Monday, January 8, 2024

Bekal Sandwich Sardine Mama & Dania

Assalamualaikum..

Lepas lepak dan healing dua beranak kat Richiamo Cafe, kami berdua terus ke Mydin Senawang. Beli bahan nak buat sandwich...kelakarnya mencari bahan ni..berhati-hati compare harga...if mahal letak balik cari yg murah...especially planta...ape ke halnya pla ta bekas kecik tu sampai RM7.55? Adela marjerin tu baru RM4.55. Sebagai pengguna yg bijak kita pilih Adela. Then beli sardin...tin kecik pun RM4.55...perghhh...penangan nowadays punya ekonomi...terus jadi ekonomoney nampaknya...

Kalau dulu x tengok harga ye...main caai letak dalam troly lepas tu bawak pi kaunter bayar...lelap mata je bayar..sekarang x leh...kena la berkira..hidup sekarang sangat keras wak....

Jom tengok apa SA beli..




Semua ni RM53 ye...keras ke tak keras?


Mixed salad...bubuh je nanti kat sandwich


Ssrdine semestinya ayam brand


Roti untuk sandwich nanti


Roti untuk Dania bawak balik kolej


Roti untuk rumah


Cheese Emborg


Adela marjerin


Gigih ni 4.45am dah siap sandwich­čść
Mewah betul sandwich ni, sayur timun, tomato dan salad, ada cheese sekali...kalau jual x leh harga RM4 hengget de ni...hahahaha...


Dah....jom pi kerja....

Siap ngam ngam 4.45am...start buat 4.20am..

SA dah siap mandi pukul 4.10am...jadi lama skit buat sandwich sebab masakkan telur dadar untuk anak dara tu dulu...kemas2  dapur dah guna..then baru bersiap...so lepas ni untuk sarapan pagi x perlu beli dh...buat aje..memang la kos keras...tapi harga sandwich simple je kat luar pun paling murah RM5.90...jenuh kan...

So...kena pandai la dan kena bijak berbelanja...kita bukannya lahir2 je terus senang lenang kan..nak senang kena rajin usaha..kena tanamkan sifat rajin tu...untuk bekal tengahari SA bawak plak nasi, sup tulang rusuk dan sambal ikan left over..jadi la tu kan...untuk Dania..dia simple..nasi kosong dengan telur dadar je..sambal ikan...

Selamat bekerja korang...daaa...

Jumpa lagi next entry...

17 comments:

  1. Lemah lutut tengok resit huhu ... Kadang beli itu sikit, ini sikit, siap compare harga pun tup² 50 terbang juga. Memang keras sangat hidup sekarang :(

    ReplyDelete
  2. Puas hati tgk sandwich inti tebal dan mewah macam tu. Buat sendiri lagi jimat kalau beli yg dah siap kat luar kan SA.

    ReplyDelete
  3. samalah kak..bli yang mur-mur jer..mahal2 jeling jer sekarang..hehe

    ReplyDelete
  4. ala aku membaca sambil puasa hahaha....kena cari roti lah berbuka nanti.

    ReplyDelete
  5. Haa.. Tuari kita beli barang suku troli jer dah dekat dua ratuih!

    ReplyDelete
  6. awalnya kak siap dah, kul bape akak gerak dari rumah tu agaknya ya. Yelah kak sekarang semu naik harga memang tak larat betul, salad pun mahal macam apa

    ReplyDelete
  7. ammi pagi tadi 4.45 baru bangkit sebab gigih nak bernasi goreng.

    ReplyDelete
  8. mewah betul roti sandwish SA nihh..bermacam jenis roti plk tu

    ReplyDelete
  9. Suka saya tengok sandwich SA buat. Sedap ni, bila gigit, rasa kerangupan bawang dan salad. Tiba-tiba rasa, nak buat jugalah. :)

    ReplyDelete
  10. Kena berjimat cermat dan kalau buat kena pastikan tidak membazir.

    ReplyDelete
  11. Memang harga sekarang keras sangat. Buat sendiri memang puas hati sandwich SA nampak sedap

    ReplyDelete
  12. Saya pun suka sandwich. Boleh letak banyak bahan dalam tu kan SA. Puas hati. Setuju tentang harga barang sekarang ni. Kena berjimat cermat.

    ReplyDelete
  13. Betul, zaman sekarang zaman keras...seram

    ReplyDelete
  14. Betul tu kak SA. Sekarang kena compare harga.. dulu relax je beli barang. Sekarang kena buat kira kira...

    ReplyDelete
  15. semua benda pun mahal nowadays...bertabahlah

    ReplyDelete
  16. meriah betul sandwich tue , mau makan ni kenyang sampai ke tengahari . portion banyak tebal .

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah