Wednesday, February 24, 2021

WW~ Siput Babi & Si Kembar

Hi korang...

Kisah pagi ni...




While mama tgh ampai kain..terpandang si dia ni ha kat pokok betik depan rumah, terus suruh sikembar amik phone..

Terjadi la conversation kat bawah ni yang SA up kat FB...

Adel : Ma...kenapa dia jalan perlahan
Mama : nama pun siput
Aressa : mama..ni ye siput yg mama, acu ngan ibu suka makan tu...
Mama : What???
Adel : ini siput khinzir la aressa...mana boleh makan
Aressa : salah eh...
Mama : Awak ni....itu siput sedut...ini siput khinzir...
Adel : Main cakap je kau ni..tapi ada je org makan kan mama..
Mama : Ada...
Aressa : euwwwwww...werk..werk..iecha geli....
Adel : Amenda la ko ni..
Mama : nanti mama amik..potong2 mama masak...
Si kembar : Tak nakkkkkkkkkk

Betul ke mama berani nak amik? hahaha...geli oiii...mama pun rasa nak werk..werk...hahhaa...depan diorang je tunjuk bravo..SA sendiri geli ngan sibut babi ni...sebelum ni tak pernah ada kat kebun mini Pak Zain ni..ternampak plak pagi ni...


8 comments:

  1. Haha comel je perbualan si kembar tu. Mcm2 dia nak explore ye.

    ReplyDelete
  2. Hahaha betul2 bkn kata siput babi, siput sedut pun ako geli hehhe

    ReplyDelete
  3. Hai Adel & Aressa! Acik Ana here hehehe.. kat kawasan kampung Acik Ana ada banyaaaaaak siput ni taw. habis pokok-pokok bunga opah kat rumah siput ni kerjekan hehehe

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak nampak siput babi ni. Macam dah nak pupus. Sebab kalau balik kampung yang banyaknya belalang makan daun je dia.Hehehehe.

    ReplyDelete
  5. Besar gak siput ni. Hihi..melayan anak anak ni ada je jawapan dia yang kelakar. Kalau negara lain, memang ada yang makan siput ni.

    ReplyDelete
  6. kesian siput ni
    Takde kena mengena dengan khinzir pun

    ReplyDelete
  7. Bayangkan siput ni buat mcm siput sedut.. Eeeee...

    Dulu banyak dan senang nk jumpa siput ni. Sekarang dah susah dah nak jumpa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah