Friday, February 21, 2014

Gangguan Apakah Itu.....???

Kat mana2 pun ada gangguan kan...antara sedar dengan tak sedar je...( eh meremang plak aku tgh type ni ..)
hari ni aku nak kongsi gangguan ketika aku di opis...2 hari yang lepas aku balik lambat..semua orang dah balik...lampu dept lain pun dah padam...masa tuh dah dekat pukul 8 malam dah...masih banyak claim ya ng aku nak kena key in...tetiba angin tidak ribut pun tak terasa sekali imbasan angin kuat menyapa wajah aku...sekali ngan rambut terselak macam di tiup angin...eh...xde pun pasang kipas.....huwaaaaaa......tiba2 kan bulu roma kat tengkuk tiba2 naik...terus aku teringat...dulu masa lepas bangun dari koma aku boleh nampak macam2..tp dah pi berubat kan...dah xde la nak nampak apa2..dan kalau boleh aku x nak nampak apa2 dah...x leh jadi ni...tanpa off laptop dan pc...tanpa kunci drawer..selamba aku capai handbag dengan handphone terus cakap..."ok..ok...nak balik dah ni...jangan kacau eh...." laju aku jalan kuar dari opis....giler seram....tapi xde la aku kecoh2...just simpan as a personal experience jer...giler korang kalau kecoh2...ini opis kot kan...hahaha..ada lak pandang serong kat aku kang...yang penting ingat allah...xde besarnya makhluk tu dari allah kan...semangat kena kuat...

Pagi ni plak aku masuk opis..aku orang yang ke 2 sampai..orang pertama tea lady...muka dia pucat macam terperanjat..aku tanya...dia dah kenapa...dia cakap dia sampai awal...dia kutip semua cawan2 kotor sebab semalam x sempat kutip..tiba2 ada orang selak pintu salah satu bilik kosong yang bertutup..memang betul2 depan mata dia..seolah2 ada orang masuk bilik atau keluar bilik..nak kata angin aircond x bukak lagi...tp kalau ekon x kan mampu  nak tarik pintu kaca...dia cepat2 lari keluar opis....yang ko citer kat aku kenapaaaa......aduhai...dah la aku ni penakut....

Korang pernah alami peristiwa macam tu x?aku banyak pengalaman especially masa bangun dari koma dulu...yang aku tiba2 boleh nampak macam2 benda pelik dan roh2 orang yang meninggal...oh tidak...aku x leh cerita...kang aku terbayang...dulu aku xde penakut macam ni...tp memang sejak bangun dari koma then aku boleh nampak macam2 dan lepas tu aku yang berani jadi penakut...Itu belum citer kalau pi mana2 kan....jom la share ngan aku....sure korang pernah alami apa yang aku alami ni....kan?

35 comments:

  1. memang seramm...pernah jugak terjadi benda2 pelik ni tapi dulu2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikutkan meman g seram...tp kena kuat la dear...

      Delete
  2. Fiza tak pernah lagi alami SA. Seram pulak bila baca cerita SA ni. Take care tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik....x payah alami la...x best pun..

      Delete
  3. uiks, semalam tak citer pun kak long??? adoiii, naik bulu roma tetiba ni... hu hu hu... jangan lampir yang datang dah lah...wakakakaka... larikkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak citer tapi x berani..semalam kan tido sensorang..lampir????kalau dia akak x takut pun...hahahahahaha.....

      Delete
  4. seram pula (terus nyalakan lampu..tidak bergelap)... kat opis saya pun sama... banyak kejadian spt ni berlaku..tp Alhadmulillah tak pernah alami..dan moga tak akan alami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..ada gang penakut jugak welcome to the club

      Delete
  5. Tak pernah lagi setakat ni.hui..seram kalau kena

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat betul..mmg seram...setakat seram jer la..

      Delete
  6. alamak!! seram plak membaca nya...
    time dulu2 kat office lama kwn2 pernah kena ganggu sbb balik lewat. automatik kitorang pun jd takut sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu sebab kalau nak ot ke..along mmg tanya member sebelah ni...balik kul bape..kalau dia balik lewat baru berani stayback...

      Delete
  7. kat ofis i ni pun cam ada....
    tapiiiiiiii syukurlah setakat hari ni...
    ahkak tak nampak or rasa ler....
    eeee seram aaa sis pengalaman u....
    i pun ratu penakut gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome to the club ratu penakut...hehehehe....

      Delete
  8. Uihh seramnya SA. Kalo dah sampai gangguan rambut rasa terbang tu mmg seram le. Malam ni jgn la balik lambat. Yang penting SA siap cakap, ye la nak balik la ni. Hehehe..

    Cerita la pasai macam2 yg SA nampak tu. Nak tau gak. Eh tapi nak baca kang seram plak. Erm jgn la cerita. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. one sweet time SA akan buat jugak entry cuma belum cukup kuat...hehehe...

      Delete
  9. pernah jadi kat saya kak...mula2 masuk keje kat company tmpat sy keje skarang..sy datang arisabtu igtkan nak settlekan keje skit supaya monday tak busy..tengah2 buat keje tetiba sy dengar bunyi mesin photostat belakang berbunyi walaupun kat floor ni memang sy sorang jer ada..bila sy pergi kat mesin tu takde apa2 kertas keluar..seperti akak, sy pun pelan2 angkat kaki cabut...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik Lan..tu la jangan pakai baju kaler merah jambu..ko jadi penakut dah kan...aduyaiii....

      Delete
  10. saya pun sama Along....selalu nampak benda pelik2 ni...sampai dah hilang rasa takut

    Along citalah pengalaman along lepas sedar dari koma tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. i will...insyaallah satu hari nanti...

      Delete
  11. xnak baca ape yang orang lain komen.. seramssss

    ReplyDelete
  12. Mak ai seramnya.. setakat ni tak pernah kena dan harap jangan kena walaupun ofismate ada yang kena mcm tu.. kalau saya pun terus angkat kaki

    ReplyDelete
  13. Saya teringin nak dgr cerita pengalaman awak koma...apa yg awak alami ketika koma, apa yg awak rasa...dengar tak org sekeliling bercakap...etc etc..:)

    ReplyDelete
  14. Eh...xnk la terserempak dengan yang 'bukan-bukan' tu....

    ReplyDelete
  15. dee pun mcm DZ nak tau sgt pengalaman along masa koma..lepas koma..dee adalah experience sket2 benda2 seram ni baik kat opis atau masa belajar dulu tapi dee tak pernah lglah nampak kan..dan kebiasaannya dee mmg terus angkat kaki..tak tunggu dah...

    ReplyDelete
  16. seramnya macam tu.. aiza harap sangat tak nampak benda-benda tu..

    ReplyDelete
  17. kat opis akk pun ada jugak SA. nak dgr jugak cerita SA koma. Kenapa sampai koma tu. akk nak add fb SA tau.

    ReplyDelete
  18. saya ni lagi la, kalau kat malaysia ni mmg takkan baca langsung kisah seram (punya la penakut) tapi duk sini dah berani banyak.

    ReplyDelete
  19. Scaryyy. Baca tengah2 malam before tido ni. Nasib baik ada roomate ;)

    ReplyDelete
  20. pnah kena kacau mase dok asrama zaman skolah dulu.'dia' menjelma dlm cermin kt sinki sebelah.jahat betul..basuh muke cepat2,,terus lariiii.haha

    ReplyDelete
  21. Tengah malam tadi bogwalking sini...tengok ada entri best...baca sebaris errrrr tak nak la terus tutup...bangun pagi ni sambung baca haha....suka baca kisah2 seram ni tapi jangan la malam2 takut terbayang time nak tido...

    Saya pun pernah alami masa kat ofis...time tu bz dengan preparation untuk audit...meja ofis dah penuh mcm2 dokumen...so angkut keje buat kat kelas yang sebelah ofis lecturer...sorang2 la time tu malam...kat ofis ada la orang cuma kat kelas saya sorang...tak lama tu tiba2 rasa sejuk dan meremang bulu roma...ok abaikan lagi...then boleh plak digegarnya kerusi haha...lepas tu senyap...dalam hati cakap jangan la kacau aku nak buat kerja ni...tak lama lepas tu aihhhh makin kuat plak digegarnya kerusi tu....apalagi kemas2 barang masuk ofis balik hehehe...

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah tak pernah ada experience lagi.. mintak2 dijauhkan..
    kak long divas dulu pernah koma???? nak sangat tau kenapa.. if you dont mind can share with me? dlm whatsapp pun ok *bizibodisangat* hehehe

    ReplyDelete
  23. kalau tak kisah...cuba story sikit pasal koma tu. Request ni..

    ReplyDelete
  24. Sikit-sikit nyer experience tu adalah setakat berdiri bulu roma pendek-pendek :) Kalau yang hebat2 nyer experience takdalah. Kalau adapun, dah tentu-tentu saya terpengsan dulu sebelum dapat selidik apa ke hal sebenarnya. Bila dah ada kekuatan tu, ceritalah SA. Suka kisah seram ni walaupun sedar diri saya ni penakut tahap gaban.

    ReplyDelete
  25. Emm kalau saya pun, saya lari jerrrr...demgan sekua hati..tanpa toleh kebelakang lagi..haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah