Tuesday, May 16, 2023

Dating Berdua Di Black Canyon Restaurant Palm Mall

Assalamualaikum....

Masih citer Sabtu lepas...lepas appointment dengan Doctor Marina, SA ngan Dania pi Palm Mall...pi carik hadiah untuk pengantin, sebelum tu tanya Dania dia nak makan x..of course la dia nak makan masa tu dah pukul berapa kan...then kami makan dulu kat Black Canyon Restaurant. Lama x dating berdua..nanti SA nak ajak dia pi dating lagi and nak belanja makan best skit sempena dia lulus exam cemerlang..Kena tunggu dia balik dulu la..










Pad Thai Rice  Noodles with Prawns SA punya


Glass Noodle for Dania


Dapat free tomyum soup


Black Canyon Iced Espresso for SA


Iced Lemon Tea for Dania


Nampak sedap kan glass noodles Dania...memang sedap...


Pad Thai Rice Noodles SA

 Ada satu scene memalukan terjadi kat sini...tapi bukan melibatkan SA la...

Ada sorang akak ni..anak dia bising lapar..dia bertiga je ngan anak dia..semua anak lelaki...biasa la budak membesar kan..rasanya akak ni first time nak makan kat restaurant ni...dia panggil waiter..adik waiter pun datang..rupanya waiter orang luar Malaysia, orang Myanmar..x faham ayat dia..SA dah merah muka dah...tertunduk2 malu dah SA..

Nak tau sebab apa..

Akak tu tanya restaurant ni halal ke tak...pas tu waitress melayu ni cakap halal kak..nak makan untuk berapa orang...macam mana awak boleh yakin halal? ada sijil halal? boleh tunjuk x?

mak oiii kak...ko nak makan kat restaurant yang dah terang- terang ada tanda halal, tiber nak tunjuk sijil halal plak...

Dia masih x puas hati...dia mintak panggil boss...hahaha...waitress tu cakap boss dia memang xde kat situ..staff aje running business, restaurant kami memang halal, ada logo halal dan ada sijil halal kat dalam...kalau akak was- was saya x boleh tolong..

Aduhai...dari mana la akak ni...tengok gaya dia macam orang bandar je...tapi kesian la kat anak- anak dia dah malu2 dah..

Sudahnya akak tu masuk x makan?

Dia buat muka tak bersalah and terus masuk...masa order makanan sekian plak cerewetnya....

Kalau SA la pekerja katsitu...memang SA  x layan dah...

Nak makan pun cerewet....

11 comments:

  1. concern bab halal haram ni boleh...tapi sebelum pergi, sebelum masuk tu check le dulu..ngek le pulak

    ReplyDelete
  2. kalau takde halal cert tak yah masuk, dah nampak ada halal cert, kalau tak yakin lagi boleh search kat web halal jakim tu. Jangan susahkan waiter. dorang byk keje lain nak buat

    ReplyDelete
  3. alahai..mcm ni punya customer pun ada kan.
    dapnya tom yam tu

    ReplyDelete
  4. Malam tadi baru keluar anak beranak pergi makan shell out.. Hihi

    ReplyDelete
  5. no wonder la kak SA tunduk muka tengok perangai akak tu, kalau ragu2 tak payah lah masuk makan. cari la restoran yang betul2 halal. suka gak makan dekat BC ni sebab sedap, kopi pun kena dengan tekak

    ReplyDelete
  6. Org tu kena blaja "ilmu instinct" dari I. Hihi.

    ReplyDelete
  7. Ooo..dating dua beranak..ingatkan ngan en tunangšŸ¤­
    Apapun Tahniah Dania...semoga terus cemerlang

    ReplyDelete
  8. Kalau datang restoran ni... suka order tom yam sedap kuahnya

    ReplyDelete
  9. lama betul x mkn kat Grand Canyon ni. cawangan dia x byk. hanya kat certain tmpt je ada

    ReplyDelete
  10. Pad Thai dan Glass Noodle tu nampak sedap la SA.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah