Wednesday, March 31, 2021

Kerana Latte Itu....

Hi korang...

Selepas SA dapat kad starbuck hadiah dari Ako last week, SA seronok betul siap top up banyak- banyak sikit..memandangkan Jumaat tu SA balik lambat jugak..SA pergi beli Caffe Latte. Pandai sangat beli yang Grande dan lebihkan coffee..biasa amik mild jer kan...makanya...lepas tu..sampai rumah...angin naik satu badan...sampai ke kepala...hahaha...SA kan jarang minum coffee...sesekalai je..minggu tu plak 2 kali minum latte...walau latte mild aje tapi still coffee kan...dah la dah 2 tahun SA cut coffee...sekarang baru nak berjinak- jinak semula cuma tak leh la selalu amik coffee


Disebabkan latte...SA dapat angin sampai sakit kepala...


Muka orang stress

Dalam kita berserah...tak semestinya kita kena pasrah..kita diberikan akal untuk kita berusaha jadi lebih baik. Selepas kita gigih berusaha, kita perlu tawakal, kita berdoa supaya allah terima usaha kita...kan?Ada la sebab musabab kenapa SA stress sangat- sangat...sekarang dah sedikit settle task SA tu...SA just lately busy...letih melampau...otak penat..badan penat..tapi SA berusaha sebaik mungkin untuk semua yang terbaik...SA x kisah orang kecam SA dan pertikaikan SA...yang penting SA usaha untuk SA terus berjaya...


16 comments:

  1. stress + coffee = not so good combination...moga semuanya baik2 belaka..

    ReplyDelete
  2. Saya bau coffee pun sakit kepala, apatah lagi nak minum coffee. Tapi kadang teringin jugak nak minum starbucks hehehe

    ReplyDelete
  3. Alolo sian dia...
    pasni order coklat plak ye hehhe :p

    ReplyDelete
  4. Sudah tebus kad hadiah Cik Ako.

    ReplyDelete
  5. Kak Amie kalau teringin minum kopi, cari yang serbuk original saja. Selain itu memang kalau minum terus sakit kepala, dan tak boleh tidur!

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan segala urusan, Kak SA.

    ReplyDelete
  7. alaaaa sedapnyaaa latte tu kak :)

    ReplyDelete
  8. hajaha samalah, sha kalau terlebih kopi peh rasa nak pecah kepala 😂

    ReplyDelete
  9. So lepas ni kena beringat tau SA.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, setakat ni Sk tak ada alahan cafein, tapi kalau minum nes kat mamak tu terasa jugak tak selesa, namun kutahan jua.. mungkin alahan susu pekat manis, hihi

    ReplyDelete
  11. lama tak minum kopi tu yang terus angin tu kot. Take care kak.

    ReplyDelete
  12. akak boleh minta barista buatkan menu sdn bhd. tak pun pilih susu yg bermacam jenis. hehe
    kalau kopi semata2 memang tak minum

    ReplyDelete
  13. Hampir 40 tahun hidup... rasanya macam tak pernah kot minum kat starbuck ni...hahaha...

    ReplyDelete
  14. take care SA, stress is not good for health

    ReplyDelete
  15. Kalau angin sampai sakit kepala memang tak tahan. Tergendala semua kerja..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah