Saturday, August 7, 2021

Perangai Sangat Order Minum Petang Dari Foodpanda & Grabfood

Assalamualaikum...

Hi korang...

Perangai betul SA hari ni...tengahari tadi dah sudah masak..makan tak lalu...lepas tu rasa nak makan mee celup lepas tengok rancangan AFC ada buat liputan apa ntah kat Thailand...ada diaorang focus kat street food local Thailand. Ternampak mee celup...puas SA cari kat Foodpanda...nasib baik ada...terus order je walau semangkuk harganya RM10. Mahal kan..tapi tekak dah nak sangat...sedap la jugak walau x sesedap masa SA duduk Sungai Buloh dulu...yang tu lagi superb..x leh banding...masakan ni biasanya ikut tukang masak kesedapannya kan....senyap- senyap sebenarnya SA order..Dania masa tu tengah mengaji ngan atuk dia...Mak plak tengah dialysis. Senyap- senyap jugak bawak masuk dan buat air teh o dan air kopi...hahahaha...perangai sangat ni....Berpeluh- peluh orang demam makan mee celup..


Mee celup...boleh la buat hilang craving...cumanya tak lengkap ni...kena ada perut lembu daging ayam yg dicarik dan daging...daging yang ada tu dag ok la...pas tu xde cili jeruk..atau cili potong...dia bagi cili flakes dan lobak masin je skit....


Beli mee goreng 2 bungkus...mintak mamak style tapi x rupa mamak style pun...erm..ok la...sedap jugak...ni Dania kasi perabih...


Lepas tu scroll plak Grabfood, petang- petang biasa ada yang murah- murah kan...nampak plak Apam Balik...order la sebab dekat area rumah...Taman Coral Heights ke apa ntah and delivery cuma RM2 je..order 2 set..satu apam balik jagung+ kacang+choc dan satu yang biasa..kacang + jagung. Sedap.....rasanya apam balik ni yang paling sedpa SA pernah makan ni....


Apam balik choc+kacang+jagung


Apam Balik Jagung + Kacang....

 

Puas hati dapat minum petang, mulanya Pak Zain nak buatkan cekodok pisang lepas ajar Dania mengaji...rasa macam muak plak makan cekodok pisang selalu kan...sebab tu SA order, yang mee celup dan mee goreng tu tadi total semua RM27.70, SA bagi adik foodpanda tu RM30 ngam- ngam, pas tu cakap x yah la dik duit lebih...akak ikhlas..adik tu macam speechless..betul ke ni kak..allah...terima kasih kak..saya doakan akak murah rezeki...SAa senyum je kat dia and cakap amin...bawak motor hati- hati jangan laju sangat..terima kasih banyak- banyak kak..katanya lepas tu berlalu pergi..

Semoga allah permudahkan adik Foodpanda tu dalam mencari rezeki untuk kelangsungan hidup..SA pernah rasa susah dulu, pendapatan hanya cukup- cukup makan je..semoga allah perluaskan pintu rezeki buat semua..tak kisah lah dalam bentuk apa pun...SA juga doakan semua follower, readers dan semua kawan- kawan baik kenal mahupun tak kenal agar dipermudahkan rezeki oleh Allah s.w.t.. Aminnn.......

18 comments:

  1. Amin. Bagus doakan untuk semua. Doa itu akan kembali kepada orang yang baca.

    ReplyDelete
  2. heheh selera orang demam ni kemain nak makan macam-macam ye hahaha...
    Nampak mi celup mcm menyelerakan..
    mi berkuah ni kalau bole ako suka yg pedas2 lebih2 lagi klu makan MI hehe takut sup2 ni cepat muak

    ReplyDelete
  3. Tukar selera sesekali kak. Saya pun teringin juga makan apam balik. Semalam husband keluar mencari kedai tutup pulak. Nak order foodpanda dah order lain pulak. Mi tu macam mi biasa je. bukan mi goreng mamak. Dah dapat, kita terima je. Alhamdulillah..semoga sama sama dimurahkan rezeki. Aaminn...

    ReplyDelete
  4. sedapnya tengok mee tu. apam balik chocolate my fav too. saya & asben pun sama SA, pengguna tegar food panda. Ada je nak order kat situ. Kdg dah makan t/hari tapi nak makan kudap2 sambil tengok tv, apa lagi food panda la jawabnya. hehe. Cuma kat area rumah kitaorang tak banyak pilihan. byk restoran non muslim. jadi agak terhad sikit.

    ReplyDelete
  5. meriah makan petang ( sebab bukan minum kikiki ) Alhamdulillah rezeki juga tu. Perghh mi celup kena ada cili potong baru perfect! Mahei nauu RM10 ye. Tak apa lah janji SA makan konyang Alhamdulillah.

    Semoga doa SA melantun ke SA juga toink toink Aminnnnn! terima kasih doakan!

    ReplyDelete
  6. btol tu SA. time tgh craving, x kisah pon hrga mahal. yg penting dpt mkn.

    ReplyDelete
  7. Sedap tgk mee celup tu kak SA..lama dah xmkn..saya pn akan buat cmtu..kalau order cod makanan xnak baki..minta depa simpan..

    ReplyDelete
  8. Sekali sekala boleh la, bila tak rajin.. kalau rajin boleh memasak sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  9. BILA tengah lapar, nampak makanan tu semuanya sedap. yummmmy

    ReplyDelete
  10. rabia tak pernah order lg dgn foodpanda
    hari ini keluar sekejap
    beli ayam anw

    ReplyDelete
  11. Sedapnya kak, sesekali nk juga berehat kan order online aje

    ReplyDelete
  12. Biasa lah tu . Kadang2 kita pun jemu dengan masakkan sendiri , tak salah sesekali makan makanan di kedai

    ReplyDelete
  13. Aamiin..
    Lamanya tak makan mee celup.. Nak buat akar ketumbar pula tak de..

    ReplyDelete
  14. Sedapnnya minum ptg akak sekeluarga

    ReplyDelete
  15. Sedapnya mee celup. Lama tak makan, tetiba teringin pulak dah nih haha!

    ReplyDelete
  16. semua sedap2 menu akak order utk minum ptg..:)

    ReplyDelete
  17. takpe kak.. takde hal saya pun selalu aje order foodpanda haha. menu sedap2 tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah