Monday, March 18, 2024

Menu Berbuka Puasa Keenam...

Assalamualaikum...

Hi korang...dah pukul 3 lebih ni ya allah mengantuknya mata SA...x tau nak kata apa dah ngantuknya ni...SA lupa A tak up lagi entry buka puasa ke enam semalam...mana la tau korang blur takde idea nak masak apa..meh la tengok- tengok kalau- kalau membantu kan...



Penuh meja..sampai nak makan duduk kat meja pun pening...hahaha


SA masak paru ebrlada permintaan adik bongsu..bahan dia beli and SA masakkan...banyak gak sebab dia nak bawak balik bekal..



ikan tilapia dna ikan pacu berganding bersama dalam Masak Lemak Cili Api


Ayam goreng kunyit untuk anak2 ni adik yang masak


Cucur udang gebu SA buat..


Siap potong2 untuk berbuka


Sos adik no 4 buat...sedap...


Air asam


Ikan cencaru bakar








Laksa Perlis tu adik Ipar masak....puas ka hati memasing berbuka dengan laksa..SA lupa beli laksa kering...itupun sedap gak compare mee laksa yang kat atas tu...x kenyal....

Adik no 3 keluar pergi KL..petang abru balik dia beli dunkin donut...ermm..tengok pun tau manis la...haha..SA x makan pun...

Hari ni berbuka berdua semula dengan Pak Zain...sunyi balik la rumah SA....
 


18 comments:

  1. dalam banyak2 makanan tu kan.. lady terliur sungguh dengan cucur udang tu...walaupun biasa, tapi yg biasa tu la sedap...

    ReplyDelete
  2. Saya pilih paru berlada dan cucur udang๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  3. Terliur la nieyl tgk laksa tuuuu...

    ReplyDelete
  4. Banyaknyer menu
    Nampak sedap2 belaka

    ReplyDelete
  5. penuh meja....laksa ada telur separuh masak gitu sedapnya

    ReplyDelete
  6. Penuh satu meja..... sedap nampaknya kesemua hidangan tu......

    ReplyDelete
  7. meriah betul menu. alhamdulillah rezeki tu

    ReplyDelete
  8. Sedap semuanya alhamdulillah ๐Ÿ‘
    PH tunggu hujung minggu la baru meriah berbuka since Angah pun dah masuk asrama ☺️

    ReplyDelete
  9. linda tak reti buat cuq udang tu...geram betul..nak beli, mesti tak dpt yang berkenan

    ReplyDelete
  10. SA..nak resepi cucur udang dengan sos

    ReplyDelete
  11. melangkah seiringanlah si tilapia dan pacu didalam kuah lemak.
    kalau kat rumah arwah ayah mertua ammi dulu ginilah time berbuka. tiap org balik tangan berisi...sampai dah taktau nak letak kat mana. mujur banyak mulut..kalau tak membazir juga

    ReplyDelete
  12. Tengok cucur udang, tak beli lagi bahan untuk membuatnya. Tengoklah weekend ni.
    Meriah suasana, kami belum lagi balik rumah mak. en. Hb belum dapat cuti.

    ReplyDelete
  13. cantik kejadian telur rebus separuh masak tue

    ReplyDelete
  14. tengok laksa teringat Pia...tunggu dia balik nak buat juga la laksa

    ReplyDelete
  15. Nampak laksa tu terliur sungguh la. Nasib baik dah berbuka puasa.

    ReplyDelete
  16. Bersyukur sangat kalo adik kakak semua pandai masak yaaa. Bisa saling bantu masaknya. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜…. Sedap2 semua pulaaaa ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Paru tuh, dulu sering dibuat asisten saya. Sedih lah blm dpt yg pandai masak macam dia. Dah resign skr

    ReplyDelete
  17. Tudiaa penuh meja dengan hidangan berbuka. Meriah kalau berbuka ramai-ramai ni. Masak Lemak Cili Api tak tinggal.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah