Monday, May 10, 2021

Kuih Kuih Raya SA Tahun Ni...

Assalamualaikum...

Hi korang...

SA x tau la nak gelak ke nak nangis bucu sofa ke apa sebab baru notice yang kuih raya SA tahun ni semuanya berasaskan chocolate. Aduhai....ada rempeyek dan biskut kacang pea je lain dari yg lain...ingat nak cuba buat kek malam raya nanti...tapi gigil plak...hahaha...tapi adik cakap tak payah buat kek sebab dia dah beli kek..kek Tupperware dia dah order katanya...alaaa....tgok la nanti..kalau x jadi buat SA nak beli je la....

Malas la SA ngan blogspot ni...geram betul la...susun gambar elok- elok at di end dia caca marba masuk entry ni...malas la nak betulkan...











Memandangkan kebanyakkan biskut SA berasaskan choc tahun ni..adik datang tadi bawak tart nenas ngan kerepek pisang...apa yang sempat jer la SA amik gambar...

Eh korang...cane la nak buat Sticky Post Entry erk...banyak kali dah SA cuba..payah betul la...blogspot tak benarkan sticky post lama- lama....kena buat manual la nampaknya entry GA SA tu ha...dah la SA ni jenis suka up entry 2-3 entry sehari....

Kena prank kita lagi erk...mula- mula x leh merentas negeri dan daerah...hari ni kata plak PKP satu Malaysia...erm...apa-apa jer la...malas nak pening...raya nanti pandai- pandai la memasing....semua dah besar....


15 comments:

  1. Skrg blogspot dh x bg ke set date entry lama2? Dh lm gak x buat sticky postπŸ˜‚ seigt kita tkrdate je

    ReplyDelete
  2. Raya tahun ni macam tak rayalah.
    Kuih2 pun kena makan sendirilah nampaknya

    ReplyDelete
  3. Banyak juga tu.. Siapa nak makan habiskan tu. Kerajaan tak beri ziarah menziarahi.. 😒😒

    ReplyDelete
  4. Banyak kuih raya. Favourite tart nanas tu. Rasa macam tak boleh buat dah sticky post.

    ReplyDelete
  5. Kak Amie adalah juga kuih dua tiga jenis. Itu pun Encik Suami paksa beli hihihiiii.....

    ReplyDelete
  6. Harituu sy pon ada try nk sticky post..mmg xboleh la kak..

    Kuih2 raya akk nii. Kesukaan budak2 selalunya niii.. hehe

    ReplyDelete
  7. mya pun ada juga beli beberapa jenis kuih untuk dijamu. tapi apakan daya ziarah menziarahi dilarang sama sekali. huhu.. harap tak membazir lah ya.

    ReplyDelete
  8. walawehh., peyek tu penuh kacangnye.,. ;p

    ReplyDelete
  9. sedap2nya..rempeyek tu byk kacangnya..

    ReplyDelete
  10. wahh banyak jugak tu! sha buat sendiri je hehe

    ReplyDelete
  11. Gumuks2 tart tu puas makan kalau macam tu

    ReplyDelete
  12. Sticky post tu macam tak boleh dah saya rasa kak SA, sebab pernah nak buat tapi tak boleh >.<

    ReplyDelete
  13. Janji ada biskut pun jadilah akak heheh. Rempeyek xdpt buat tahun ni. Dh la sedap

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah