Sunday, March 7, 2021

Dah Daftar Untuk Vaccine Covid 19? SA Dah......

Hi korang...

Korang semua bukan anti-vaccine kan? so dah daftar untuk dapatkan vaccine? SA dah daftar dh 4hb hari tu...so sekarang SA tengah menunggu untuk fasa seterusnya iaitu panggilan  untuk menerima vaccine Covid 19. Bila tu...tak tau la..kena tunggu giliran la kan sebab sekarang diberi keutamaan kepada semua frontliners..Ada yang tanya...susah ke nak daftar? Eh takde la susah mana pun...korang ikut jer arahan kat bawah ni.....Seramai 571,802 petugas barisan hadapan telah berdaftar untuk menerima vaksin COVID-19 pada fasa pertama setakat ini. Sebanyak 57.3 peratus daripada jumlah tersebut adalah anggota perubatan dan kesihatan, manakala 42.7 peratus lagi anggota bukan kesihatan.

Ini termasuk Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Polis Diraja Malaysia (PDRM) Rela, pegawai Penjara Kastam Jabatan Kesihatan serta Bomba.

Vaksin Pfizer yang dijadual mula dibekalkan ke Malaysia secara berperingkat bulan depan tidak mempunyai kesan sampingan serius.

Penasihat Hal Ehwal Kesihatan Awam Perdana Menteri, Tan Sri Dr Jemilah Mahmood, ketika memberikan jaminan itu sebaliknya, berkata penerima mungkin mengalami sakit yang sedikit di bahagian suntikan.

Jom sama- sama kita daftar..

#lindungidiri
#lindungisemua


10 comments:

 1. Mestilah bukan anti - vaccine! Saya pun tengah tunggu turn hehehe :)

  ReplyDelete
 2. PC tak anti vaksin. Kami sekeluarga tidak anti vaksin.

  ReplyDelete
 3. Belum register lagi.. Sebab masih bf baby. Tp tngok info ckp boleh je ambil vaksin if bf..

  ReplyDelete
 4. Dah daftar juga kat my sejahtera

  ReplyDelete
 5. kita da daftar jugak tapi tak tau la dapat ke tak nanti sebab ada alahan dan ada sejarah alahan teruk...

  ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah