Tuesday, August 31, 2021

Menu Breakfast & Lunch Sempena Hari Kebangsaan

Assalamualaikum...

Hi korang...

Selamat menyambut hari Kemerdekaan yang ke 64 tahun ini. Walau tiada sambutan meriah seperti tahun- tahun sebelumnya tapi kita tetap merasa semangat kemerdekaan tu kan...SA takde aktiviti sempena Merdeka ni...duduk lepak kat rumah je ngan Mak Abah. Masak..makan- makan...tido..hahaha...nak kemana pun tak boleh sebab belum complete dua dose kan..Mak Abah je yang dh complete...Dania memang la belum vaksin...so..nak buat apa lagi...lepak je la kat rumah.....

Pagi ni Dania request nasi goreng belacan...SA buat nasi goreng kampung campur la sedikit belacan...ada sayur kangkung so SA potong2, campur ikan bilis...lepas tu SA goreng keropok ikan...hurm laju la memasing makan...nasi goreng tu x pedas plak...cumanya Pak Zain x leh makan la..dia kalah dengan makanan goreng-goreng ni....



Nai Goreng Kampung Belacan


Keropok ikan..


Biskut lutut..ni Pak Zain makan cicah teh o 


Sayur bayam goreng untuk lunch


Ikan cencaru goreng kunyit dan bawang putih


Alhamdulillah...rezeki hari ini ..settle semua makanan...satu hal nak fikir nak masak apa untuk dinner...ni la masalah..bila masak simple...lauk habis sekali masak...bila masak beriya..berhari- hari lauk tak habis last2 sedekah kat burung merpati kat belakang rumah....

Apa nak masak untuk dinner ni agaknya......aduhai.........

12 comments:

  1. Sama lah. Nasi goreng memang wajib ada keropok keping. Nikmat tak terkata.

    ReplyDelete
  2. Wah nasi goreng makan dengan keropok ikan. Perfect combination

    ReplyDelete
  3. hihi senyum sendiri tengok biskut lutut tu, nampak mcm xsedap, tapi kalo cicah dengan kopi 0.. boleh habis satu bungkus hihi

    ReplyDelete
  4. Biskut lutut tu kalau kena dgn kopi o..time2 hujan ..nikmatnya

    ReplyDelete
  5. Masak lemak cili api ikan keli salai

    ReplyDelete
  6. nasi goreng kampung tu..fuh sedap kak SA!

    ReplyDelete
  7. Teringin nak makan nasi goreng kampung tapi tulah hidung tak tahan belacan

    ReplyDelete
  8. Keropok keping tu memang wajibbbb kalau makan nasi goreng, nyummm nyummm!

    ReplyDelete
  9. Sedap betul nasi goreng kampung tu SA. Siap ada keropok lagi. Kalau Kak Amie goreng kurang pedas, Kak Amie mesti letak cili padi buat ulam hihihihiii.

    ReplyDelete
  10. Nasi goreng kampung belacan tu sedappp

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah