Thursday, January 9, 2014

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Jom sama2 support segmen by Bicara Mak Dara ni..tengah dok rajin BW ni...boleh tambah2 traffic plak...
harap2 aku sasarkan follower 1000 orang dalam masa terdekat ni tercapai kan...


Syarat2 senang jer u olls....


1. Buat entry bertajuk : Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

2. Tak Perlu follow Blog Meroyan Mak Dara ni

(Tapi kalau sudi dengan rela hati Mak Dara tak halang hehehe)

3. Tepekkan Banner di atas tu dan link kan ke entry ini

4.Tuliskan serba sedikit tentang blog anda

5. Setelah selesai letakkan url entry anda di komen box di bawah ye


Serba sedikit tentang blog Suriaamanda

Mama kepada Ainnul Dania Huda, blog ni hanya la blog picisan..more to personal blog yang menceritakan tentang apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan aku dan keluarga...random la...x kisah la apa shj dan xde specific niche pun dalam blog aku...suka meramaikan kawan...suka nak berjumpa dengan kawan2 baru...sesapa nak kawan ngan aku..meh follow aku meh...kat FB pun boleh....jom u olls...

Follower Suriaamanda jom join Segmen ni..klik link kat bawah ni eh...


NOTA PENTING!!
Jika anda telah menyertai segmen ini anda perlulah terjah ke blog blog yang bakal mak berikan listnya nanti dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak anda di blog itu.. Dan jika blog anda menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini anda haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik blog sesama kita ..

Psttt.... Dari pengalaman mengadakan segmen beberapa kali tak berapa lama yang lalu, para peserta bukan sahaja mendapat menaikkan trafik blog mereka malahan ada juga mendapat follower baru dan lebih penting mendapat ramai kenalan baru.. so apa lagi moh le join ;)


Tarikh tutup : sampai petang ni pukul 6.00 petang ye...

72 comments:

  1. terima kasih sebab sudi join segmen Mak Dara ni ye.. Mudah2an dapat menaikkan trafik sesama kita dan yg paling penting dapat mengukuhkan ukhwah antara kita insyaa allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks to you too mak...harap2 dapat menambahkan lagi kenalan dan menaikkan traffic...

      Delete
  2. terima kasih...ronda² blog SA...baca info terus dapat join...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila join eh dear...mana tau boleh naikkan traffic...

      Delete
  3. Assalamualaikum...
    Salam Ukhwah Fillah ..
    TERJAH sini dr Segmen Yang Sama & FOLLOW SINI #929 Nice Number
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  4. alamak...sampai 6 petang nie ker??macam tak sempat nak join jer...hehehe..anyway selamat bersegmen SA and all the best...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala Lan..kalau x boleh sama2 naik traffic..

      Delete
    2. takpe2..traffic akak tetap sy naikkan hari2..hehehe :P

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  5. Assalam... Abak balas kunjungan dan follow sini...
    Nice blog,pngalamn hdup adalah guru yg tbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam thanks abak....salam kenal

      Delete
  6. Abak lorong Cinta,dari segmen mak dara..

    ReplyDelete
  7. uit...dekat pk 6 dah ni...hehehe...ngak sempat den...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai akak...x per la..maybe ada lagi kan segmen2...

      Delete
  8. Replies
    1. assalam Sidratul Muntaha, salam kenal...salam ukhwah moga berpanjangan...

      Delete
  9. Sy singgah sini dari segmen mak dara ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. special thanks sebab sudi singgah..salam ukhwah dik...dah follow awak jugak..

      Delete
  10. Selamat bersegmen ;)

    http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  11. wah lepas nih makin mantap lah trafik blog yo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja cuba2 PM..lama x join segmen...

      Delete
  12. Assalamualaikum..Singgah dari segmen Mak Dara.Jemput singgah ke blog :)

    http://www.azhafizah.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih diatas kunjungan..salam kenal salam ukhwah moga berpanjangan...

      Delete
  13. Semoga berjaya meningkatkan trafik dan menambah kenalan.

    ReplyDelete
  14. singgah dari segmen Mak Dara :) jemput singgah blog syira ye..tq

    ReplyDelete
  15. Hi,

    Salam kenal. Saya Liz Rohaizat. Datang dari segmen Mak Dara. Membalas kunjungan awak.

    http://www.lizrohaizat.com

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum,datang dr SEGMEN MAK DARA! singgah dan follow sini.moga perkenalan ini boleh mengeratkan lg ukhwah kita sesama blogger.Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kenal jer..hahahah...ni dah lama kenal...but its ok...beramah mesra di sini plak ye...akak dah follow kan...

      Delete
  17. singgah sini :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam Julia..terima kasih atas kunjungan...

      Delete
  18. hai,

    selamat berkenalan, thanks singgah kat blog, membalas kunjungan di sini dari segmen mak dara

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Lina...terima kasih diatas kunjungan nanti SA balas kinjungan eh...

      Delete
  19. Terima kasih singgah. Personal story selalunya lebih menarik dari cerita rekaan. =)

    http://zack-hoya.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html?showComment=1389315945965#c7955046344653586447

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam...terima kasih diatas kunjungan...salam ukhwah...

      Delete
    2. Follow blog ni. Walaikumsalam.

      Delete
  20. salam... mia datang dari segmen yang sama...

    http://www.mialiana.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam Mia...thanks sebab sudi berkunjung ke sini....

      Delete
  21. singgah dr segmen mak dara http://www.phat.my/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html tq

    ReplyDelete
  22. Alamak! Sudah terlepas KTM. Itulah masalahnya bila lambat datang ziarah. Maybe next time boleh cuba lagi kot, kalau ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper2..mana tau lepas ni SA plak nak buat segmen kan...who knows...

      Delete
  23. datang dari segmen Makdara
    http://www.kisahsidairy.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...dah kenal dan dah follow you dear...jom sama2 naikkan traffic blog ye...

      Delete
  24. salam perkenalan.
    datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done. nuffnang click also done. :)
    selamat bersegmen & berblogwalking.

    http://www.syuhada1981.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal syuhada..terima kasih atas kunjungan....thanks so much..nanti SA terjah rumah awak ye

      Delete
  25. salam tuan tanah ;)
    kunjungan hormat dari http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    sudah menjadi pengikut setia blog ini. keep blogging dear =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam dear...thanks atas kunjungi...salam kenal salam ukhwah....

      Delete
  26. Salam Perkenalan, Datang melawat ke blog comel ni. Hehe. Datang dari segmen yang sama. Jemput singgah ke Blog saya. :)
    MZG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan dear....thanks atas kunjungan ye...

      Delete
  27. YB datang dari segmen yang sama. Baru berkesempatan singgah dan tinggal jejak.

    http://yangbaik.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  28. Salam Ukhwah....


    http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal ....thanks drop by here..

      Delete
  29. Salam perkenalan..
    Singgah blog walking disini

    Dah follow juga ya
    http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ainim..thanks for drop by here...nanti SA terjah blog awak ye..

      Delete
  30. Assalamualaikum..Singgah dari segmen Mak Dara.Jemput singgah ke blog :)

    http://arinacamaro.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam....SA dah follow yer....tq

      Delete
  31. datang sini dari segmen yang sama ehehee :) singgah-singgah gitteww huhuhu :)

    ReplyDelete
  32. Salam kenal..kita dah follow akak jugak :)
    mekasih sudi bertandang dan follow ayahmamilisa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...moga kita sama2 dapat manfaat ye...

      Delete
  33. assalamualaikum....mama dtg dr segmen yg sama...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Mama....wah...mama pun ada..kita dah lama kenal kan...hehehehe

      Delete
  34. hi assalam...jemput singgah ke blog saya http://ailzab.blogspot.com. Jika anda yg sudi dipersilakan ye.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah