Thursday, February 22, 2024

Kantin Colours Kedai Baru Di Plaza Sentral

Assalamualaikum...

Salam Khamis uolls...

SA x bawak bekal sarapan hari ni...sebabnya ada kawan nak bagi nasi lemak...tapi lambat skit la katanya..SA cuma bawak bekal untuk lunch..pagi ni SA batuk teruk lepas turun dari bas...kat rumah SA memang dh rasa dah tekak x sedap...so SA decided pergi beli strepsils kat Family Mart bawah ni...sekali nampak kedai baru..wahhh...lamanya SA x turun pi FM bawah ni..

Kantin Colours merupakan kedai kuih muih baru di Plaza Sentral...konsep dia macam Nyonya Colours, ada kuih- kuih, nasi lemak, bihun dan ada Indomie goreng....kuih- kuih pun ada banyak...senang la nanti kalau ada meeting yang boss suruh provide kuih2 SA boleh cari kat sini je...so takde la SA pening kepala kan nak cari kuih muih...


gegar plak gambar


harga untuk kuih muih RM3.50 for 3 pcs..


Indomie goreng siap ada telur mata, kuning goyang ye..hahaha...RM5


SA add on Karipap 3 pcs


Buat air nescafe tanpa gula macam biasa

Nanti SA nak cuba kuih dia yang lain- lain plak...nampak kuih lapis pink putih bertingkat tu..apa ntah nama sebenar dia...SA suka kuih tu...tapi cut sugar kan...sebab tu x beli...nanti la cuba masa cheating day...SA nampak jugak cucur badak  dan kaswi tadi...

So far SA dah makan karipap...sedap..inti best dan karipap masih panas ye...cuma karipap tu nipis tak kembong macam biasa..takpe la..as long as sedap kan...

Yeay dah ada port baru beli sarapan dan kebanyakkan kuih muih Malay + Nyonya...


 


10 comments:

  1. SA mesti ada kopi kan.. yumm yumm yumm.. nak buat kopi juga la jap gi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..coffee is a must, x dapat sehari rasa x lengkap my day

      Delete
  2. Senang kalau ada kedai makan jual kuih dekat2 kan. Nampak sedap.

    ReplyDelete
  3. Kadang kita nak makan kuih muih je berbanding lain2 macam bihun etc. Best la dah ada kedai kuih macam-macam ni SA.

    ReplyDelete
  4. Walaupun nampak kedai dia kecil tapi banyak juga pilihan kuih muih yang ada. Boleh cuba berjenis jenis kuih bila cheatday.

    ReplyDelete
  5. Kuih dah masuk dalam cermin kaca...jadi lebih berharga...rasa nak masuk juga dok dalam cerminšŸ¤£

    ReplyDelete
  6. Kalo ketemu tempat jual kue2 tradisional seperti ini, saya pun sukaaa. Krn terkadang dah susah nak cari . Apalagi dalam 1 tempat ada banyak pilihan, memang best. Jadi bisa pilih macam2

    ReplyDelete
  7. Banyak pilihan makanan . Nampak jer ruangan tu kecil

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah