Tuesday, April 20, 2021

Random Photo Minggu Ini

Assalamualaikum...

Hi korang...

Jumpa lagi kita di random photo minggu ini, random photo random story, as usual la SA nak delete gambo dalam gallery...hari ni SA sibuk skit sebab tu SA buat entry random ni dulu...hujung bulan nanti lagi SA busy sebab ada satu lagi project submission..sama macam hari tu...huwaaaa...stress..tapi bagus jugak sebab ada rezeki overtime untuk SA kan....at least hujung bulan 5 lebih sikit gaji SA...hehehe...cuma nanti akan penat badan la....

Meh la kita tgok apa gambar yang ada


Beli anggur ni 2 pack RM15 kat MBG KL Sentral...jenis ni dan yang kat bawah ni


Sajer beli hijau dan anggur hitam sekali...yang atas tu manis betul


Jammed pergi kerja last week


Lauk ikan keli masak lemak cili api...Pak Zain masak..x pernah2 letak bawang bagai..dia pi letak...rasa? erm...ok la..sebab dh biasa buat masak lemak cili api x letak bawang so lain skit...


Sejadah baru SA...tebal..best aje

Terawih kat rumah je...


Kawan baik bagi 3 cookies ni...special dari Hananies Kitchen


Matahari munculkan diri 


Juadah berbuka di kampung..Mak Lang hantar


Adik bongsu buat nasi ayam


Juadah adik bongsu


Suami adik no 4 pergi mancing dapat ikan patin...siap ada telur tu...


Telur unicorn kata si kembar...


5 ekor ni adik siang sampai kul 1 pagi


Beli sotong katak...selamat buat sambal hari Ahad...sedap jugak sotong ni


Ikan bawal emas - tak beli...mak tak suka


Ikan gapang a.k.a ikan belanak ni jenis yang besar..pun x beli


Ikan tongkol...pun x beli gak...


Ikan jenahak...beli seekor..


Penat balik...lelap kejap..bangun kul 5 sekali tak boleh puasa..yarabbi nape x bagi habis puasa sehari...


Si bujang Opick ni demam


Alhamdulillah dh ok


rezeki Ramadhan


JUadah berbuka adik no 3, ibu si kembar


Ini Juadah Makcik kat Senawang


Kena selalu sanitize tangan kat office


Balik kerja Jumaat last week, ada accident


Minat plak keta polis yang baru ni..Honda ko...patut lajuuu...


Tempoyak dan ikan kiriman untuk adik bongsu


Husband dia datang office SA amik kiriman...


Beli kopi 434 untuk stok 2 bulan....beli kat Shopee je...


Beli daging dendeng jugak...masih di Shopee...



Lepas ni ada kiriman lagi...biasa la anak bongsu kan...dah la x leh merentas plak tu...so guna bypass je la..nasib husband dia kerja kat KL, so bleh la kirim kat SA...sebenarnya ada lagi banyak gambar tak masukkan..kejap2 lagi bila dah free SA masukkan la....heheh...nanti eh...

SA bz ni...curi2 masa jap...update guna hp

Jumpa lagi next entry

11 comments:

  1. Anggur yg kt atas tu memang sedap tapi mahal kan. Selalu MIL yg beli. Tak pernah lagi pergi MBG.
    Bestnya ikan patin pancing. Mesti isi lagi sedap daripada patin sangkar..

    ReplyDelete
  2. housemate saya pun duk beli anggur yang panjang2 tu..sedap jugak, lagi2 takde biji...memang jadi kudapan la sambil tengok tv lepas terawih..

    ReplyDelete
  3. Waa... ni semua gmbar2 dalam galery phone ke.. banyak betul kejadiannya ye...

    Selamat berpuasa SA.

    ReplyDelete
  4. Sedap sungguh tu anggur yang panjang-panjang.
    Banyaknya ikan patin. Puaslah makan ni SA.

    ReplyDelete
  5. Huwaaaaaaaaa yang tiba tiba period tu, saya pernah alami, dalam 10 minit before berbuka tiberrrr period. Kiciwa sungguhh lah, tak lama dah punnnn nak berbukanya hahahaha.

    ReplyDelete
  6. biasa mkn anggur bulat..aritu bos bg anggur pjg mcm gmbr SA tu..tp yg manis yg ijo

    ReplyDelete
  7. Akak suka anggur yg panjang tu..ranggup

    ReplyDelete
  8. Nasib baik wak tak pernah ABC
    Jadi puasa cukup aje sebulan

    ReplyDelete
  9. untungla jadi pompuan dapat bendera jepon jeew... ­čśů

    ReplyDelete
  10. hmmm, sedap nya ikan keli masak lemak tuu :)

    ReplyDelete
  11. Sedapnya anggur first tu. Puas hati makan. lama gak tak makan anggur hijau. Juadah masing masing taknak kalah. Semua sedap sedap. untung juga boleh kirim mengirim :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah