia simpan duit tu dan masih elok dalam simpanannya..maknanya dah 29 thn usia duit syiling nih...


4 comments:

  1. lisa, pes time lieya tgk nie...ni kalo jual kat arkib ni sure dieorg nak beli koleksi syiling pak lang lisa nie...tapi sayang...better buat simpanan sendiri...tgi nilai syiling nieh....

    ReplyDelete
  2. dni ada yang RM5 punya tapi sempena kemerdekaan ape ntah. t dni check balik dan blog mengenai syiling tu ;)

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..ni mell x pnh tgk...dasatnye...nnt nak cari la..huhuhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah