Thursday, May 25, 2023

Dua Beranak Kepedasan

 Assalamualaikum...

Ini lah namanya malu bertanya sesat jalan...awal bulan hari tu SA ada bekalkan cili tumbuk dengan kunyit hidup untuk masak lemak cili api kat En Tunang. Alaa...bumbu untuk masak lemak cili api tu la..katanya nak belajar masak lemak cili api...orang mintak SA bekalkan la...lain yang diberitahu lain yang dia buat tau...dia goreng ayam and jadikan bumbu tu macam sambal..padahal hanya cili dan kunyit hidup semata...

Makan plak ngan anak dia si Khalaf...ambik...dua-dua kepedasan. Berpeluh2 dan hari ni En Tunang dah cirit birit...tu la..elok xde masalah...jadi masalah...bila SA bebel dia kata alaaa x pe...janji sedap...allahu..cili ngan kunyit hidup apa yang sedapnya...xde bawang putih or bawang merah..haihhh...sabar jer la...


Berpeluh2 dua2nya...buat lagi..


Ni la ayam goreng campur cili dan kunyit hidup semata...


x tau la nak kesian ke nak gelak...kelakar pun ada



Ni dia update kat FB....


SA cerita kat Pak Zain dan Mak Pah...dua- dua pakat mengucap panjang dan gelak...SA tunjuk gambar...terkekeh2 dua2 gelak...sorry la..SA pun terpaksa gelak...

SA bukan nak marah...cuma risau kesihatan je..takut perut masing- masing x tahan kan...harap x berpanjangan la cirit birit En Tunang...Esok dah la dia turun Seremban nak uruskan pendaftaran permohonan nikah...lepas ni kena bekalkan sekali bawang2 dah blend la...sekali cili untuk MLCA tu...dah abis dia guna buat "sambal" ayam kan...

Buat hal la En Tunang ni...

11 comments:

  1. Kasihan..tapi pingin tertawa..semoga ga kenapa"yaa

    ReplyDelete
  2. Heheee....saya pun ikut gelak tengok dua beranak ni berpeluh-peluh. Comel apa ...

    ReplyDelete
  3. saya memang tak boleh tahan pedas,,,boleh batuk dibuatkannya

    ReplyDelete
  4. Heheeee comel jeee kepedasan dua beranak ni. Tapi I appreciate sangat orang yang mencuba untuk belajar makan masakan Negeri.

    ReplyDelete
  5. ala kesiannya.. memang confirm2 la pedas kan..alahai..

    ReplyDelete
  6. Alahaii kesiannya.. memangdah sah² pedas tu

    ReplyDelete
  7. Semalam.khalaf suruh buat lagi siap update status bersiap sedia untuk sakit perut😂😂😂

    ReplyDelete
  8. ni pedas betul2 menyengat ni sampai bermandi peluh😁 hehehe

    ReplyDelete
  9. Maaf t sebab tergelak🤭🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  10. Ya ampun... berpeluh² mcm berhingus pun ada dah.. kesian pulak si khalaf yg x berdosa tu terpaksa makan pedas jugak... hahahaa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah