Wednesday, May 5, 2021

Juadah Berbuka Puasa Hari Ke 22

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam penat sangat x sempat nak share masakan Mak SA...semakin hari semakin buntu x tau nak masak apa dh...hari ni pun SA x tanya Mak Abah masak apa...hari biasa SA bekerja memang Mak Abah yang masak la kan..kami x beli lauk kat luar sebab x sesuai dengan Mak Abah yang dah uzur kan...ikutkan memang x nak susahkan mak abah..tapi nak buat macam mana kan...SA bekerja...memang x sempat masak kalau sampai Seremban pun dah lambat....

Jom tengok masakan Mak SA semalam



Pernah makan lawar terung? kalau bakar yerung tu lagi best...mak kukus....santan+ belacan sikit + bawang merah + cili api..perahkan asam limau thenmasukkan terung...sedap...


Ayam goreng for Dania...


Pedal ayam goreng berlada


Kepala ikan Jenahak masak lemak cili api campur rebung madu


Ada buah Plum

Itu je lauk semalam...

Tapi sebab sedap...SA makan bertambah...nak - nak ada lauk terung dengan sambal pedal tu...memang sedap SA makan...biasa buka puasa SA akan makan kurma dan minum air skit yerus pi solat maghrib dulu tapi semalam memabg tengah penat dan lapar sangat....makan dulu...dh makan baru solat....

Lepas isyak terus tido...x tunggu apa lagi dh....

Jumpa lagi next entry....



12 comments:

  1. Lawar terung memang sedap SA. Lama dah Kak Amie nak makan, tapi tak terbuat juga. Ada masak.lemak cili padi juga rupanya. Itu yang best datang rumah SA, lemak cili api menggoda selera!

    ReplyDelete
  2. First time ni tengok menu lawar terung! Rasa menarikkk pulak hahahaha.
    Masak lemak cili api tu menu wajib kak SA kan hahah.

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya, saya tak pernah rasa dan makan terung.. Tak tau macam mana rasanya.

    ReplyDelete
  4. Ya ampun. Sedapnya semua lauk tu SA. Ni mahu bertambah pinggan nasi

    ReplyDelete
  5. Rasanya tak pernah jumpa lagi lawar terung tu

    ReplyDelete
  6. Tak pernah makan lawar terung. selalu buat lawar ikan je..

    ReplyDelete
  7. nampak simple tapi menyelerakan..:)

    ReplyDelete
  8. Lawar terung xpernh mkn tp lawar mangga pernah

    ReplyDelete
  9. lawar terung tu saya pernah nampak Sari yanti masak rasanya. So far tak pernah jumpa lagi kat negeri sembilan ni. Terung bakar saya suka :)

    kalau dah penat, lauk pulak sedap memang bertambah makan dibuatnya kak :)

    ReplyDelete
  10. X pernah rasa lawar terung tu. Tp klau terung bakar tu biasa la mkn.

    ReplyDelete
  11. first time dengar lawar terung ­čĹÇ

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah